Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’NİN YENİ İSTANBUL İL BAŞKANI ÖZGÜR ÇELİK..

CHP’nin Kasım ayında yapacağı

CHP’nin Kasım ayında yapacağı kurultay sürecine etki etmesi beklenen İstanbul il kongresi değişimcilerin zaferiyle sonuçlandı. Gün boyu yoğun tartışmaların yaşandığı il kongresi gecenin geç saatlerinde sonuçlandı ve beyaz listeyle yarışan Özgür Çelik aldığı 344 oyla yeni il başkanı seçildi. Genel merkezin adayı Canpolat ise 310 oyda kaldı. Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan Çelik, “Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmamızı İstanbul ve Türkiye’yi kazandığımızda yapacağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın 38. Olağan Kongresi Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gece geç saatlere kadar devam eden kongre yüksek tansiyonda oldukça hararetli ve zaman zaman kavgalara varan boyutta tartışmalı geçti. Kongrede genel merkezin desteklediği aday eski İl Başkanı Cemal Canpolat ile değişimcilerin adayı Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, il başkanlığı için yarıştı. Kırmızı ve beyaz listelere 655 delege oy kullandı ve yeni CHP İstanbul İl Başkanı ile 196 kurultay delegesini seçti. Canpolat’ın almış olduğu 310 oya karşılık 344 oyla yeni İl Başkanı Özgür Çelik oldu.

Secim sonucunun açıklanmasının ardından kürsüye çıkarak bir teşekkür konuşması yapan Özgür Çelik, “Tarihi bir kongre gerçekleştirirken örgütümüze teşekkür ediyorum. CHP kongrelerinin kaybedeni olmaz. Bu bir zafer konuşması değil. Biz zafer konuşmamızı İstanbul’u, Türkiye’yi kazandığımızda gerçekleştireceğiz. Bu kongrede yapılan konuşmalardan, basında CHP’de yarılma mı var diye yazacaklara sesleniyorum. Lider sultası ile il, ilçe başkanlarını belirleyenleri konuşun. Biz parti içi demokrasiyi yaşatmaya devam edeceğiz. Yapılan konuşmalardaki eleştirilerin hepsini alıyoruz. Kongrenin heyecanı ile sarf edilmemesi gereken cümleler de söylendi. Biz bütün örgütümüzle kucaklaşmaya hazırız. İlk gideceğim yer, benim değil diğer adayın lehine slogan atan ilçeler olacak. 26 ilçe başkanı ile girdim, 39 ilçe başkanı ile çıkıyorum. Bu bir başlangıç, İstanbul’dan Türkiye’ye umudu yaymanın başlangıcı” dedi.

Reklamı Geç