Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Keşke gırtlağa kadar borca batırılan belediyenin durumu ile ilgili de görüşleriniz olsa..”

Sancaktepe Belediyesi Haziran ayı

Sancaktepe Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları Belediye Başkanı Alper Yeğin yönetiminde gerçekleşen ilk oturumla başladı. Canlı olarak yayınlanan toplantıda; ‘Jakuzi tartışması’, ‘belediye binası’ ve ‘Gezi olayları yıldönümünde yapılan paylaşım’ı hatırlatan AK Parti’li muhalefet üyelerine yanıt, Başkan Yeğin’den çok daha üst perdeden geldi. “Gırtlağa kadar borca batırılmış ve içi resmen boşaltılmış olan belediyemizin durumu hakkında da keşke görüşleriniz olsa da çıkıp söyleseniz” diyen Başkan Yeğin; “Gelen anket sonuçlarına göre kaynaklar sağa-sola savrulmuş. Seçime 4 gün kala kilosu 700 liradan 1.000 kilo baklava, 2 gün kala 1.000 kilodan fazla kurabiye alınmış. Seçim bitmiş 1 Nisan günü belediyeye personel alınmış, işçi çıkartılmış. Bunları çoğalta çoğalta sıralayabilirim” şeklinde konuştu.

Sancaktepe Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısında AK Parti’li muhalefet meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarına yanıt veren Başkan Alper Yeğin, şunları kaydetti: “Her zamanki gibi yine jakuzi meselesi konuşuldu. Jakuzi tartışması konusunda fikrimizi çok net söyledik. Jakuziden daha çok memlekette bu belediyenin borçları konuşuldu. Ben isterdim ki jakuziyi konuştuğunuz kadar ve bu binanın yapımını savunduğunuz kadar belediyenin nasıl kötü yönetildiğini, kaynaklarının nasıl talan edildiğini ve kimlere nasıl peşkeş çekildiğini de konuşsaydınız. Keşke bu borcun nasıl ortaya çıktığıyla ilgili de görüşlerinizi söyleseydiniz ya da savunsaydınız. Bu durumla ilgili olumlu görüşleriniz de olabilirdi, en azından olumsuzsa çıkıp söyleyebilirdiniz. Benim ağzımdan bir kez jakuzi ile ilgili bir kelime çıkmadı. Ben söylemediğim bir sözün sorumlusu değilim. Hatta, ‘jakuzi çok basit bir mesele’ ve ‘jakuzi de olabilir’ dedim. Ama nihayetinde siz ısrarlı bir şekilde konunun suistimali için performansınızı en üst düzeyde sürdürüyorsunuz. Bence böyle devam edin, iyi de oluyor.

Projelerin devam edilmesi ile ilgili bedelleri sordunuz. Bunlar Sancaktepe Belediyesi’nin parasıyla yapılmadı. Bakanlık ve hükümetin desteğiyle yapılan spor salonlarının içindeki malzemelerin parasını biz ödeyeceğiz. Yine diğer projeler de aynı şekilde. Parası ödenmeyenler var ve hepsinin parasını belediye olarak biz ödeyeceğiz. Geçmişin muhasebesini siz sordunuz o halde ben sizi bir kaç hususta bilgilendireyim. Bilginiz olsun. 27 Mart’ta yani seçime 4 gün kala kilosu 700 liradan 1.000 kilo baklava alınmış. Yine seçime 2 gün kala 1.000 kilodan fazla kurabiye alınmış. Seçime 1 ay akala 300 milyon lira timlik verilmiş. 3 ay kala 750 milyon lira para ödenmiş. Bunları da bilmeniz ve bunlarla ilgili de bir şeyler söylemeniz gerekiyor.

Arkadaşlar belediyemizin resmen içi boşaltılmış. Her geçen gün gelen anket sonuçlarına göre belediyenin kaynakları sağa-sola verilerek adeta savrulmuş. Bunlar da bu mevcut belediyenin bize bıraktığı işler. Son bir yılda alınan personel ve seçime 3 ay kala alınan personel sayısı. 31 Mart’ta seçim bitmiş ve 1 Nisan günü belediyeye personel alınmış, kendilerine yakın olmadıklarını düşündükleri personel işten çıkartılmış. Bakın şimdi bizim elimizde imkan var istediğimiz kadar personel işten çıkartabiliriz ama yapmıyoruz. Biz yaptığımız her işin arkasında dururuz.

Bu kentin talan edildiğini, 10 yıldır kötü yönetildiğini söyleyen bir arkadaşınızım. Ben 2019’da şu kürsüden Ataşehir’e aday olarak giden kişiye bir vatandaş olarak hakkımı helal etmediğimi söylemiş bir kişiyim. Burada şahitleri var. Bu borç yükünü bu belediyenin 10 yılda üstünden atamayacağını yüzüne bakarak söyledim ve hala geçmiş dönemin de üzerinde bu borç yükü vardı, bunun da hakkını teslim etmek lazım. Kötü yönetilen 10 yılın yükünü de geçmiş 5 yıl üstüne aldı ve tüm bunlara rağmen şimdi biz bir belediye yönetimi teslim aldık ve sağa-sola bir şey demeden işimize bakıyoruz.

Kaynakları savrularak tüketilmiş. Bütün arazileri ona buna peşkeş çekilmiş, 25-30 yıldır bu belediyede çalışanların dahi bilmediği belediyeye ait arsalar ortaya çıkıyor, belediyenin yerlerini dağıtmışlar, ne bir protokol var, ne bir sözleşme, ne bir kira hiçbir şey yok. Onlarca dönüm şehrin en önemli merkezi yerleri bunlar. Sosyal tesislerle ilgili söylenenlere karşılık ise Türkiye’nin ekonomik şartlarının nerelere geldiğini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bilboardlar konusunda ise bu yerleri ticari amaçlı kullanacağız, kiraya verip belediyeye gelir sağlayacağız.

Gezi konusunda ise Gezi bizim onur duyduğumuz bir mesele. O gün bir yurttaş olarak gittim bugün olsa bir belediye başkanı olarak yine giderim çünkü o gün CHP’li belediye başkanları oradaydı. Yanlış gidişe bir dur deme girişimiydi Gezi.. Bakın siz 1 ay önce ilçe başkanınızla belediye önündü basın açıklaması yaptınız. Kim size müdahale etti hiç kimse. İsterseniz başkan katına gelin eleştirilerinizi söyleyin. Gezi bu memlekette günü geldiğinde herkesin gurur duyacağı bir meseledir.” Mahalle muhtarlarının da meclis sıralarından katıldığı belediye meclisi daha sonra 14 maddelik gündemi oylayarak ilgili komisyonlara havale etti ve  7 Haziran Cuma günü saat 16.00’da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Reklamı Geç