Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÇEKMEKÖY KADIN KOLLARI’NDAN 8 MART AÇIKLAMASI..

8 Mart Dünya Kadınlar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Çekmeköy İlçe Örgütü binası önünde basın açıklaması yapan CHP’li kadınlar, bir kez daha kadının önemine dikkat çektiler.

chp cekmekoy kadinlar gunu 38 Mart Dünya Kadın günü, yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlandı. CHP’li kadınlar da bu özel günde kadının önemine vurgu yapan çalışmalar gerçekleştirdi. CHP Çekmeköy Kadın Kolları da ilçe binası önünde bir basın açıklaması yaparak kadının günümüzdeki yerine dikkat çekmek istedi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Akın’ın okuduğu basın açıklamasında; “Bugün dünya kadınlar günü ama bizler bunu siyasal duruşumuzla yoğurarak ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak anıyoruz” dend

chp cekmekoy kadinlar gunu 2Kadınlar Günü’nün tarihi kökenine atıf yapılarak, 1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan sayıları 40 bini bulan emekçi kadınların saygıyla selamlandığı açıklama metninde; “Bu grev sırasında çıkan yangında can veren 129 kadın işçiyi de hüzünle anıyoruz” denildi.

chp cekmekoy kadinlar gunu 1CHP Çekmeköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Akın, açıklamanın devamında şunları söyledi; “Ülkemizde kadının özgür ve çağdaş birey olması konusunda öncü olan Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılının 1 Mart’ında Latife Hanım’ı yasama dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TBMM’ye getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlıyoruz.

Yine 1935 1 Mart’ında TBMM 5. Dönem çalışmalarında ilk kez 18 kadın milletvekili olarak meclis sıralarında yer aldığını belirtiyor ve bu dev adımları atan Ulu Önderimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Haksızlıklardan, şiddetten ve ezilmişliklerden uzak bir kadın için başarısıyla, fedakarlığıyla yeni nesillerin yetişmesindeki olmazsa olmazlığıyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz.

Tüm çabamız; kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesi, toplumun bu gelişimi benimsemesi ve içselleştirmesi, bu değişim ve gelişimin de kadının ekonomik, siyasi ve sosyal başarısıyla taçlandırması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır. Bu nedenledir ki; kadın omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorunlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır.”

 

Reklamı Geç