Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çekmeköy’de Kızıldaş ve arkadaşları meclis üyesi aday adayı!..

31 Mart’a doğru belediye

31 Mart’a doğru belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurularında yoğunluk yaşanan Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda; önceki dönem İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve yardımcısı Hüseyin Turgut, Kadın Kolu Başkanı Saadet Çertez, Gençlik Kolu Başkanı Gürkan Kılıç, Akın Varan ve Meryem Canverdi gibi isimler adaylıklarını açıkladılar. İlçe başkanlığı döneminde önseçim için yönetim kurulu kararı aldıklarını hatırlatan Kızıldaş, Çekmeköy’ “Çekmeköy’de değişimin getirdiği heyecanı görüyoruz. Örgütün gücü her zaman üstündür. Kimin belediye başkan adayı, kimin meclis üyesi adayı olacağını bırakın üyeler karar versin” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nda meclis üyelikleri için aday adayı başvuruları son güne girerken yoğunluk artmaya devam ediyor. Haftanın ilk gününde önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş, yardımcısı Hüseyin Turgut Kadın Kolu Başkanı Saadet Çertez, Gençlik Kolu Başkanı Gürkan Kılıç, Akın Varan ve Meryem Canverdi gibi isimler aday adayı başvurularını gerçekleştirdiler.

Daha sonra partililere açıklama yapan Kızıldaş ve ekip arkadaşları önseçim çağrılarını ısrarla vurguladılar. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hülya Özdemir, İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan’ın sağlık sorunları sebebiyle katılamadığı programa kendisini temsilen Yardımcısı Can Uygun, Belediye Başkan Aday Adayları Çetin Çapan ve Düzgün Çorum da programa katılanlar arasındaydılar.

Partililere hitap eden CHP önceki dönem ilçe başkanı ve Meclis Üyesi Aday Adayı Hüseyin Kızıldaş, “Çekmeköy’de değişimin getirdiği bir heyecan olduğunu görüyoruz. Bu son derece kıymetli ve önemli.  Bu heyecanı başarıya taşımak örgütün elinde. Arkadaşlar önseçim şart. Göreceksiniz ön seçim olacak ve örgütümüz gereğini yapacaktır, inanın buna” dedi. “Partili üye de bu şekilde kendini daha değerli hisseder” diyen Kızıldaş; “Halka rağmen, örgütü rağmen kim ne yaparsa doğru yapmaz. Belediye başkan adayı ve meclis üyesi adaylarını bırakın örgüt belirlesin versin. Kararı üye versin” dedi.

En kötü önseçimin, olmayacak bir ön seçimden daha iyi olduğunu kaydeden Kızıldaş, “Önseçim parti içesindeki heyecanı daha da yükseltir. Sinerji yaratır, örgüte güç katar. Sokaktaki vatandaş da bu karara daha çok sahip çıkar. 31 Mart’ta hep birlikte halkın iktidarını kuracağız” şeklinde konuştu.

Kadın Kolu Başkanı Saadet Çertez de yaptığı konuşmada kadınların gücüne vurgu yaptı. Örgütlenmede kadınları yanına alan adayın çok daha başarılı olacağını ifade eden Çertez, “Belediye başkan adayı kim olursa olsun kadınları mutlaka yanına almalı ve kadınlarla birlikte yürümeli” dedi.

CHP Önceki Dönem İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Turgut da yaptığı konuşmada 31 Mart seçimlerine önemine değinerek Çekmeköy’de halkın iktidarını mutlaka ama mutlaka kuracaklarını ifade etti. 1984 Üsküdar SHP üyeliği, ilçe ve il delegeliği, 90-92 yılları arası SHP Ümraniye yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan Turgut, 2004-2009 CHP Çekmeköy ve İBB meclis üyeliği yapmış bir isim. Ayrıca milletvekili aday adayı da olan Turgut, 1. bölgede yapılan ön seçimde 179 aday adasında 69. olmuştu.

Gençlik Konu Başkanı Gürkan Kılıç da yaptığı konuşmada gençlerin azmi ve kararlılığı, kadınların gücü ile 31 Mart’ta tarihi bir başarıya imza atacaklarını söyledi. Akın Varan ve Meryem Canverdi de yaptıkları konuşmalarda örgütün gücü ve önseçim vurgusu ile kadınların siyasetteki önemine değindiler.

Reklamı Geç