Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BU KEZ KİRAYA VERİLECEK VE SADECE BİR MARKA BU İHALEYE GİREMEYECEK..

Çekmeköy’de deprem toplanma bölgesi,

Çekmeköy’de deprem toplanma bölgesi, çocuk parkı ve yeşil alan Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’na akaryakıt istasyonu yapılma ısrarı bu kez de 25 yıllığına kiralama yöntemiyle devam ediyor. Söz konusu kiralama ihalesine şartnameye konulan “güzergah üzerinde öncesinde ve sonrasında 3 kilometre” şartı yüzünden sadece Shell markasının giremeyecek olması da zihinlerde soru işareti…

Akaryakıt istasyonu yapılarak satılmak istenen fakat mahkeme tarafından iki kez ret edilen Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 4122 parsel üzerindeki  deprem toplanma bölgesi, çocuk parkı ve yeşil alan Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’nın bu kez de benzin istasyonu olarak ihaleyle 25 yıllığına kiraya verilecek olması yine tepkilerin odağında. Fiba Life sitesinin terk alanı parkın benzinlik olarak kiraya verilmesi ihalesi 12 Eylül günü yapılacak. İhale şartnamesine konulan, “Akaryakıt dağıtım firmalarının Çekmeköy sınırları içerisinde taşınmazın bulunduğu istikamette en az 3 kilometre öncesinde ve sonrasında yer almamaları gerekmektedir” ibaresi ile de söz konusu bölgede bulunan bazı markalar bu ihaleye giremeyecek. Yine ihaleye Türkiye’de toplam pazar payının en az %7 sini aşan petrol dağıtım şirketleri girebiliyor. Bu kategoriye; Petrol ofisi: %21,35, Shell: 19,40, Opet: %19,05, BP : %9,21 markalı dağıtım şirketleri girebiliyor. Ancak getirilen kısıtlama ile Sadece Shell firması bu ihaleye giremiyor. Yerel seçimlere kısa bir süre kala yapılmak istenen ihale ve şartnamesine konulan kısıtlayıcı maddelerin ihale kanunu ve serbest rekabete aykırı olduğu öne sürülüyor.

Parkın benzin istasyonuna çevrilmesi ile ilgili il plan değişikliği 2018 yılında yapıldı. Ancak Mimarlar Odası’nın itirazı üzerine, İstanbul 9. İdare Mahkemesi plan değişikliğini 30 Ekim 2020 tarihinde iptal etmişti. Sonrasında yapılan bir plan değişikliği ile söz konusu park alanını akaryakıt alanına alınmış ve bu plan değişikliği de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na onaylatılmıştı. Parkın benzin istasyonu yapılmak istenmesine çevre halkı karşı çıkmış, parkta gösteriler düzenlemişti. Plan değişikliği ile parka benzin istasyonu yapma ısrarı devam etmiş ve yine İYİ Parti Meclis Üyesi Bora Kılıç tarafından açılan dava sonucunda da söz konusu parka akaryakıt istasyonu yapılma planı mahkemece iptal edilmişti.

Reklamı Geç