Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BU KONGRELER İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KONGRELERİDİR”

Çekmeköy CHP’de aktif siyaset

Çekmeköy CHP’de aktif siyaset yapan memleket sevdalısı, genç işadamı Erdal Yıldırım delege seçimleri sürecinde önemli uyarılarda bulunarak; gençlere, kadınlara ve yeni yüzlere daha fazla yer verilmesi gerektiğini hatırlattı. 23 Haziran’da oluşan rüzgarın önümüzdeki süreçte fırtınaya dönüşmesi ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Yıldırım, “Bu kongreler iktidara yürüyüş kongreleridir. Bir ülkenin yüzünü güldürecek böyle tarihi fırsatlar yüz yılda bir gelir, o da 2023’te neden Cumhuriyet Halk Partili kadrolarla gerçekleşmesin” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde işleyen kongre takvimi doğrultusunda mahalle delege seçimleri devam ederken bazı partililerin uyarıları dikkat çekiyor. Gerek sosyal faaliyetleri gerekse iş dünyasındaki başarılı girişimleri ile bölgemizin tanınan ismi Erdal Yıldırım da kongre sürecinde partisi CHP kadrolarına önemli uyarılarda bulundu. Gazetemiz www.yerelgazete.com.tr ye konuşan Erdal Yıldırım; “Mahalle delegasyon seçimleri ile başlayan kongre süreci yerelde ve genelde iktidara yürüyüşün startıdır. 23 Haziran İstanbul seçimleri ile başlayan rüzgarın fırtınaya dönüşme ihtimali çok yüksektir. Yüz yılda bir gelen bu tarihi fırsatı en iyi şekilde değerlendirecek kadrolar ve ekiplerin işbaşına geçmesi sağlanmalıdır. Onun için bu kongre süreci çok önemlidir. Delegesinden en üst yönetimine tüm kademelerde; özellikle gençlere, kadınlara ve yeni yüzlere daha fazla yer açılmalıdır” dedi.

Geçtiğimiz 23 Haziran seçimleri sürecinde gece gündüz demeden sahada çalıştıklarını anlatan Erdal Yıldırım; “Biz İstanbul gönüllüleri olarak gerek 31 Mart’ta gerekse 23 Haziran’da gecemizi gündüzümüze katarak sokak sokak, hane hane çalıştık. Sonuçta elde edilen tarihi başarı şimdi yepyeni fırsatlar yarattı. Partimiz kongre sürecinde delege seçimlerini büyük olgunlukla gerçekleştiriyor. Kongreler; değişim, yenileşme ve güçlenme vesilesi olmalıdır. Parti içi demokrasi kuralları çerçevesinde elbette bazı yerlerde yarışmalar olabiliyor. Sonuçta parti içi bu tatlı yarışlar, kongre takviminin sona ermesi ile yerini güç birliğine bırakması gerekiyor” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

CHP’deki olumlu sürecin kongrelerle güç kazanması gerektiğine işaret eden Erdal Yıldırım, şunları kaydetti: “Hayatın her alanında olduğu gibi hizmet aracı siyasette de liyakat ön planda olmalı. Temsilde adalet mutlaka sağlanmalı ve yeni siyasi trendle birlikte gençliğe çok daha fazla yer açılmalı. Özellikle gelişen teknoloji ile birlikte muhteşem organize olabilen bir genç nesil yetişti. Bunu iyi görmek, iyi okumak lazım. Biz bunu geçtiğimiz yerel seçimlerde gördük. Sonra kadınlarımız… Kadınlarımız da artık aktif siyasette daha fazla yer almak istiyor. Kadınlarımıza da daha fazla yer açmamız, şans tanımamız gerekiyor. CHP’deki yeni dalgalanmayla birlikte; Cumhuriyet’le yaşıt bu ulu çınarın gölgesine akın akın gelen farklı düşüncedeki yeni yüzlere de fırsatlar tanınmalı. Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız; gücümüze güç katmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Onun için; günlük küçük hesaplarla değil, parti içi dayanışma, daha fazla güven ve inançla başarıya giden yolda kenetlenmeliyiz.”

Reklamı Geç