Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İLÇE BAŞKANI TUTAN; “ÇEKPA’NIN HİZMET KOŞULLLARI ACİLEN İYİLEŞTİRİLMELİ..”

Çekmeköy Hamidiye ve Mehmet

Çekmeköy Hamidiye ve Mehmet Akif gibi bazı mahallelerinde sokaklarda kurulan semt pazarlarının ÇEKPA kapalı pazar alanına taşınmasının ardından oluşan bazı sıkıntılara yönelik basın açıklaması yapan CHP Çekmeköy İlçe Başkanlığı, vatandaşın daha elverişli imkanlarla hizmet almasının sağlanması gerektiğini hatırlattı. İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, yerel yöneticilere seslenerek; “Gelin birlikte pazar esnafını gezip soralım. Onlar da bu işten memnun değiller. Kapalı pazar alanları elbette doğru bir iştir ve her mahalleye de yapılmalıdır ancak konum, yer ve proje seçimi doğru almalıdır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hülya Özdemr, geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkan adayı Seyfettin Yıldırım, ilçe yöneticileri ve bir grup partili ile birlikte Çekmeköy Kapalı Pazar Alanı önünde basın açıklaması yapan CHP İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, vatandaşların daha elverişli bir ortamda hizmet alması gerektiğini hatırlattı. Kapalı Pazar alanının yapım aşamasında bile doğru yapılmadığını iddia eden Tutan, “Burası yapılırken de her şey iyi hesaplanmadı. O dönemin meclis üyeleri ve partililer olarak onca uyarımız dinlenmedi. Yanlış proje oldu bittiye getirildi ve bugün de hizmet verirken bir çok sorunu beraberinde yaşatıyor” dedi.

Başkan Melda Tanişman Tutan, şunları kaydetti: “Kapalı pazar yeri ile ilgili düşüncelerimizi kamu oyu ile paylaşmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Daha önce “ÇEKPA” olarak bildiğimiz kapalı pazar yeri; gün ışığı düşünülmeden, tamamen elektrik ile aydınlatılması düşünülerek karanlık bir yapı olarak projelendirilmiş, otopark kullanımı, giriş ve çıkışları doğru yönlendirilmesi yapılamadığından pazarın kurulduğu günlerde içinden çıkılmaz bir trafik yoğunluğuna sebep olmuştur. O dönemde meclis üyelerimizin uyarılarına rağmen çok yanlış projelendirilerek bir oldu bittiye getirilmiş ve şu anda atıl olarak kullanılan “ÇEKPA” olarak bilinen yapı yapılmıştır. Sonrasında Mehmet Akif Mahallesi 3669 parsel ile 3279 parseller üzerine yapılan kapalı pazarı yeri gündeme gelmiş, aşağıdaki sorular ve sorunları da beraberinde getirmiştir;

1- Yapılan kapalı pazar yerinin bir kısmı eski 3279 nolu parsele taşmaktaydı. 3279 parselin niteliği “ariyet ocağı” olarak tescilliydi. Daha önce Şile yolunun yapımı için ariyet almak amacı ile Türkiye Cumhuriyeti karayoları tarafından kamulaştırılan bir parseldi. Söz konusu parselden ariyet (taşlı malzeme) alındıktan sonra yaklaşık 15-20 mt derinliğinde dolgu yapılmıştır. Deprem ülkesi olmamız nedeni ile yapılan kapalı pazar yeri için zemin güçlendirmesi yapılmadan üzerine inşaat yapılmıştır.

2- Bugüne kadar meclis üyelerimizin bu çekincelerinin de içinde olduğu yazılı ve sözlü soru önergelerine cevap dahi verilmemiştir. Bilgi edinme kanunu gereği istemiş olduğumuz kapalı pazar yerine ait yapı ruhsatı, mimari proje ve eklerine ait herhangi bir doküman da verilmemiştir. Bütün bu çekincelerimiz sonucunda ruhsat alamayacaklarını anlamış olan Çekmeköy Belediyesi yetkilileri, öncelikle 3279 parsel üzerinde imar uygulaması işlemi yaparak 4 adet parsele ifraz etmişlerdir. 4129 parsel olan kısmını hazineden tahsis alarak şu anda kullanılmakta olan kapalı pazar yerini inşa etmeye başlamışlardır.

3- Çekmeköy’ümüzün etrafı ormanlarla çevrili olmasına rağmen kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı en fakir ilçelerden biriyiz. Çekmeköy’de başka pazar yapılacak alan yokmuş gibi, bölge halkının istememesine rağmen yeşil alanın yarısını yok etmişlerdir.

Sonuç olarak; kapalı pazar yerleri, yazlık ve kışlık kullanım açısından doğru bir uygulamadır. Temizlik, hijyen ve ulaşılabilirlik açısından son derece modern uygulamalardır. Bunun aksini söylemek bilimsel açıdan bakıldığında da doğru değildir. Çekmeköy’ün başka mahallelerine de kapalı pazar yeri yapılma gerekliliği vardır. Yeter ki yer seçimi doğru olsun.

Bizim yanlış yada olumsuz bulduğumuz durumları yukarıda izah etmeye çalıştım. Bu pazar yeri ile ilgili ilk önce ÇEKPA’dan başlayarak yer seçimi konusunda hata yapıldığını, sonrada inatla hatanın üzerine gidildiğini düşünüyoruz. Bu alan Çekmeköy’ün 5 mahallesine de uzak, aynı zamanda da trafik sirkülasyonu yönünden sıkıntıları olan bir bölgedir. Yapılan yatırımın efektif olarak kullanılabilmesi için ring seferlerinin Çekmeköy halkının talepleri doğrultusunda, gerektiğinde muhtarlarla işbirliği yapılarak ve anketlerle kamuoyundan dönüş alınarak yeniden planlanma zorunluluğu gözükmektedir. Komuoyuna saygıyla arz ederim.”

Reklamı Geç