Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE DEV HİZMET İÇİN AĞAÇLAR TİTİZLİKLE NAKLEDİLİYOR..

Hamidiye Mahallesi’nde yapımına başlanan

Hamidiye Mahallesi’nde yapımına başlanan Kültür Merkezi ve Otopark inşası sırasında alanda bulunan ağaçlara zarar verildiği yönünde gün boyu yayılmaya çalışılan söylentilere son noktayı Çekmeköy Belediyesi koydu. Uzman ekiplerin yaptığı incelemelerinin ardından Hamidiye Kültür Merkezi ve Zemin Altı Otoparkı’nın yapılacağı alandaki ağaçların yeni yerlerine nakledilmesi için çalışmalara başlandığını duyuran Çekmeköy Belediyesi, buradaki ağaçların naklinin büyük bir titizlikle yapıldığını duyurdu.

Çekmeköy Belediyesi Hamidiye Kültür Merkezi ve Zemin Altı Otopark çalışmalarının yapıldığı alanda bulunan ağaçlar; İstanbul üniversite Orman Fakültesi ve Çekmeköy Belediyesi ekipleri tarafından yapılan titiz çalışmalar ile  iklimine  ve toprak yapısına uygun yeni alanın taşınıyor. İnşaat çalışmaları öncesinde İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi yetkilileri tarafından incelenen bölgede ağaçların ekolojik ve fizyolojik olarak  en uygun zamanda taşınması ve taşıma esnasında dikkat edilecek hususlar planlandı. Daha sonra ağaçların taşınacağı bölgedeki toprak yapısı ve  iklim koşulları gibi çeşitli araştırmalar yapıldı. Ağaçların taşındıktan sonra yeni topraklarında tutunabilmeleri içinde yapılacak çalışmalar hakkında ilgili personeller bilgilendirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “İlçemize böyle modern bir tesis kazandırırken bölgemizdeki ağaçları da yaptığımız titiz çalışmalarla iklimine ve toprağına uygun bir yere naklediyoruz. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyemizin raporları doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bu alanda bulunan ağaçlarımız nakledildikleri yerde de aynı özenle ve çalışmalarla toprağa dikilerek  Çekmeköy’ümüzün bir parçası olmaya devam edecekler” dedi.

Reklamı Geç