Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİ TARTIŞMALI BAŞLADI…

Haziran ayı ilk oturumunu

meclis2Haziran ayı ilk oturumunu gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi, norm kadro, soma faciası ve Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın tepki çeken twiti tartışmalarına sahne oldu.

Her ayın ilk haftası gerçekleşen belediye meclis toplantıları başladı. Çekmeköy belediye meclisi de Haziran ayı ilk oturumunu Başkan Vekili Selamet Aygün başkanlığında gerçekleştirdi. 6 gündem maddesine ilave 4 maddenin oylanarak ilgili makamlara havale edildiği mecliste ilk tartışma konusu gelmeyen üyelerin izinli sayılması hususunda yaşandı. CHP Üyesi Gülali Alagöz, gelmeyen üyelerin izin için mazeret dilekçesi sunması gerektiği yönünde geçen toplantıda dile getirdiği önerisini yineledi. Meclis Başkan Vekili Selamet Aygün ise büyükşehir belediyesinde de usülün böyle olduğunu ve her iki partinin grup başkanlarının ortak kararı gereği böyle bir oylama yapıldığını söyledi.

meclis1Daha sonra yine CHP’li üyelerin Soma’da yaşanan facia dolayısıyla meclisin olağanüstü toplantıya çağrılmasının dikkate alınmamasına tepki gösterilerek en azından bu ayki meclis açılışında bir dakikalık saygı duruşu teklifi Ak Parti’li üyelerin de onayı ile uygulandı. Soma şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Ak Parti’li bayan bir meclis üyesinin, CHP sıralarına dönerek “Bir de Fatiha okusaydınız” şeklindeki sözlü sataşması da ayrı bir tartışma konusu oldu. Toplantı sonunda, “Biz CHP’liler de, en az siz Ak Parti’liler kadar müslümanız” şeklindeki konuşmasıyla durumu kınayan CHP Üyesi Yalçın Demirkol’a cevap Ak Parti’li Eyüp Yıldırım’dan geldi.

CHP üyesi Yusuf Polat’ın birlik ve beraberliğe vurgu yapan konuşmasının ardından Çekmeköy çocuğu olarak tanınan Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın ülkedeki gergin günlerin ortasında attığı ve tepki çeken twitini hatırlatması üzerine söz alan Ak Parti Üyesi Eyüp Yıldırım, “Bahsi geçen kişi benim kardeşimdir. Sizler ve tüm Çekmeköy halkı iyi bilirki beni kardeşim İlhami Yıldırım, bu tür bir ayrımcılığı yapacak bir kişi değildir. Ülkedeki gerginliği provake etmeye çalışan terör odaklarına karşılık atılmış bir twit, sanki ayrımcılık yapılıyormuş gibi algılandı. Kardeşimin başına gelen bu siyasi linç zor bir durum. Allah hiç kimseyi bu duruma düşürmesin” şeklinde konuştu.

CHP Üyesi Yalçın Demirkol’un, Ak Parti’li bir bayan üyenin Soma için bir de fatiha okusaydınız sataşmasını kınamasına da değinen Eyüp Yıldırım, “O sözü ben söyledim ve tamamen espiri amacıyla böyle bir söz sarfettim. Başka bir niyetim yoktu. Yoksa bir müslümanlık testi yapılsa CHP’li Yalçın Demirkol, Eyüp Yıldırım’a tur bindirir” diyerek tartışmayı tatlıya bağladı. Çekmeköy Belediye Meclisi’nin bir başka tartışma konusu da norm kadro maddesi üzerine yaşandı. CHP Üyesi Sıtkı Aydemir, “İki seçim kazanmış başarılı bir iktidar partisi ilçe başkanının özel kalem müdürü atanmasının altında yatan gerçek nedir ve imar müdürü niteliklerine göre mi atanıyor?” gibi sorularına da cevap Ak Parti’li Şenol Çetin’den geldi. Çetin, “Bunlar tahmini düşünceler ve biz tahmini düşüncelere göre değil kanunlara göre hareket ediyoruz. İmar Müdürü ilgili bakanlıkça alınmış Kentsel Dönüşüm büroları kurulması yönündeki karar gereği atanacaktır” dedi.

Reklamı Geç