Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Çekmeköy Belediye Meclisi rant planını tarihin çöplüğüne gömdü

www.yerelgazete.com.tr olarak da defalarca

www.yerelgazete.com.tr olarak da defalarca gündeme taşıdığımız ve bölge kamuoyunun büyük bir direnç gösterdiği Çekmeköy’de ‘çocuk parkı ve deprem toplanma alanına benzin istasyonu yapılması planı’ yeni başkan Orhan Çerkez yönetimindeki belediye meclisi tarafından bir daha gündeme alınmamak üzere tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. Vatandaşın ve mahkemelerin de isteği üzerine yeni belediye meclisi tarafından oyçokluğuyla geçen kararla rant projesi bir daha ağza alınmayacak..

Hafta başında olağanüstü toplanan Çekmeköy Belediye Meclisi, tarihi bir karara imza attı. Söz konusu kararda davacı taraf olduğu için meclisi yönetemeyen Meclis Başkanvekili Bora Kılıç’ın yerine başkanlık eden CHP Meclis Üyesi Soner Çiçekli yönetiminde toplanan Çekmeköy Belediye Meclisi, çocuk parkı ve deprem toplanma alanı üzerine yapılmak istenen benzin istasyonu planını vatandaşın ve mahkemelerin istediği şekilde nihayete erdirdi. www.yerelgazete.com.tr olarak defalarca haber konusu yapıp gündeme taşıdığımız Fiba Life Sitesi önündeki çocuk parkının ranta kurban edilmesinin önüne geçilerek mutlu sona erişildi.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi Fiba Life Sitesi önündeki 3.580 ve 3.581 parseller üzerinde yer alan Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’nın bir kısmının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesine karşılık hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Meclis Üyesi Bora Kılıç adına açılan davalarda ‘iptal’ kararları verilmesinin ardından site sakinlerinin açtığı davada da idare mahkemesi, yürütmenin durdurulması yönünde karar vermiş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdare Dava Dairesi’ne yapılan istinaf başvurusu da oybirliği ile ‘kesin karar’ olarak ret edilmişti. Tüm bu gelişmelere rağmen parkı benzin istasyonu yapmak isteyen Çekmeköy Belediyesi önceki dönem yönetimi istinafa giderek ısrarlarını sürdürmüştü.

31 Mart seçimlerinde işbaşına gelen Cumhuriyet Halk Partili yeni başkan Orhan Çerkez yönetimindeki belediye meclisi hafta başında olağanüstü toplanarak bu duruma kesin ve net bir kararla ‘dur’ dedi. Belediyenin ilgili mahkeme kararlarına yönelik istinafa gitmesinden feragat eden Çekmeköy Belediye Meclisi, benzin istasyonu yapılmak istenen parkın yeşil alan ve deprem toplanma bölgesi olarak kalmasına oyçokluğu ile karar karar aldı. AK Parti’li meclis üyelerinin belediyeye gelir getirici bir proje olarak arkasında durup savunmaya çalıştıkları parka benzin istasyonu planı CHP’li üyelerin oyuyla ret edilerek tarihin tozlu raflarına kaldırılmış oldu.

Söz konusu çocuk parkının benzin istasyonu yapılmak istenmesine yönelik oluşan büyük toplumsal direnç hukukken de defalarca vatandaş lehine sonuçlanmış fakat her seferinde arka kapıdan dolanmak kaydıyla bu yerin akaryakıt istasyonu yapılarak ranta açılması için yeni yeni yollar aranmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölgeyle ilgili plan yapmış ve bu plan da vatandaşın açmış olduğu dava sonucu ret edilmişti.

Başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere siyasiler de konunun üzerinde hassasiyetle durmuştu. Önceki dönem CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve bir çok siyasetçi de zaman zaman bölgeye gelerek parkın benzin istasyonu yapılmasına karşı çıkan vatandaşlara destek vermişti. CHP İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan da göreve geldiği ilk andan itibaren parka benzin istasyonu yapılması planına karşı durmuştu.

 

Reklamı Geç