Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CUMHURİYETİN 100. YILINA YAKIŞIR HİZMET VURGUSU..

AK Parti’nin Maltepe’de ilk

AK Parti’nin Maltepe’de ilk aday adayı önceki dönem Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar oldu. Aday adaylığı müracaatında AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, “Maltepe’nin kaybedilmiş 15 yılını geri almak için canla başla çalışacağız” derken, Aday Adayı Karasar da, “Bu ilçenin Cumhuriyetin 100. yılına yakışır belediyecilik hizmeti alması için canı gönülden koşturmaya talibim” şeklinde konuştu.

Aday adaylığı başvuru süreci devam eden AK Parti’de yerel seçim hareketliliği hız kesmiyor. Maltepe’de Ak Parti’nin ilk aday adayı önceki dönem Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, başvurusunu gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akkaya, “Belediyesi olmayan bir yerde sayın Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı yapmak ve elini taşın altına koymak için aday adayı olan tüm arkadaşlarımız bizim için çok kıymetli. Bugün resmi olarak ilk aday adaylığı başvurusunu sayın hocamızdan alıyoruz. Hem kendilerine hem partimize, hem Maltepe’mize hem de İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum. Görev size nasip olursa başarılar diliyoruz tüm arkadaşlarımızla birlikte Maltepe’nin kaybedilmiş 15 yılını geri almak için canla başla çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği kişi bizim için onur, şeref, gururdur. En büyük sahiplenmeyle süreci birlikte yöneteceğiz” dedi.

AK Parti Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Prof. Dr. Şahin Karasar ise; “20 yılını Maltepe’de hem akademik camiada hem de sahada geçirmiş birisi olarak bu ilçenin Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır belediyecilik hizmeti alması için canı gönülden koşturmaya talibim. Allah nasip eder sayın Cumhurbaşkanımız takdir ederse yola devam edeceğiz. Şimdilik bismillah deyip başvurumuzu yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Şahin Karasar Kimdir?

14 Kasım 1965’de Ankara’da doğmuştur. Erzincan ve Sivas’lı bir ailenin çocuğudur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da, üniversite eğitimini Eskişehir’de tamamlamıştır. YÖK bursu ile gittiği Amerika Birleşik Devletleri Wisconsin eyaletinde yüksek lisans yapmıştır. Mecburi hizmetini Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde yaparken doktora eğitimini tamamlayarak 1999 yılında iletişim bilimleri alanında doktor olmuştur. 2002 yılında aynı alanda doçent, 2007 yılında profesör ünvanı almıştır.  Akademik kariyeri boyunca sırasıyla Anadolu Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi (KKTC), Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi (Kırgızistan) ve Maltepe Üniversitesi’nde çalışmıştır. Bu üniversitelerde bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, dekanlık ve rektör yardımcılığı görevlerinden sonra Maltepe Üniversitesi’nde iki dönem boyunca (8 yıl) rektörlük yapmıştır. Özel sektörde, Türk Hava Yolları Eğitim Başkanı olarak çalışmış; bu dönemde THY Liderlik Akademisini kurmuş ve Akademiyi IATA’nın Türkiye Eğitim Ortağı olarak tescil ettirmiştir. TMSF bünyesinde bulundukları dönemde Olay TV, Olay Basın Yayın, Show TV ve Digitürk’te TMSF’yi temsilen yönetim kurulu üyeliği ve yayın danışmanlığı yapmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında 2 yıl süreyle, Cihan Medya (Zaman Gazetesi) ve bağlı şirketlerinde kayyım sıfatıyla yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği görevlerinde bulunmuş; şirketlerin tasfiyesini gerçekleştirmiştir.

Maltepe Üniversitesi’nde 2004 yılında göreve başlamış ve 2010 yılına kadar dekanlık ve rektör yardımcılığı görevleri üstlenmiştir. 2010-2014 yılları arasında THY Eğitim Başkanlığının ardından 2014 yılında Maltepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanarak 2014-2022 yılları arasında Rektör olarak çalışmıştır. İki dönem boyunca sürdürdüğü rektörlük görevinin ardından, 2022-2023 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Şikago kentinde, Türkiye Cumhuriyeti Eğitim Ataşesi olarak görev icra etmiştir. 2023 Mart ayından bu yana İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Maltepe’de yaşadığı yaklaşık 20 yıl boyunca ilçenin gençliği ve onların eğitim hayatlarına nitelikli katkı vermeye gayret sarf etmiştir. Maltepe ilçesinin çok daha iyi standartlara ulaşması, gönül belediyeciliği yaklaşımından istifade etmesi ve ilçemizde yaşayan her bir vatandaşın layık olduğu en üst düzeyde hizmetten faydalanabilmesi amacıyla 2024 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İstanbul Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı için aday adayıdır.

Reklamı Geç