Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekmeköy Tokatlılar’dan birlik ve beraberlik mesajları..

Çekmeköy Belediyesi, Anadolu’nun 27

Çekmeköy Belediyesi, Anadolu’nun 27 şehrinde 127 köyünü konu alarak hazırladığı Sılaya Hasret Çekmeköy belgesel serisinin tanıtım programı geçtiğimiz hafta sonu Tokat ile devam etti. Yöreye özgü Türkülerin seslendirilip oyunların oynandığı coşkulu gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi ve Zile Turgutalp Köyü’nden çekilmiş Tokat yöresini anlatan belgesel ilgiyle izlendi.

Çekmeköy Belediyesi, 27 şehrin 127 köyünü karış karış gezerek hasret duyulan ve unutulan değerlerin izini sürdüğü “Sılaya Hasret Çekmeköy” belgesel serisine Tokat ili gösterimi ile devam etti. Turgut Özal Kültür Merkezi’nde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ev sahipliğinde gerçekleşen programa; milletvekili, Ak Parti İlçe Başkanı Akın İlhan, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Bayır, Çekmeköy Tokatlılar Derneği ÇEKTOKDER Başkanı Erol Uçar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Tokatlı hemşeri katıldı. Yeliz Kurt gibi yöresel sanatçıların renk kattığı gecede Tokat’ın meşhur Türküleri seslendirildi, oyunları oynandı. Coşkulu gecede gösterime sunulan Zile Turgutalp Köyü’nden çekilmiş Tokat yöresini anlatan belgesel ilgiyle izlendi.

Gecede hemşerilere hitap eden Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Sılaya Hasret Çekmeköy programında bu akşam Tokatlı hemşerilerimizin memleket hasretini bir nebze de olsa gidermeye çalıştık. Hemşeri buluşmalarımızda hazırladığımız belgesellerle yörelerimizden esintileri Çekmeköyümüzde yaşatmaya çalışıyoruz. Bu şehirde birlikte yaşadığımız, komşuluk ettiğimiz tüm Tokatlı hemşerilerimi canı gönülden selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Tokatlılar Derneği ÇEKTOKDER Başkanı Erol Uçar da yaptığı teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Uçar, “Çekmeköy Belediyemizin organizasyonu ile yapılan Sılaya Hasret programları gerçekten çok anlamlı. Özel bir ekibin memleketimize giderek güzel bir belgesel çekmesi ve bunu bizlere sunması muhteşem bir duygu. Emeklerinden dolayı çekim ekibine ve Başkanımız sayın Ahmet Poyraz ile tüm belediyemiz yöneticilerine hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Anadolu’nun her yöresinde olduğu gibi Tokatlılar da merttir, gönlü zengin, eli açık, cömert insanlardır. Tokat’ımızın gönlü güzel tüm insanlarına, bu gece aramızda olan ya da olamayıp gönlü yanımızda olan tüm hemşerilerime ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç