Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP: ‘HAYIR’, AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ ‘EVET’ OYU VERDİ..

Çekmeköy merkez 5 mahallenin

Çekmeköy merkez 5 mahallenin mahkeme kararıyla ikinci kez iptal edilen imar planlarından 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde CHP’nin ‘hayır’ oylarına karşılık AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin ‘evet’ oylarıyla kabul edildi. CHP’li Meclis Üyesi Murat Cirav’ın bazı maddelere gecenin bir yarısı dokunulduğu ve dokunulan bu maddeleri yargıya taşıdıkları için ret oyu vermek zorunda kaldıklarını söylediği plan için İYİ Parti’li Bora Kılıç, “Benzin istasyonuna çevrilen park ve yeşil alanı ben zaten mahkemeye taşımıştım. Bu maddeye şerhimizi düşerek evet diyoruz” dedi. Ak Parti grubu adına konuşan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Keşke CHP de İYİ Parti gibi şerhini düşerek evet oyu verseydi ve bu plan oybirliği ile geçseydi” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı oturumunda gündeme alınan Çekmeköy’ün mahkemece iptal edilen 1/5000’lik nazım imar plan değişikliği hakkında CHP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Murat Cirav, “201 No’lu Çekmeköy Nazım İmar plan değişikliği hakkında söz almış bulunmaktayım. Çekmeköy imar planlarının iptal edilmesinin bir takım sebepleri ve gerekçeleri vardı. Çekmeköy halkı çok mağdur durumda. Bu mağduriyetler geçmiş yıllarda yapılan hatalardan kaynaklanıyor. Bu hataları yapan yönetimdeki arkadaşlar bu hataların nerden geldiğini çok iyi biliyor. Ancak gerekli tüm düzeltmeler yapıldıktan sonra komisyona inen raporların içine gecenin bir başka vaktinde bir takım ilaveler yapılarak hem Çekmeköy halkının hem de bizlerin mağduriyetinin devam etmesini sağlayan dokunmalar oldu. Bizim bu dokunulan maddeler hakkında açtığımız hukuki davalar var. Bu davaların sürecinde bizim bu maddeye evet deme şansımız ortadan kalkmıştır. Yoksa Çekmeköy halkına destek ve yardımcı olmak için gece gündüz çalışan arkadaşlarımıza da haksızlık yapılmış oluyor. İlgili arkadaşlarımıza dokunulan maddelerin geri çekilmesi yönünde çağrıda bulunduk fakat buna yanaşmadılar. Onun için ben ve arkadaşlarım da buna ret oyu vermek zorunda kaldık” dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Bora Kılıç; “201 No’lu Çekmeköy Planları ile ilgili olarak İYİ Parti grubu adına söz almış bulunmaktayım. 11 yıldır Çekmeköy’de park alanı ve deprem toplanma alanı olan 3580-81 parseldeki yerin benzin istasyonu lejantına çevrilmesi ile ilgili hem Çekmeköy meclisinde oyçokluğu ile geçmiş hem de büyükşehire gelmişti bu madde. Geçenlerde Eyüp meclis üyemiz burda park alanlarıyla ilgili feryat ediyordu. Büyükşehir belediyesinin park alanlarını ve yeşil alanları işgal ettiğini söylüyordu. Şimdi Çekmeköy’deki bu park alanı ve yeşil alanın benzin istasyonuna çevrilmesini dikkatlerinize sunmak istiyorum. Bu yerle ilgili olarak benim zaten açmış olduğum hukuki bir dava var. Çekmeköy halkımız 1 yıldır imar planlarının durdurulmasından dolayı büyük sıkıntı yaşıyor. Planların hazırlanması noktasında İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve gerek Çekmeköy gerekse büyükşehir bürokratlarımız gerekli çalışmayı yapım meclise sundular. Şimdi bizler de imar komisyonundaki tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederek bu maddeye mahkeme açtığımızdan dolayı şerhimizi düşerek İYİ Parti grubu olarak evet oyu verdiğimizi bildirmek istiyorum” dedi.

Ak Parti grubu adına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Bu mecliste yılın sonunda belki de ilk konuşmam olacak. İlçemizdeki planlar ile ilgili olarak gönül isterdi ki birliktelik oluşsaydı teşekkürümü ona göre yapacaktım. Lakin CHP’li Murat bey Çekmeköy’de siyaset yapıyor. Bir şey söylemek için mikrofonu aldı. Aslında ben onun bu plana evet demek istediğini biliyorum. Lakin nasıl gidip Çekmeköy’e iki üç noktada eksik vardı ama bundan sebep 5 mahallenin tüm planına hayır dedim diyecek. Biz işin siyasi kısmında değiliz. Bora kardeşim de söyledi. Sonuçta Çekmeköy’de 5 mahallede bir sıkıntımız vardı ve hep birlikte bunu gidermek için gayret ettik. Bugüne kadar 13 yılda bir damla yeşil alana zarar vermeden, hiçbir polemik yapmadan, hiç kimseyi dışlamadan, birlik, beraberlik ve kardeşlikle Çekmeköy’ü yönettik. Çünkü biz böyle bir yönetim için halkımıza söz verdik ve halkımız da bize yetki verdi. Bundan sonraki süreçte de böyle yönetmeye devam edeceğiz inşallah. Bu planın da ilçemize fayda getireceğine ve sorunu çözeceğine inanıyorum. Tüm komisyon üyelerine teşekkür ediyorum. Sizin her söylediğiniz eksiktir diye bir iddiamız yok. 3 noktada şerhimizi koyup oybirliği ile geçirelim demek varken ne kaybederler. Beraber elele gider Çekmeköy’de siyaset yaparız yoksa bunu halka anlatamayacaksınız. Öğretmenler gününü kutluyor bi daha ya nasip diyorum” dedi.

İmar Komisyon Başkanı Adnan Zeki Bostancı, “201 numaralı raporda yer aldığı ifade edilen maddede benzin istasyonu işlenmesi söz konusu değil, benzin istasyonu ile ilgili bakanlıkça bir çalışma olduğundan plan kapsamı dışına alınma olayı vardır” şeklinde konuştu. Yapılan oylamada Çekmeköy 1/5000’lik nazım imar plan değişikliği CHP’nin ret oyuna karşılık AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin ‘evet’ vermesiyle oyçokluğu ile kabul edildi.

Reklamı Geç