Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NDEN, “KOVİD-19 SENDEN KORKMUYORUM KUTU OYUNU..’

Çekmeköy Belediyesi, haftalardır evden

Çekmeköy Belediyesi, haftalardır evden çıkamayan çocuklar için Koronavirüs’ten korunma yollarını anlatan kutu oyunu hazırladı. İlk etapta 20 bin adet üretilen oyunda çocuklar buldukları aşıyı, Çekmeköy Devlet Hastanesi’ne ulaştırmaya çalışıyorlar.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullar tatil edildi, çocuklar haftalardır evde. Anne babalar,  bir yanda salgın hastalık gerginliğini yaşarken bir yandan da evde enerjilerini atamayan çocukların eğitimlerini sürdürmelerini sağlıyor, diğer taraftan da çocukların durumdan etkilenmemeleri için aktiviteler üretmeye çalışıyor. Çekmeköy Çocuk dergisi ile dört yıldır her çocuğa ulaşan Çekmeköy Belediyesi, bu dönemde de onlar için bir kutu oyunu hazırladı. İlk etapta 20 bin adet üretilen oyunlar, web sitesindeki formu doldurarak talepte bulunan kişilerin evlerine, Türk ve Dünya klasiklerinden bir kitap ile birlikte gönderiliyor. 

Oyun nasıl oynanıyor?

Senden Korkmuyorum Kovid-19 ismini taşıyan oyunda çocuklara Koronavirüs’ten korunma, genel hijyen kuralları ve sağlıklı beslenme anlatılıyor. Virüsün aşısını bulan çocukların aşıyı Çekmeköy Devlet Hastanesi’ne yetiştirmesinin amaçlandığı oyun, piyonlar ve talimat kartları ile oynanıyor. En az 2, en fazla 4 kişi ile oynanan oyunda 66 adet talimat kartı bulunuyor. Şehir krokisine benzeyen kağıt bir platform üzerinde, sırayla çekilen talimat kartlarıyla hastaneye ulaşmaya çalışan çocukların önlerine engeller çıkıyor. Virüsle karşılaşan çocuklar ellerinde sabun kartı varsa virüsten kurtuluyor, yoksa üç adım geri gidiyorlar. Engeller bununla da kalmıyor. Sağlıklı yaşam kurallarına uyulmadığını bildiren kartları çeken oyuncular başlangıç noktasına geri dönüyor. Talimat kartlarında sebze yemenin önemi, bağışıklık sisteminin güçlü tutulması, temizlik kuralları gibi önemli bilgiler de çocuklara öğretiliyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çocukları çok seviyorum, onlar da beni seviyor. Her hafta bir okulda onlarla mutlaka buluşurdum, onların enerjisinden ilham alırdım. Bu zorlu ve korkutucu süreçte çocuklar da çok etkileniyor. Hem evden çıkamıyorlar, hem arkadaşlarını göremiyorlar, hem ebeveynlerindeki gerginliği hissediyorlar. Biz bu durumda aileler ve çocukların eğlenebilmeleri için bir aktivite etrafında birleşmelerini istedik bunun için de eğitici bir oyun hazırladık. Bir süreliğine de olsa çocukların bu oyunla iyi vakit geçireceğini, eğlenirken de yararlı bilgiler öğreneceklerini umuyorum. İnşallah ülkemiz biran önce normale döner; çocuklarımızla yeniden, parklarımızda, okullarımızda, kurslarımızda, eğitim atölyelerimizde buluşuruz” dedi.

Reklamı Geç