Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ START VERDİ..

Çekmeköy’de farkındalık yaratan yepyeni

Çekmeköy’de farkındalık yaratan yepyeni bir sivil toplum kuruluşu oluşuyor. Başarılı işkadını Serpil Erdoğan kurucu başkanlığındaki Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği, üreten kadınların sesi olmayı hedefliyor. “Siz üretin biz satalım” sloganıyla yola çıkan dernek yönetimi, “Kadın kadının kurdu değil yurdudur” diyor.

Resmi kuruluşunu tamamlayan Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği, ilk toplantısını gerçekleştirerek görev ve işbölümünü yaptı ve sahaya inmek için planlamasını tamamladı. Başarılı işkadını Serpil Erdoğan kurucu başkanlığındaki Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği, hedef çıtasını da yüksek tutuyor. “Güçlü kadın güçlü toplum” sloganından hareketle üreten kadınların daha fazla iş yaşamına katılması ve sosyal alanlarda etkili olması için çalışacaklarını kaydeden Dernek Başkanı Serpil Erdoğan, bu yolculuktaki hedeflerini gazetemize şu şekilde anlattı:

“Bu yolculuktaki birinci hedefimiz evde üreten kadınların ürettikleri ürünlerini satmalarını ve evlerine katkıda bulunmalarını sağlamak. 2. hedefimiz üretmek isteyen eğitim almak isteyen ama nasıl yapılacağını bilmeyen kadınlarımızı eğitmek. 3. hedefimiz girişimci olmak isteyen ama nasıl yapılacağını bilmeyen kadınlarımızı desteklemek. 4. hedefimiz derneğimizin merkezinde yapılacak olan kurs programlarına hobi amaçlı katılmak isteyip sosyalleşmek ve yeni bir şeyler öğrenmek ve güzel bir saat vakit geçirerek bir aktivite yapmak isteyen kadınlarımızı keyifli zaman geçirmelerini sağlamak. Bunun için bütün altyapılarımızı hazırladık. Dernek yapımızda birçok fonksiyonel çalışma yapılabilecek. Hem eğitim almak, hem eğitim vermek isteyen hem de ürünlerini satmak isteyen bütün kadınlara kapımız açık.

Bizler daha önce de Çekmeköy’ün kadınları için çalışmış bir grup anne idik, şimdi de çalışan ve girişimci kadınlar olarak gene kadınlarımızı destekleyen bir oluşumun içine girdik. Artık bir yardım derneği değiliz. Yani  balık yemeği değil balık tutmayı öğreten bir dernek olarak yeni bir yola çıktık. Çekmeköy’de iz bırakmak isteyen veya iz bırakmış ve Çekmeköy için birçok alanda çalışmış güçlü kadınlarla beraber yola çıkmış olmanın keyfi içindeyiz. Her bir yöneticimiz ve üyemiz birbirinden başarılı iş kadınlarımızdan oluşuyor. Kuruluş aşamasında 30 kadın üyemiz ile yola çıktık. Önümüzdeki süreçte bu sayı elbette kartopu gibi büyüyecek ve bu yapı aramıza katılan yeni üyelerimizle daha da güçlenecek.”

Serpil Erdoğan kurucu başkanlığındaki Çekmeköy Girişimci Kadınlar Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Serap Mühsürler, Emine Turgut, Feride Aygün, Fatma Çankır Çetin, Berrin Altıntaş, Nazan Özyiğit, Nemra Hara, Dilek Çetin ve Reyhan Tomar.

Reklamı Geç