Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖYLÜ GENÇLERE 7 BİN TL EĞİTİM DESTEĞİ..

Çekmeköy Belediyesi, üniversite sınavını

Çekmeköy Belediyesi, üniversite sınavını kazanarak kaydını yaptıran öğrencilere 7 bin TL eğitim desteği verecek. Başkan Poyraz; “Geçen sene mezun olan öğrencilerimize verdiğimiz bin TL’lik eğitim desteğini bu sene 7 bin TL’ye çıkartıyoruz” dedi.

Eğitim öğretim dönemi boyunca; üniversiteye hazırlık kursları, dijital kütüphane, dijital soru bankası Pakodemy, Açık Fikir Platformu,  kütüphaneler ve mezuniyet törenleri gibi hizmetlerle öğrencilerin yanında olan Çekmeköy Belediyesi ilçedeki öğrencilere eğitim alanında desteklerini sürdürüyor. Çekmeköy Belediyesi’nin üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilere vereceği 5 bin TL’lik eğitim desteğinin müjdesini gençlerle paylaşan Başkan Ahmet Poyraz’a, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da katkıda bulunarak tutarı 7 bin TL’ye çıkarttı. Bu yıl Çekmeköy’de üniversiteye kaydını yaptıran öğrencilere devlet, özel, vakıf üniversitesi fark etmeksizin 7 bin Türk Lirası eğitim desteği sağlanacak.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Yıl boyunca bayrak törenleri ve genç mikrofon programı ile gençlerimiz ile bir araya gelerek sohbetler ettik. Belediyemiz kurulduğu günden bu güne eğitim alanında her türlü desteği ilçemizdeki öğrencilerimize sunuyoruz. Zorlu lise eğitimini tamamlayan gençlerimizin mezuniyet törenlerini de bizzat düzenleyerek öğrencilerimizin coşkusuna ortak olduk. Her sene olduğu gibi bu senede sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından üniversite tercih merkezlerimizi açarak uzman öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin geleceği için doğru tercihleri yapabilmeleri için yanlarında olacağız. Geçen sene mezun olan öğrencilerimize verdiğimiz bin TL’lik eğitim desteğini bu sene 7 bin TL’ye çıkartıyoruz. Bu vesile ile sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyor, eğitim desteğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kimler Faydalanabilecek?

Bu hizmetten, 1 Ocak 2023 tarihinden önce Çekmeköy’de ikamet eden 2023 yılı mezunları faydalanabilecek. Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri başvuruları kabul edilemezken başvuru kaydının kabulü için; ikametgah belgesi, lise diploması ve üniversiteye kayıt belgenizi başvurular başladığında mutlaka sisteme yüklemelisiniz. Başvurular; www.cekmekoy.bel.tr üzerinden Eylül ve Ekim aylarında alınacaktır. (Üniversite tercih belgesi ya da kazandı belgesi kabul edilmemektedir)

 

Reklamı Geç