Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURİYET COŞKUSU SONSUZA DEK SÜRECEK…

Kurtuluş mücadelesinde önemli bir

Kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan ve halk arasında 15’liler olarak bilinen Tokatlılar, Cumhuriyet Bayramı’nın Atatürk anıtına çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunulan resmi programını bir gün önceden değil, olması gerektiği gibi tam günü 29 Ekim’de kutladı.

 Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü yurdun dört bir yanında büyük coşku ve heyecanla kutlanıyor. 29 Ekim bu yıl hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, Atatürk anıtına çelenk bırakılarak saygı duruşunda bulunulan ilçelerdeki resmi törenler bir gün öncesi 28 Ekim günü yapılmıştı. Merkezi Sancaktepe’de faaliyet gösteren Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF, 29 Ekim’i bir gün önceden değil, olması gerektiği gibi tam gününde Ata’mızın huzuruna çıkarak kutladı. Sabah saatlerinde dernek yöneticisi ve üyesi yüzlerce Tokatlı hemşeri Sancaktepe Kaymakamlığı önündeki Atatürk anıtına çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Kurtuluş mücadelesinde önemli bir yere sahip olan 15’liler de Tokatlılar’ın bu anlamlı kutlamasıyla bir kez daha anıldı. 15’lilerin torunları Cumhuriyet Bayramı’mızı tam gününde kutlayarak farkındalık yaratan önemli bir mesaj da vermiş oldu. Atatürk anıtına çelenk koyma programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başladı. Daha sonra TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel ve federasyon yöneticileri tarafından anıta çelenk bırakıldı.

Günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan TOKDEF Başkanı Özel, “99. yılda Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz. Kurmuş olduğu Cumhuriyet’e ve O’nun devrimleri ile değerlerine Tokatlılar olarak sonsuza dek sahip çıkacağız” dedi. 29 Ekim kutlamalarında hemşerilerini yalnız bırakmayan Almus Kınık Belediye Başkanı Güven Aslan da Cumhuriyetin önemine ve değerlerine vurgu yapan kısa bir selamlama konuşması yaptı. TOKDEF, 29 Ekim kutlamaları kapsamında akşam ise büyük bir yürüyüş düzenliyor.

Reklamı Geç