Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÇEKMEKÖY ESNAFINA GELİN GÖRÜN BAKALIM ZAMLAR ABARTI MI, GERÇEK Mİ?”

Çekmeköy’de bir dizi saha

Çekmeköy’de bir dizi saha çalışmasına katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, esnaf ziyaretleri yaparak yüksek gelen faturalar başta olmak üzere sıkıntıları dinledi. Madenler Meydanı’nda partisinin gençlik kolları tarafından kurulan Zam Duvarına, ‘Asıl faturayı sandıkta millet kesecek’ diye yazan Kaftancıoğlu, Çekmekoy Sivaslılar Dernegi’nde  büyük ilgi ve coşkuyla karşılandı.  

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Çekmeköy’de partisinin İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ile birlikte bir dizi saha çalışmasına katıldı. Çekmeköy programına CHP ilçe binasını ziyaretle başlayan Kaftancıoğlu, parti örgütünün genel seçime odaklanmasını istedi. Büyükşehirlerde olduğu gibi İstanbul’da birinci parti olduklarını kaydeden Kaftancıoğlu, “Biz bu farkı daha da açmalıyız ki Anadolu’daki seçimlere de etki edebilme şansımız olsun” dedi.

Mahalle ve öbek örgütlenmesine daha fazla önem verilmesi gerektiğini partililere anlatan Kaftancıoğlu, “Ben de dahil hepimiz mahallemizde veya sokağımızda yüzlerce komşumuzu ziyaret edip selamlaşacağız ve ülke gerçeklerini anlatarak daha güzel bir gelecek için destek isteyeceğiz” dedi. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da örgüt olarak saha çalışma temposunu her geçen gün yükselttiklerini söyledi.

İlçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolu başkanları, meclis üyeleri ve partililerin eşlik ettiği çalışmalar kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Kaftancıoğlu’na Çekmeköylüler’in yoğun ilgisi vardı. Yüksek elektrik faturalarının dükkan kiralarını geçtiğini anlatan esnaf, “Bir fatura bir personel çalıştırmaya bedel hale geldi. Evimizde ve işyerimizde elektrik düğmesine basmaya korkuyoruz. İş yapmamızın en önemli kısmı vitrinlerimizi karartmak zorunda kalıyoruz. Aynı şekilde ısınma da sorun oldu artık. Pandemiden sonra güya işyerlerimizi açtık, keşke açmaz olaydık. Vatandaşın alım gücü zaten yok. Biz ise sattığımız malı geri yerine koyamıyoruz. Vergiler, faturalar, giderler canımıza yetti artık. 700-800 liralık elektrik faturası bir ayda 3-5 bin liralara çıktı. Faturaları camlara astık gelip görsünler” şeklinde dert yandı.

Şahinbey esnafının son aylarda iyice artan elektrik faturaları başta olmak üzere, çeşitli ekonomik sorunlara yönelik sıkıntılarını aktardığı Kaftancıoğlu, “Asla umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmayın. Sandık gelecek, tüm dertler bitecek. Vatandaşın yaygara yaptığını söyleyenler gelip Çekmeköy meydanında esnafın halini görsün” şeklinde konuştu. Cadde üzerinde gençlerin ve kadınların dertlerini dinleyen Kaftancıoğlu, iktidarın halktan iyice koptuğunu, vatandaşın dertlerini görmezden geldiğini söyledi. Bir esnafın, “Sizi çok seviyoruz, gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayı sizsiniz” dediği Kaftancıoğlu, “Benim de gönlümde başka bir Cumhurbaşkanı adayı varsa nasıl olacak” diye esprili yanıt verdiği görüldü.

Madenler Meydanı’nda partisinin gençlik kolları tarafından kurulan Zam Duvarı’nı da ziyaret eden CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Halka bu faturaları kesenlere asıl bu millet sandıkta faturayı kesecek” diye yazdı. Zam Duvarı önünde halka seslenen Kaftancıolu, “İstanbul örgütü olarak gece gündüz demeden sahalardayız, sokaktayız. Bugün de Çekmeköy’deyiz. Esnafımızı dinledik, vatandaşlarımızla konuştuk. Zamlarla ilgili çok şey dememize gerek yok. Esnaf kan ağlıyor. Halkın derdinin duyulması için bu zam duvarlarını kurduk. Zamların geri alınması için sesimizi daha gür çıkaracağız” dedi.

Kaftancıoğlu; “Memurumuz, işçimiz, kadınımız, esnafımız, çitfçimiz, memurumuz yoksul. Sözle asgari ücrete zam yaptılar. Ama enflasyonun altında ezilen bir ücretle yaşamaya mahkum bıraktılar. O yüzden yine hep birlikte halkın ve hakkın partisine düşen çok önemli görev ve sorumluluklar var. Çok ama çok çalışacağız. Bu karanlıktan kurtuluncaya kadar uyumak yok. İttifaklarımız ve dostlarımızla birlikte halkın iktidarını kurmaya mecburuz. Yama usulü geçici çözümler yerine kalıcı çözümlerle bu ülkeyi yeniden aydınlık günlere kavuşturacağız. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere televizyon ekranlarından zamların abartıldığı söyleniyor. Geçen gün Sultanbeyli meydanına davet ettim bugün de Çekmeköy’e davet ediyorum. Gelin Çekmeköy esnafıyla buluşun da görün algı mı gerçek mi” dedi.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da, “Vatandaşımız son faturaların bir önceki faturalardan 3 kat daha fazla geldiğini söylüyor. Herkesin şikayeti var. Bazı esnaflar kira kadar fatura geldiğini söylüyor. Artmayan tek şey su faturaları. Demek ki herkes Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını bekliyor” dedi. CHP Gençlik Kolu Başkanı Gürkan Kılıç da Madenler Meydanı’nda vatandaşın ‘Zam Duvarında’ sesini duyurmaya çalıştığını kaydetti.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve partililer daha sonra Çekmeköy Sivaslılar Dernegi’nde Dernek Başkanı Yücel Aydın ve hemşeriler tarafından yoğun ilgi ve coşkuyla karşılandı. Burada Sivaslı hemşerilere hitap eden Kaftancıoğlu, “Bu ülkeyi iyi yöneteceğini, hakkaniyetli ve eşit yöneteceğini söyleyenler vatandaşı unutur oldu. Siyaseti vatandaş için değil kendilerini zenginleştirmek için yapıyorlar. Vatandaşın olanını vatandaşa vermiyorlar. Bu zor günlerden kurtulmak için siyaseti vatandaş için yapanlara destek vermenizi istiyorum. Sizlerin desteği ile bizler iktidar olduğumuzda sözümüzü tutmaz isek bize de hesap sorun, bizi de değiştirin” dedi.

Bazı mahalle muhtarlarının da katıldığı programda vatandaşlar çeşitli dertlerine yönelik sıkıntılarını dile getirdiler. “Geçinemiyoruz. Hanemizde 18 oyumuz vardı bugüne kadar hep Ak Parti’ye verdik ama gelinen son noktada artık oyumuzu kullanmıyoruz” diye dert yanan vatandaşa Kaftancıoğlu, “Önce oy verme görevinizi yerine getirin” diye seslendi. Sivaslılar Derneği Başkanı Yücel Aydın da ziyaretlerinden dolayı Kaftancıoğlu’na teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Reklamı Geç