Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ÜMRANİYE’DEN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA GECESİ..’

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye

Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın ‘Birlik ve Dayanışma Gecesi’nde buluşan partililer 2019 yolunda birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Partinin öne çıkan isimlerinden Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Ali Özcan, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyas, il yöneticileri, Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin, Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Geçen dönem Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Seyfettin Yıldırım, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili yoğun katılım gösterdi.

Gün içerisinde hain terör örgütü saldırısı sonucu 6 şehidimizin olmasından dolayı buruk geçen Salon Vals’teki gecede konuşan milletvekilleri, ekonomiden teröre ülkenin düzlüğe çıkmasını CHP’nin iktidara gelmesinden geçtiğini kaydettiler.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk de konuşmasında iktidar partisine sert eleştirilerde bulundu. Terörü de sert bir şekilde kınayan Aktürk; “Sebebi her ne olursa olsun, dini her ne olursa olsun, milliyeti her ne olursa olsun terörü şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bunu yaratan şer odaklarını ve arkasındaki tüm güç ve işbirlikçilerini  bir kez daha nefretle kınıyorum” dedi.

“Hepimiz şunu iyi biliyoruz ki Ak Parti iktidara geldiği 2002 yılında terör neredeyse bitme noktasına gelmiş durumdaydı. Ancak izlenen yanlış politikalar ile ülke maalesef bir terör yuvası haline dönmüştür” diyen Cafer Aktürk; “Ak Parti’nin iktidar hırsı toplum ve ülke çıkarlarından ziyade kendi çıkarlarını önceleyen siyaset tarzı ile ülke uçurumun kenarına kadar getirilmiştir. Ülke kan gölü haline gelmiş ve toplumun ayrıştırılması için çok ciddi çabalar sarf edilmekte olduğu da aşikardır. Ancak sağduyu sahibi milletimiz bizleri ayrıştırmak isteyen güç odaklarına istediği primi vermeyeceğine inancım tamdır” dedi.

CHP İlçe Başkanı Cafer Aktürk şunları söyledi: “Yıllarca kol kola girerek memleketin kozmik odasını dahi teslim ettiği FETÖ belasını başımıza bela ederek ülkeye ciddi zararlar yaşatmışlardır. Nitekim ne istediniz de vermedik dedikleri FETÖ’nün hain bir darbe girişimini ülke olarak Ak Parti yüzünden yaşamak durumunda kaldık. Sonucunda 20 aydır ülke için utanç verici bir OHAL durumu yaşamak durumunda kaldık ve kalmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Geldiğimiz noktada görünen o ki iktidar OHAL’i elinde bir baskı unsuru olarak kullanmaya devam etme niyetindedir. Ülkenin biran önce bu utançtan kurtulması gereklidir.

Yanlış dış siyaset yüzünden Türkiye, Suriye topraklarında nice acıların yaşanmasına  sebep olan BOP projesi yüzünden egemen güçlerin taşeronu haline düşürülmüştür. Yaşanan süreçte neredeyse tüm terör odakları ülkemiz topraklarına ellerini kollarını  sallayarak girmişlerdir. Bu teröristlerin yarattıkları terör olayları çokça vatandaşımızın hayatına mal olmuş ve olmaya devam etmektedir. Nitekim geldiğimiz noktada bölünen Suriye topraklarında yuvalanan terör odaklarına müdahale etme ihtiyacı çıkmış ve bu nedenle de çokça şehit vermiş, Anaların yüreğine ateş düşmüştür.

Toplumsal öfkeyi canlı tutarak siyasetin alt yapısını oluşturan Ak Parti zihniyeti hukuk  devleti anlayışına katkı sağlaması mümkün değildir. Tam tersine diyalog ve uzlaşma zemini ortadan kaldırmakta, otoriterleşmekte ve muhalif her türlü sesi çeşitli kumpas oyunları ile bertaraf etmektedir. Buna karşılık, sağduyu sahibi toplum kesimlerinin varlığı bu tahribatı yaratan ve yaratmaya devam eden  mevcut iktidar zihniyetine  karşı ülkemiz adına bir şanstır.

Cumhuriyetimiz için en büyük tehlike olan cemaatler bu iktidar zamanında yeniden dirilmeye başlamıştır. FETÖ ‘nün ülkeyi sürüklediği durumdan ders almayan ya da almak istemeyen Ak Parti farklı bir çok cemaat ile kronik bağ kurmuş durumda ve ülkeyi bir felakete doğru yeniden sürüklemeye devam etmektedir. Bunun sonucu olarak bu cemaat ve vakıflarına mahkum edilen eğitim ve öğretim ile barınma sorunu ortadır. Bu vakıf ve cemaatlerde her türlü pislik çocuk tecavüz ve istismarları yaşanmaktadır. Maalesef insan bile denmesi mümkün olmayan bu mahluklar yüzünden her gün bir çok kadın ile çocuk cinayeti ve tecavüzü olayı yaşanmaktadır.

Peki çare nedir? Çare aslında hepimizin bildiğidir. Yani; İhtiyacımız olan tertemiz vicdanımız, aklımız ve Atatürk’ün yoludur. Cumhuriyetimizi korumak için ihtiyaç olan tek şey her şartta ulusumuzun güvencesi ve teminatı olan sizlerin damarlarında akan asil kanda mevcuttur. Tüm bu yaşananlar karşısında yapılması gerekenler vardır. Öncelikle ülkemizi ortadoğu bataklığına sürükleyerek bölmeye çalışan bu zihniyetten kurtulmak zorundayız.

Bunun için umudumuzu her zaman diri tutmalı ve bunların her türlü kumpaslarına karşı uyanık olmak zorundayız. Önceliğimiz iç çekişmeler değildir. Bulunduğumuz nokta yeni bir kurtuluş savaşı mücadelesini zorunlu kılmaktadır. Ancak bizim savaşımız demokrasi savaşı, özgürlük savaşı, barışı savunma savaşı, hukuk savaşı ve emekten yana olan, halkı özgürleştiren bir siyasi mücadele ile  kazanılacak bir savaştır. Bu Mücadeleyi verecek ve kazanacak kudret ve güç Cumhuriyet Halk Partisi  örgütünde vardır.

Gün kırgınlıkları ve bireysel beklentileri bir kenara koyma günüdür.. Gün, sevgi, dostluk, barış ve dayanışma günüdür. Gün, ülkemizi karanlık emellerine alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün, hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür. Yürüyüşünüz, yürüyüşümüz kutlu olsun.”

Reklamı Geç