Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DAVUTOĞLU, “İSTANBUL’DA ÜMRANİYE’DEN BAŞLAMAK ÜZERE YEREL İKTİDARA…”

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe

Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı’nın 2. olağan kongresi Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. CHP’den İYİ Parti’ye, DEVA’dan Saadet Partisi’ne Millet İttifakı temsilcilerinin de birlikte görüntü verdiği kongrede Mart 2024’e yönelik yerel seçim mesajları verilirken mevcut ilçe başkanı Enver Sedat Çakıroğlu’nun yereldeki tecrübesinden dolayı belediye başkan adaylığı sıkça işaret edildi. Genel Başkan Davutoğlu, “İstanbul’da Ümraniye’den başlamak üzere tüm ilçelerde çınar yaprağını yerelde iktidara taşıyacağız” dedi.

Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı coşkulu bir programla 2. Olağan genel kurulunu gerçekleştiren Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı, tek liste halindeki mevcut başkan Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimiyle yola devam kararı aldı. Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı Yeşim Karadağ’ın divan başkanlığı yaptığı Atakent Salon Prenses’teki kongreye; Gelecek Partisi Milletvekilleri Selim Temurci, İsa Mesih Şahin ve Sema Silkin, İstanbul İl Başkanı Mehmet Kuğu, CHP İlçe Başkanı Hakan Kızılelma, İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hasan Keleş, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yakup Kasımay, muhtarlar, partililer ve delegeler yoğun katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan kongrede geçmiş dönem faaliyet raporları oybirliğiyle onandı.

İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu yaptığı konuşmada, “Bugün en büyük arzumuz geçen seçimleri kazanan, başarmış bir ekip olarak çıkmaktı. Fakat milletimizin iradesi istediğimiz gibi tecelli etmedi. Sonuçlarını da şimdi hepimiz görüyoruz ve yaşıyoruz. Biz bu seçimlerde milletimize siyasi etiği anlatamadık. Siyaset üzerinden ülkenin soyulmasını, birilerinin zenginleşmesini anlatamadık. Kurumsallaşmayı ve 6 siyasi partinin ortaya çıkardığı ortak metinleri iyice anlatamadık. Bir çok şeyi halka anlatamadık, anlatamadık. Bunun için ben Ümraniye teşkilatım adına ve seçimlere katılan tüm arkadaşlarım adına hepinizden özür diliyorum. Umutları yok olan milletimizden özür diliyoruz” dedi.

“Kazandığımız bazı şeylerin de olduğunu unutmamalıyız” diyen Çakıroğlu, gençlerin “İşte başkan işte iktidar” sloganlarıyla sıkça kesilen konuşmasında yerel seçimlere de geniş yer ayırdı. Mevcut belediye yönetimine ağır eleştiriler yönelten Çakıroğlu şunları kaydetti:

Ümraniye’de gelecek var diyen İstanbul İl Başkanı Mehmet Kuğu da yaklaşmakta olan yerel seçimlere yönelik iddialı mesajlar verdi. “İlçe Başkanımız Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” diyen Kuğu, “Şimdi sahada daha çok çalışma ve yerel seçimde mutlaka ama mutlaka başarıyı elde etme zamanıdır” şeklinde konuştu..

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci de yaptığı konuşmada; “Yurdun dört bir yanını geziyoruz milletimizin her kesimi büyük bir buhran içinde. Çiftçi, emekli, esnaf, ev hanımı, öğrenci herkes dertli ve kimse yarınını göremiyor. Pahalılık almış almış başını gidiyor. Bizim için çınar yaprağı Türkiye demek, milletimizi ta kendisi demektir. Bu çınar yaprağı büyük bir kutlu yürüyüş demektir” dedi.

Selim Temurci, “Bizim adımız gelecek, soyadımız mücadele. İşte biz böyle bir partiyiz. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer varsa bundan ders çıkarmalıyız. Çünkü biz korkuya değil ümide ayarlıyız. Şimdi gelecek için daha iyi mücadele etme zamanıdır. Bugün Ümraniye’de sıradan bir kongre yapmıyoruz. Sedat Enver kardeşimiz cesur bir yürek ve bu kongrede yerel seçimlerin ilk işaret fişeğini ateşliyoruz. Bugün önemli bir çıkış yapıyoruz ve bu çıkış yerel seçimlerin çıkışı” şeklinde konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da konuşmasında, “Sayın ilçe başkanımız Enver Sedat Çakıroğlu iktidar partisi ilçe başkanlığı da yaptı. Hiç kimse ona şahsi ikbal mücadelesi yakıştırması yapamadı. O, semtine aşık bir kişi. Ümraniye’nin taşını toprağını iyi bilen ve her bir taşı ayağa kaldırabilecek bir kardeşimiz. Ümraniye çarşıda birlikte yürüdük herkesin ona karşı yüzünün güldüğünü gördüm” dedi.

Geçtiğimiz 14 ve 28 Mayıs seçimlerini uzun uzun değerlendiren Davutoğlu, ülkenin gelinen noktada büyük bir çıkmaza doğru hızla yol aldığını, ekonomiden dış politikaya her alanda adeta bir yıkımla karşı karşıya olduğunu ifade etti. “Şimdi yerel seçimlere hazırlanma vaktidir” diyen Davutoğlu, “Devleti çeteler sarmış, sokakları eşkıya işgal etmiş ve ülkenin geleceği tefecilerin eline düşmüş durumda. Şimdi yeni bir dönem başlıyor ve bu yeni dönemde karamsarlığa asla yer yok. Korku iklimini kırdık şimdi karamsarlık iklimini kıracağız. Çıkılmaz sanılan sokaklardan yeni çıkışlar bulacağız” dedi.

“Adım adım, dalga dalga yayılacağız. Tüm il, ilçe ve beldelerde sahaya hakim olacağız ve İstanbul’da Ümraniye’den başlamak üzere tüm ilçelerde çınar yaprağını yerelde iktidara taşıyacağız” diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

Reklamı Geç