Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇARŞAF LİSTE İLE 3 ADAY YARIŞTI 2 OY FARKLA ATALAR KAZANDI..

CHP’de kongre süreci bu

CHP’de kongre süreci bu hafta sonu da devam etti. 39 ilçenin en kritik yerlerinden Üsküdar’da Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan kongre Pazar gecesi sabaha karşı sonuçlandı. Çarşaf liste yöntemi ile gerçekleştirilen kongrede ilçe başkanlığı için 3 aday yarıştı ve sadece 2 oy farkla kazanan İbrahim Çağlar Atalar oldu. Yeni başkan Çağlar; “Birliğe, beraberliğe ve umuda hep beraber yürüyeceğiz” dedi. 

CHP’de devam eden kongre takvimi içerisinde İstanbul’un en önemli ilçelerinden Üsküdar’da Cumartesi günü saat 11.00 sularında başlayan 38. olağan kongrede delegelerin ve ilçe başkan adaylarının uzun konuşmaları ve son anda gerçekleşen liste pazarlıkları sebebi ile oylama işlemine gece yarısında ancak geçilebildi. Divan başkanlığını Necdet Saraç’ın yaptığı kongrede ilçe başkanlığı için 3 aday yarıştı.

Parti içerisindeki parti içi muhalefet hareketi ‘Dip Dalga’nın desteğini açıkladığı Onur Cingil, eski Üsküdar İlçe Başkanı ve Canan Kaftancıoğlu’na yakınlığı ile bilinen yeni İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş’ın ve genel merkezin desteklediği İbrahim Çağlar Atalay ile yine eski Üsküdar İlçe Başkanlarından Erdoğan Altan’ın desteklediği Ali Polat’ın 3 ayrı liste çıkarttığı seçimler “Çarşaf liste” yöntemi ile gerçekleştirildi.

Özellikle ‘Dip Dalga Hareketi’nin desteğini açıkladığı Onur Cingil ile Genel Merkez’in desteklediği İbrahim Çağlar Atalar’ın kıran kırana mücadelesine sahne olan kongrede oy sayımı gece 03.30 sıralarında sona erdi. Sonuçlara göre Onur Cingil 160 oyda kalırken İbrahim Çağlar Atalar 162 oy alarak yeni ilçe başkanı seçildi.

Kongre sonrası açıklama yapan yeni ilçe başkanı Çağlar, “Değerli Yol Arkadaşlarım, 38. olağan ilçe kongremizde yarışan her bir aday için iradesini ortaya koyan ve demokrasi şenliği havasında tamamlamamızı sağlayan tüm delegelerimize ve bizlere destek veren bütün örgütümüze teşekkür ederiz. Şimdi sırada, söz verdiğimiz gibi Üsküdar için hep beraber çalışmak ve hayallerimizi gerçekleştirmek var. Birliğe, beraberliğe ve umuda hep beraber yürüyeceğiz” dedi. Partinin önde gelen isimlerinden Gürsel Tekin’in 79 aday arasında 51. Olarak 24 kişilik il delegesi listesine giremediği kongrede ilk sonuçlar şu şekilde oluştu:

 

Reklamı Geç