Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇAKIROĞLU; “ÜMRANİYE İÇİN SORUMLULUKTAN KAÇMAM..”

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan

Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı coşkulu bir kongreyle güven tazeleyen Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, Millet İttifakı’nın ortak adayı olma noktasında tabanda oluşan beklentiler hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. CHP’den İYİ Parti’ye, Saadet Partisi’nden, Demokrat Parti ve DEVA’ya kadar Millet İttifakı paydaşlarının eksiksiz katılım gösterdiği kongrede Çakıroğlu’nun Ümraniye’nin her kesimine hitap eden ve herkesi kucaklayan bir aday olabileceği yönünde mesajlar verilmişti. Çakıroğlu; “Herkes benim ismim üzerinde birleşirse hiç bir görev ve sorumluluktan kaçmam. Sadece Millet İttifakı değil, AK Parti’den MHP’ye Cumhur İttifakı’ndan da büyük destek göreceğime inanıyorum” diyerek kesin ve net konuştu.

www.yerelgazete.com.tr olarak büyük yankı uyandıran kongrenin ardından Enver Sedat Çakıroğlu ile Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı’nda bir söyleşi gerçekleştirdik. Yaklaşmakta olan Mart 2024 yerel seçimlerine ilişkin görüş ve düşüncelerini sorduğumuz Çakıroğlu, önemli değerlendirmelerde bulundu. Son zamanlarda Ümraniye kamuoyunda sıkça dile getirilen kendisinin Millet İttifakı’nın ortak adayı olma noktasındaki beklentileri de sorduğumuz Çakıroğlu, “31 Mart seçimlerinin Ümraniye başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz adına önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ÜMRANİYE BİZİ YALNIZ BIRAKMADI, HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Değerlendirmelerine gerçekleştirdikleri kongre ile başlayan Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, “Son derece güzel bir kongre yaşadık. Taraflı tarafsız herkesin katıldığı ve beğendiği bir kongre oldu. Genel Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu henüz teşrif etmeden büyük bir salonu coşkulu şekilde doldurduk. Partililerimiz, delegeler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlarımız ve diğer tüm siyasi parti temsilcilerinden muazzam bir katılım vardı. Ümraniye bizi yalnız bırakmadı. Herkese teşekkür ediyorum. Millet ittifakı ortaklarımız Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ilçe başkanları ve yönetimleri yoğun bir katılım gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

YEREL SEÇİM, MİLLET İTTİFAKI VE ORTAK ADAY..

Yaklaşmakta olan yerel seçimde kendisinin Millet İttifakı’nın ortak adayı olması noktasında tabanda oluşan beklentilere yönelik fikirlerini sorduğumuz Çakıroğlu; “Geçtiğimiz 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin üzerinden kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen her geçen gün daha da derinleşen ekonomik kriz ve umutsuzluk ortamı vatandaşımıza kandırılmış olma hissiyatı vermeye devam ediyor. Çarşıda, pazarda, sokakta velhasıl her yerde ve özellikle Ümraniye özelinde insanlarımızın, ‘Millet İttifakı ortak adayda birleşirse biz bu kandırılmışlığın hesabını sandıkta sorarız’ modunda olduğunu gözlemliyorum. Altılı masa paydaşı siyasi partilerimiz Ümraniye’de ortak aday noktasında benim ismim üzerinde uzlaşır, tavan ve taban Enver Sedat Çakıroğlu adında birleşirse her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazırım” dedi.

Çakıroğlu sözlerinin devamında; “Geçmişten gelen yerel yöneticilik tecrübem ve Ümraniyeli kimliğimle; Ak Parti başta olmak üzere, MHP ve Yeniden Refah Parti’li seçmenden de iyi bir oy alacağıma inanıyorum. Sahada şunu çok açık ve net bir şekilde görüyorum ki; iyice bunalan vatandaş artık değişim istiyor. Ümraniye, daha fazla yolgeçen hanı olmasın. Ümraniye Belediyesi artık yepyeni bir yerel yönetim anlayışı zihniyetine kavuşmalı. Ümraniye halkı ile köprü kurabilecek bir yönetim tarzı oluşmalı” şeklinde konuştu.

21. YÜZYILDA İMAR VE MÜLKİYET SORUNU OLUR MU?..

Ümraniye’nin yerel yönetim anlayışına ilişkin açıklamalarda da bulunan Çakıroğlu; “Geçmiş yıllarda Türkiye genelinde temizlik konusunda birinci olan Ümraniye sokaklarında bugün bunu göremiyoruz. Temel belediyecilik hizmetleri bile aksıyor. 2 milyar 600 milyon gibi büyük bir bütçeyle ne yapılmış? Bu ilçede bir kongre merkezi, kütüphane gibi ihtiyaçlar ortada dururken; elle tutulur, gözle görülür, doğru dürüst bir kalıcı eser yok. Kazım Karabekir, Dumlupınar, Hekimbaşı, Elmalıkent, Topağacı ve İnkılap gibi 6 mahallenin imar sorunu halen devam ediyor. 21. Yüzyılda bu ilçenin mülkiyet sorunu yaşayan mahalleleri var. Ümraniye’yi seven, yaşayan ve kalbi bu şehir için atan herkes biraraya gelmeli ve sen-ben-o kavgasını bir kenara koyarak ortak adayda kenetlenmelidir” dedi.

Reklamı Geç