Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY SİYASET VE İŞDÜNYASI SİVAS GEZİSİ’NDE BULUŞTU..

Tanınmış işinsanı Yücel Aydın

Tanınmış işinsanı Yücel Aydın başkanlığındaki Çekmeköy Sivaslılar Derneği ÇEKSİDER tarafından organize edilen 3 günlük Sivas gezisi siyaset ve işdünyasının önde gelen isimlerini Sivas’ta buluşturdu.

Çekmeköy siyaseti ve işdünyasının önde gelen isimleri hafta sonu Sivas gezisinde biraraya geldi. Kısa adı ÇEKSİDER olan Çekmeköy Sivaslılar Derneği’nin organize ettiği Sivas gezisi renkli görüntülere sahne oldu. Anadolu mutfağının en leziz damak tatlarını sunan yemeklerinden tarihi mekanlarına, ozanlar diyarı Aşık Veysel’inden Cumhuriyet dönemi eserleri ve dünyaca ünlü müzelerine Sivas’ın gezilmeye ve görülmeye değer yerlerinin keyifle gezildiği program, konukların Nuri Demirağ Havaalanı önünde davul-zurna ekibi tarafından halaylarla karşılanmasıyla başladı. Çekmeköylü konukların da hep birlikte Sivas halayına durduğu eğlenceli anlar birlik ve beraberlik görüntülerine sahne oldu.

Çekmeköy’ün tanınmış simalarından Hüseyin Avni Sipahi, Seyfettin Yıldırım, Abdullah Gelgeç, Özgür Altıparmak, Yücel Evsen, Yalçın Demirkol, Bora Kılıç, Hasan Genç, Lütfi Tiryakioğlu, Mehmet Muaz Uzun, Fahrettin Kacemer, Hasan Keleş, Coşkun Bilgin, Aziz Fidan, Burhan Damoğlu, İlhami Yıldırım, Yusuf Pınarlı, Şükrü Bakar, Bünyamin Sarıca, Serkan Süslü, Orhan Çerkez ve Musa Sağdıç gibi isimlerin katıldığı gezi programı valilik ve belediye ziyaretleri ile devam etti. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Çekmeköylü konuklarını ağırlayarak kente ilişkin bilgiler verdiler ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Dernek Başkanı Yücel Aydın, Vali Şimşek ve Belediye Başkanı Bilgin’e birer teşekkür plaketi sundu. Daha sonra Sivas’ta şehir turu yapan konuklar, Gökmedrese’den Cumhuriyet Müzesi’ne kentin meşhur mekanlarını ve tarihi yerlerini görme fırsatı buldular. Dünyada bir ilk olan Savaş Atları Müzesi’ni de gezen konuklar, Aşık Veysel’i anma gecesinde duygu yüklü bir akşam yaşadılar. Gezide ayrıca şehitlikler ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun baba ocağı hatıra evi de ziyaret edilerek dualar edildi. Anadolu Selçuklu ve Osmanlı şehri, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Sivas; Çekmeköylü konukların anılarında tatlı hatıralar bıraktı.

Reklamı Geç