Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EKONOMİK İSTİŞARE TOPLANTILARI MEMLEKETE TAŞINDI..

Tunceli Sanayici ve Girişimcileri

Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği TUSGİD, bir süredir başarıyla gerçekleştirdiği ekonomi gündemli istişare ve değerlendirme toplantılarını Tunceli’ye taşıdı. TUSGİD yöneticileri ve Tunceli’ye gönül vermiş yatırımcı iş insanlarının yanı sıra; siyaset, sanat ve sosyal camiadan pek çok ismin katılımıyla adeta memleket çıkarması yapıldı. Alanında ünlü ekonomistler ve iş insanları, bölgede yapılması gereken yatırımları memleket havası ve doğası eşliğinde istişare etti.

TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, dernek yöneticileri, ekonomist Selçuk Geçer, ünlü dağcı Nasuh Mahruki, CEO Platform Derneği Başkanı Haldun Pak ve konuklar, Tunceli’de önemli temaslarda bulundular. Tunceli’nin eşsiz doğası, yemyeşil vadileri ve muhteşem havası eşliğinde kenti gezen TUSGİD heyeti, yörenin birbirinden lezzetli damak tadlarını da tattılar. Heyet, Tunceli’yi kalkındıracak ve kentin gelişimine katkıda bulunacak ekonomik ve sosyal hamleler üzerine bölge insanı ile istişare etme fırsatını da son derece verimli şekilde değerlendirdi.

TUSGİD heyetinin ilk ziyareti Pülümür Belediyesi’neydi. Son derece sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyaret programı sonunda Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Sarı, TUSGİD Üyelerine Munzur Tuz (Pülümür tuz) ve bal hediye etti. Bölgenin tanıtımı ve kaynaklarının ele alındığı toplantı sonrası ilçeyi gezen konuklar esnaftan da bolca alışveriş yapma imkanı buldu. Pülümür’ün önemli bir değeri Cemal Süreya anıtı önünde hatıra fotoğrafı da çektiren TUSGİD heyeti, daha sonra Tunceli’ye geçti.

Tunceli’de Vali Mehmet Ali Özkan tarafından kent müzesinde karşılanan TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş ve konuklar burada da verimli görüşmeler gerçekleştirdi. Vali Mehmet Ali Özkan tarafından TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş’a takdim edilen Zülfikar kılıcı da son derece anlamlıydı.

TUSGİD organizasyonu ile Tunceli’ye yapılan verimli seyahatin bir sonraki durağı Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Programın son toplantısı Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı. Toplantıda tecrübeli isim Av. Haydar Kaya’nın önerdiği önemli bir proje de gündeme getirildi. Tüm boyutlarıyla ele alınarak tartışılan proje, kurulacak bir anonim şirket aracılığı ile ekilmeyen tarla, biçilmeyen çayırların sahiplerini ortak etmeyi öneriyor. Yine projeye göre; yatırımcılardan toplanacak sermaye ile gerekli tarım aletleri alınacak, bir kampüs içinde gerekli hangar, paketleme vs. yapılacak altyapı kurulacak. Sonrasında ise üretim ve pazarlama aşamaları olan projenin detayları ilerde yapılacak duyuru ile geniş katılımlı bir toplantılarda konuşulacak.

TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, seyahate katılan konuklarına ve kendilerini ağırlayan hemşerilerine teşekkür etti. Doğup büyüdükleri Tunceli’nin gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bektaş, “Ata ocağımız Tunceli her alanda yüksek potansiyele sahip kent. Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ile Tunceli ülkemiz ve tüm dünya için büyük nimet. Bu güzelim cennet memleketimizin ekonomik kalkınması, gelişmesi ve her alanda bölge insanının huzuru için bizler elbette bir şeyler yapmamız gerektiğinin sorumluluğu ve bilinciyle bugün buralardayız. Turizm başta olmak üzere bölgemize yatırım ve değerler kazandırmak istiyoruz. Ekonomik istişare ve Tunceli’ye yatırım toplantılarımızın temel amacı bu ve bu toplantıları önümüzdeki süreçte farklı boyutlarda sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Oldukça verimli geçen Tunceli temaslarının son gününde Dersimspor yöneticileri TUSGİD heyeti ile biraraya geldi. Plaket ve forma takdim edilen görüşmeler de bir hayli keyifli ve samimi bir havada gerçekleşti.

Reklamı Geç