Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP GENÇLİĞİ MADIMAK KATLİAMINI UNUTTURMAYACAK..”

1993 yılı 2 Temmuz’unda

1993 yılı 2 Temmuz’unda Sivas Madımak Oteli katliamında canlarını kaybeden aydınlar ve sanatçılar bu yıl da çeşitli etkinliklerle anıldı. CHP Çekmeköy Gençlik Kolları da Madenler Meydanı’nda açtığı resim sergisi ile Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden canları andı.

CHP Çekmeköy Gençlik Kolları, Madenler Meydanı’nda Sivas katliamında hayatını kaybeden sanatçı ve aydınların resimlerinin yer aldığı sergiyle 2 Temmuz’u andı. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, “Tam 28 yıl önce gaz bidonlarıyla, insan yakmaya gittiler! Ne kadarı hesap verdi bilinmez ama hesap vermeden bu dünyadan gidilmez! 2 Temmuz sıcağında Sivas’ta katledilen canlarımızı Madenler Meydanı’nda bugün bir kez daha anıyoruz. Madımak aklımızda, Sivas katliamını unutmuyoruz” dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gürkan Kılıç da, “28 yıl evvel Pir Sultan Abdal’ı anma etkinlikleri için bir araya gelen 33 aydın sanatçımız Sivas Madımak Oteli’nde yakılarak katledildi. Susmuş, toprak ağlamış, elinden bir şey gelmeyen analar çaresiz kalmış. Genç yaşlı demeden, ağız dolusu din tüccarlığıyla kaymakamlık binasından anons yapanları ve eline taş sopa alıp sanki düşmana saldırırcasına koşanları unutmadık, unutmayacağız. Katliama azmettirenler, planlayanlar hala ortaya çıkarılmış değil, eli kanlı katillere hesap sorulmuş değil. CHP gençliği olarak demokrasiye ve adalete inanan gençler olarak bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Reklamı Geç