Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EROL ERMİŞ; “EĞİTİMSEL SORUNLARA EĞİTİM BİR-SEN’LE ÇÖZÜM”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile bölge yerel basın temsilcileriyle biraraya gelen Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen 3. No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş, “Eğitimsel sorunlara Eğitim Bir-Sen’le çözüm” sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

sendika basın gunu 4Merkezi Ümraniye’de faaliyet gösteren ve Beykoz, Üsküdar, Çekmeköy, Şile, Kadıköy, Ataşehir ile Sancaktepe gibi sekiz ilçeyi kapsayan Eğitim Bir-Sen 3 No’lu Şube yöneticileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bölge yerel basın mensuplarını unutmadı. Kahvaltılı bir basın toplantısı ile yerel basın temsilcileriyle buluşan Şube Başkanı Erol Ermiş, gazeteciler gününü kutladıktan sonra çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

sendika basın gunu 1Bu yıl 24. yılını kutladıkları sendikanın eğitim alanında birbirinden önemli başarılara imzasını attığını dile getiren Şube Başkanı Erol Ermiş; “Şu anki Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın ve önceki dönem başkanımız Sayın Ahmet Gündoğdu ile kurucu genel başkanımız Sayın Mehmet Akif Gündoğdu’yu bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Sendikamızın bugünlere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitimsel sorunlara Eğitim Bir-Sen’le çözüm sloganıyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

sendika basın gunu 3Ülke genelinde 370 bin üyeye sahip olduklarını ve bu sayıdaki hedeflerinin 400 bin olduğunu ifade eden Başkan Ermiş; “Türkiye’nin en büyük sendikalarından biriyiz. Şube bazında ise hitap ettiğimiz 8 ilçede çalışmalarımızı sürdürüyor ve genel merkez düzeyindeki tüm faaliyetlere de katılım sağlıyoruz. Sendikamızın ülke gündemine ilişkin önemli meselelerde önemli söz sahibi olduğunu son dönemlerde sıkça görmeye başladık. Bunların başında örneğin başörtüsü meselesinin çözümü ve Cuma düzenlemesi gibi konular akla ilk gelenlerden” dedi.

sendika basın gunu 2Sendika olarak meslek liseleri ve imam hatip liselerinin yaşadığı katsayı engeline karşı da etkin bir mücadele verdiklerini ve süreç sonunda önemli kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Başkan Ermiş; “Bugün ülkemizdeki yeni eğitim sistemi hiç şüphesiz Eğitim Bir-Sen’in ortak olduğu bir projedir. 4 B’lilerin kadroya geçirilmesi, ikinci toplu iş sözleşmesinde elde edilen kazanımlar, öğretmenlerimizin nöbet ve sınav ücreti gibi haklara kavuşması, 450 bin yeni arkadaşımızın ilave dereceye geçirilmesi, emeklilerimizin toplu sözleşme ile seyyanen zam ve emekli ikramiyesi kazanması gibi pek çok çalışmanın altında sendika olarak imzamız vardır” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin ülkemizde geçmişte olduğu gibi bugün de çok rahat ekonomik koşullar içerisinde olmadığını da ifade eden Ermiş; “”Açlık sınırının üzerinde, yoksulluk sınırının altında yaşayan öğretmenlerimiz geçmişe oranla elbette daha iyi şartlarda yaşıyor fakat sorunlar kökten çözülmüş değil. Göreceli bir iyileşme var ancak bu yeterli değil. Buna karşılık toplumda öğretmen statüsü eskisi gibi değil” dedi.

Eğitim sisteminin daha iyi olması için mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Ermiş; “Sistemin sık sık değişmesi elbette bir takım sorunları beraberinde getirmektedir. Bu durum toplumsal talebin yargı ve sistemsel tıkanıklıkla karşılaşmasından kaynaklanıyor. Zamanla çözüme kavuşacağına inanıyoruz. Biz şube olarak 12 ayrı komisyon kurarak toplumun beklentilerine ilişkin çalışmalarımızı yapıp genel merkez düzeyinde gündeme sunuyoruz. Yine şube olarak sosyal projelere de katılım sağlıyoruz. Bu noktada Bayırbucak Türkmenleri ile terör örgütü mağduru kardeşlerimizin nazarımızdaki yeri aynıdır.  Terör her yerde lanetlenecek bir olgudur ve bizler birer eğitimci olarak her zaman terörün karşısında durup birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç