Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEĞİŞİMCİ İMAMOĞLU’NA TEPKİ, KILIÇDAROĞLU’NA DESTEK VARDI..

6. olağan kongresini gerçekleştiren

6. olağan kongresini gerçekleştiren CHP Ataşehir İlçe Örgütü, mevcut başkan Celal Yalçın ve tek liste halindeki yönetimine güven tazeleyerek yola devam dedi. 14 ve 28 Mayıs seçim yenilgileri baş gösteren parti içi değişim tartışmalarının sıkça gündeme geldiği kongrenin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yaptı. Kongrede değişim sürecine ilişkin tartışmalarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongreleri başladı. Sellectium Otel’de gerçekleşen kongreye; Parti Meclisi Üyesi Onursal  Adıgüzel, CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Ali Gökçek, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Serpil Beşok, geçmiş dönem İstanbul Milletvekilleri Çetin Soysal, Berhan Şimşek, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Metin Bayraktar, Gelecek Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Av. Onur Sönmez, Deva Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Barış Yılmaz, İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, CHP Maltepe İlçe Başkanı Ali Cengiz Erol, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye meclis üyeleri, 17 mahalleden seçilen delegeler, partililer ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kongrede tek liste halinde yeniden göreve seçilen mevcut ilçe başkanı Celal Yalçın, 14 ve 28 Mayıs seçim yenilgilerinin ardından baş gösteren parti içi değişim sürecine değinerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduklarını ve bundan sonra da destekçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti.

“CHP bildiğiniz gibi yüz yıllık bir parti ve Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti” diyen Başkan Yalçın; “2019’da Ankara’dan İstanbul’a yürüyen, bize büyükşehirleri kazandıran, 6’lı masayı birleştiren, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde çalışmak büyük bir onur ve gurur oldu. Sizlere genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir selamını iletiyorum. CHP’nin yaklaşık 8 ay sonra önünde çok önemli bir süreç var. 11 Büyükşehir’e yeni iller, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Kadıköy gibi ilçelerimize yeni kaleler eklemek istiyorsak, yan yana, yoldaş olarak devam etmeliyiz. Birlikte dertleşmeli, sorunları ortak çözebilecek İlçe Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ye buradan teşekkür ediyorum. Tüm örgütümüz büyük bir özveri ile çalıştılar. Bireylerin başarıları bir anlam ifade etmiyor. Ben değil, biz anlayışı başarı getirir. CHP’nin kurumsal kimliğini ne kadar öne çıkarabilirsek, her zaman başarılı oluruz. Kendimi siz örgütüme emanet ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yaptığı konuşmada değişim tartışmalarına değinerek, 14 ve 28 Mayıs seçim yenilgilerinin hemen ardından başlatılan sürecin doğru olmadığını ifade etti. Bu konuda İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alan İlgezdi; “Seçim yaptık, kaybettiğimiz zaman birilerine fatura kesilir. Muharrem İnce’ye koltuğu verirken, helal olsun dedik. Milletvekili listelerini yazanlara helal olsun dedik mi, dedik. Seçim kampanyası sonuna kadar yanlış yönetildi. Genel başkanı, son dakika konuşturmak doğru olmadı. Belediye başkanlarını bölgelerinde konuşturmak daha doğru olurdu. Alevi – sünni aday tartışmasını biz başlattık. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, seçimi kaybettiğinde genel merkezde tek başına oturduğunu gördüm. PM, MYK toplanmadan, Kemal kalk, ben geliyorum diyen arkadaşlar ortaya çıktı. Partide değişimi, elbet konuşuruz. Ama bunun adabı, geçmişi var. Havuz medyasına giderek parti de değişimi gerçekleştiremezsiniz. Partinin değişeceği yer, kurultaydır. Ekrem İmamoğlu’na sordum. Değişimi tarif et dedim, değişimi tarif edemedi. Değişim; sen kalk Kemal, ben geliyorum demek değildir. Televizyonları açıyoruz, gündem hep biz tartışılıyoruz. Bu partide değişim kurultay yoluyla olur. Değişimin kaybedenleri % 30 Kemal Kılıçdaroğlu, % 30 Ekrem İmamoğlu, % 30 Mansur Yavaş, % 1 Battal İlgezdi’dir. Genel merkezden, ilçe başkanlıklarına günlerce broşür gelmedi. 30 ilde sandıklarımız boştu. Partiyi emanetçilere değil, kurultayda seçileceklere teslim edilir. Biran önce partideki tartışmaları bitirmeli, önümüze odaklanmalıyız. Hiç kimse CHP’den büyük değildir” dedi.

Reklamı Geç