Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY CREA CENTER PROJESİ’NEA START VERİLDİ..

Çekmeköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği

Çekmeköy Belediyesi’nin Avrupa Birliği tarafından desteklenen vizyon projesi Crea Centers girişimcilere yeni kapılar açmak için hizmet vermeye başladı.

Dijital devrim çağında önemli bir sektör haline gelen yaratıcı endüstriler alanında girişimciler için kurulan, kullanıcılarına birçok alanda destek sağlayacak olan  ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Crea Centers Çekmeköy hizmet vermeye başladı. İlk hizmet gününde merkezi; Dijital Park Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, AB Başkanlığı Temsilcisi Ayşe Deniz Arıcan, Çekmeköy Belediye Başkan Yarımcıları Latif Coşar, Fatih Sırmacı ve Ahmet Epli,  proje ortağı olan Ukrayna’dan Artem Vashchylenko, Romanya, Yunanistan ve Bulgaristan’dan temsilciler, proje danışma kurulu ile Crea Center’ın kayıtlı kullanıcıları ziyaret etti.

Programda ziyaretçileri selamlayan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Latif Coşar; “Kültürel ve Yaratıcı Endüstrilerin Gelişimine destek sağlamak üzere yola çıktığımız Crea Centers Projesi ile 5 ülkede yüzlerce sanatçı, tasarımcı ve girişimciye ekipman ve fiziki mekan sağlamakta. Bununla birlikte 300 kişilik bir işbirliği ağı kurarak sektörün en büyük ihtiyacı olan uluslararası etkileşimi sağlamış olacağız. Aynı zamanda savaşların olduğu bir dönemde üye ülkeler arası işbirliği ve iletişimini sağlamak için bu tip merkezlerin önemi daha da  artmaktadır. Kültür, sanat ve farklı disiplinler gibi işbirlikleri ve paylaşımlarının önemini bu merkezler sayesinde daha da geliştirmiş olacağız.” dedi.

Crea Center nedir, ne yapar?

Çekmeköy Belediyesi liderliğinde, Avrupa Birliği Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı desteği ile hayata geçirilen Crea Centers Projesi, günümüzde önemli bir sektör haline gelen kültürel ve yaratıcı endüstriler alanındaki sanatçı, tasarımcı ve girişimciler için uluslararası işbirliği, fiziki ortam ve ekipman kullanımı desteği vererek serbest çalışma, ortak çalışma ve yaratıcı düşünme ortamını sağlıyor.  Crea Centers ile Karadeniz Bölgesi’nde yaratıcı endüstrilerin bölgenin yüksek potansiyeli ile ilişkili olarak geliştirilmesi, gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlayacak hale getirilmesi hedefleniyor. Projede yer alan tüm ortak kurumların katkısı ile 5 ülkede yaratıcılık merkezleri açıldı.

Crea Center Çekmeköy başvuruları ve bilgi için aşağıdaki uzantıları kullanabilirsiniz.

Başvurular: creacenter.cekmekoy.bel.tr

Web Sitesi: www.creacenters.com

Detaylı bilgi: info@creacenters.net

Reklamı Geç