Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BURAYA BENZİNLİK YAPILIRSA DEVLETE VE İMAR PLANLARINA GÜVEN ZEDELENİR!…”

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan çocuk parkının bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine karşılık açılan davada görevlendirilen bilirkişi keşif incelemesi sonuçlandı. Dava dosyasındaki taraflara gönderilen raporun özetinde; “Böyle bir kararla kamusal yarar ile bireysel yarar orantısız biçimde zedelenecek, devlete olan güven zedelenecek ve imar planlarına olan güven zedelenecek dolayısı ile bu yere akaryakıt istasyonu yapılmasının uygun olmadığı bilirkişi heyetimizce tespit edilmiştir” deniliyor.

Çekmeköy’de çocuk parkının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önünde 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan çocuk parkının bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine yönelik İYİ Parti İlçe Başkanlığı’nca Davacı Bora Kılıç vekili Av. Abdulvahap Deveci tarafından ilgili imar planının iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’ne karşı açılan davada görevlendirilen bilirkişi keşif incelemesi tamamlandı, rapor hazırlanarak taraflara gönderildi.

Toplam 21 sayfadan oluşan bilirkişi raporunda söz konusu yerin tüm fizibilitesi çıkarılmış, bölgede başkaca diğer eşdeğer park alanına yürüme mesafesinin çok uzağında kuş uçuşu tam 2.19 kilometre olduğu bile belirtilmiş vaziyette. İlgili alana planlandığı gibi akaryakıt istasyonu yapılması halinde bölgenin havasının ve trafik yükünün artacağının da ifade edildiği raporda; “Böyle bir kararla kamusal yarar ile bireysel yarar orantısız biçimde zedelenecek, devlete olan güven zedelenecek ve imar planlarına olan güven zedelenecek dolayısı ile bu yere akaryakıt istasyonu yapılmasının uygun olmadığı bilirkişi heyetimizce tespit edilmiştir” deniliyor özetle.

İŞTE O BİLİRKİŞİ RAPORUNUN ÖZET VE SONUÇ KISMI:

 

Reklamı Geç