Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİ BÜTÇEYE DOĞRU..

Kurban Bayramı dolayısıyla Ekim

Kurban Bayramı dolayısıyla Ekim ayı oturumlarını bir hafta gecikmeli başlatan Çekmeköy Belediye Meclisi, 2015 yılı bütçe görüşmeleri öncesi rutin gündem maddelerini ilgili komisyonlara havale ederek ilk gün birleşimini kapattı. Muhalefetin, “Hesaplar birbirini tutmuyor, büyük bir matematiksel hata var” diyerek eleştirilerde bulunduğu bütçe görüşmeleri ise Cuma’ya kaldı.

cekmeslisek4Ekim ayı ilk birleşimini gerçekleştirerek meclis toplantılarını başlatan Çekmeköy Belediyesi, 2015 yılı bütçesini onaylamaya hazırlanıyor. Çarşamba günü Stratejik Plan ve 2015 yılı performans programını görüşecek olan belediye meclisinin Cuma günü de 2015 yılı bütçesini ve 2016 ile 2017 yılı bütçe tahminlerini görüşmesi bekleniyor. Meclisin Ekim ayı ilk gün oturumundan muhalefet tarafından sesli eleştiriler yükselirken, Ak Parti içerisinde ise sessiz bir gerginlik yaşandığı gözlendi.

cekmeslisek3Bütçe görüşmelerine doğru giden belediye meclisinde muhalefetin bütçe kitapçığında yer alan bazı konulara yönelik eleştirileri gündem yarattı.

cekmeslisek2CHP Meclis Üyesi Yusuf Polat, Fen İşleri için ayrılan 21 milyon liralık bütçenin harcama kalemleri toplandığında 18.9 milyon lira ile denkleşmediğini gördüğünü kaydederek; “Bu bütçede büyük bir matematiksel hata var. Bütçe denkleşmiyor. Hesaplar birbirini tutmuyor. Yanlışlıkları birlikte yeniden tespit edip gerekirse bu kitapçığı basit de olsa yeniden oluşturalım” dedi. Polat’ın eleştirilerine yanıt Ak Parti Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı’dan geldi. Hesapların denkleşmediğini kabul eden Sırmacı, bu durumun 2014 yılındaki çalışmalardan sarkmalar olmasından kaynaklandığını ifade etti. CHP’li Polat ise yeniden söz alarak, böyle bir sarkmadan bütçenin denk gelmemesinin kabul edilebilir bir tarafının olmadığını yineledi.

cekmeslisek1Ak Parti’li üyeler ile CHP’li üyelerin birlikte yaptıkları İspanya gezisi de meclis oturumunda gündem konusu oldu. Yine CHP’li Gülali Alagöz de söz alarak, huzur kenti Çekmeköy’ün özellikle cadde ve sokaklarının düzensiz yapılaşma ve inşaatlardan dolayı adeta geçilemez hale getirilerek ilçenin yaşanmaz bir yer olduğunu iddia etti. Alagöz ayrıca ilçede neden tam teşekkül bir özel hastanenin dahi olmadığını sordu.

Gündem maddelerinin tek tek okunarak ilgili komisyonlara havale edildiği oturumda Meclis 1. Başkan Vekili Selamet Aygün’ün kimsenin el kaldırmadığını, ellerin kaldırılması gerektiği yönündeki uyarısı üzerine Ak Parti Üyesi Celal Baltacı, “Baksanız görürsünüz” diyerek karşı çıktı. Sadece kendisinin el kaldırmasını görmeyen Meclis Başkanı Aygün’ün bu uyarısı üzerine toplantıyı terketmek için yeltenen Baltacı’yı arka sıralardaki CHP’li üyeler ikna ederek yerine oturttu. Görüşmeler Çarşamba ve Cuma günü devam edecek…

Reklamı Geç