Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇEKMEKÖY’DE DÜNYA ROMANLAR GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI..

8 Nisan Dünya Romanlar

8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Çekmeköy’ün cadde ve sokaklarındaki coşku görülmeye değerdi. Başkan Orhan Çerkez, “Tüm komşularımızın yüzü gülüyor” dedi..

Çekmeköy Belediyesi’nin Başkan Orhan Çerkez önderliğinde ilçede bir ilk olarak gerçekleştirdiği Dünya Romanlar Günü etkinlikleri büyük beğeni topladı. Şahinbey Caddesi’nde başlayan ve Taşdelen Turgut Özal Caddesi’nde devam eden renkli kortejle ilçe turu gerçekleştiren Başkan Orhan Çerkez ve Roman vatandaşlar, büyük bir ilgiyle karşılaştı.

Roman vatandaşlardan oluşan grupların müzikleriyle dans eden vatandaşlara, esnaflar, evlerinin cam ve balkonlarında bulunan Çekmeköylüler de eşlik etti. Renkli görüntülerin oluştuğu ilçe turu sonrasında kutlamalar Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle devam etti.  Aysun Taşçeşme’nin birbirinden kıymetli eserlerini dinleyen vatandaşlar Dünya Roman Günü’nü doyasıya eğlenerek geçirdiler.

Başkan Çerkez, CHP Parti Meclis Üyesi Uğurcan Irak, CHP Kars İl Başkanı Onur Ulaşdemir, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Sinan Karaca Öztürk ve Hülya Özdemir, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Burhan Çiftçi, meclis üyeleri ve salonda bulunan davetlilerle birlikte roman ezgileri eşliğinde dans ettiler. 

Programlara ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Orhan Çerkez; “Roman kardeşlerimiz ilçemizin üç mahallesinde yoğun şekilde yaşıyorlar. Bu kardeşlerimiz eğlenceye, mutluluğa değer veriyorlar. Değer verilmeyi de hak ediyorlar. Hak ettikleri değeri toplumun tüm kesimlerinden görmek beklentisini içindeler. Bizde bugün onlara değer verdiğimizi göstermek istedik. İnsanlarımızın morale ihtiyacı vardı, güzel bir etkinlik oldu. Tüm komşularımızın yüzü gülüyor. Romanlar bizim rengimiz toplumumuz bir parçası ve onların bu özel gününü kutlamakta bir belediye başkanı olarak bize düşüyor. Çekmeköy’de roman vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Sorunlara eğileceğiz ve hepsini el ele gönül gönüle sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızla çözüme kavuşturacağız” diye konuştu.

Reklamı Geç