Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESNAF VAKFI İLE ESNAF ODASI TAMAMEN BİRLEŞECEK SÖZÜ..

Muhtarlar, ilçede faaliyet gösteren

Muhtarlar, ilçede faaliyet gösteren kredi kooperatifi gibi diğer esnaf teşkilatları ve STK’ların tam destek verdiği Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu’ya bir destek sözü de bayan esnaflardan geldi. “Biz projelerimizle gündeme geldikçe, bizi karalamaya çalışanların hedefi oluyoruz” diyen Kalyoncu; “Söz veriyorum; ilk iş odayı kendi öz yerine taşıyacağız ve yaklaşık 25 trilyon lira değerindeki esnafın mülkünü esnafın emrine amade ederek Esnaf Vakfı ile Esnaf Odası’nı tamamen birleştireceğiz” dedi.

Bu hafta sonu Haldun Alagaş Spor Salonu’nda kongresini yapacak olan Ümraniye Esnaf Odası’nda heyecan sürüyor. İki ismin yarışacağı kongre öncesi çalışmalarını artıran adaylardan Mustafa Birol Kalyoncu, kendisi ve ekibi hakkındaki tüm karalama politikalarına rağmen projeleriyle esnafın karşısına çıkıp destek toplamaya devam ediyor. Kalyoncu’nun en dikkat çeken vaadi; “Esnaf Vakfı ile Esnaf Odası’nı birleştirme projesi”ne Ümraniye Esnaf Odası üyeleri tam destek veriyor. Hiç kimsenin adamı olmadığını, yalnızca esnafın adamı olduğunu her ortamda ifade eden Kalyoncu, projeleriyle her kesimden ve her görüşten esnafa hitap ediyor.

Geçtiğimiz günlerde tüm mahalle muhtarlarıyla buluşup destek sözü alan Kalyoncu, sonraki günlerde bir çok STK temsilcisi ve diğer esnaf teşkilatlarından da olumlu karşılıklar bulmuştu. Kongreye sayılı günler kala Esnaf Odası üyesi bayan esnaflarla da kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Kalyoncu, bir destek sözü de bayan esnaflardan aldı. Tantavi Sosyal Tesisleri’ndeki programa Esnaf Odası tarafından üyelere gönderilen ‘Toplantı İptal’ sabote mesajına rağmen çok sayıda bayan esnafın katılması dikkatlerden kaçmadı. Programda bayan esnaflarla sohbet havasında görüş alışverişinde bulunan Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu, Pazar günkü kongrede seçilmesi halinde; Pazartesi günü yapacağı ilk iş olarak esnaf odasını kendi öz yerine taşımak olacağını bir kez daha dile getirdi.

Bayan esnafların daha çok gelinlikçi ve güzellik merkezi gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini ifade eden Kalyoncu, bu yönde projeler yaptıklarını ifade ederek; “Ümraniyemizin siz değerli bayan esnaflarının kalkınması ve ticaretini daha iyi imkanlarda yapması için gerek kredi kooperatiflerimiz aracılığı ile gerekse bire bir diyaloglarla istek ve taleplerinize çözüm yolları bulacağız. Gelinlikçi ve güzellik merkezi gibi alanların gelişmesi ve tanıtımını daha iyi yapabilmesi adına büyük ses getirecek organizasyonlarımız olacak. Sizler bu organizasyonlarda kendinize yer bulacak ve tanıtımınızı verimli şekilde gerçekleştireceksiniz” dedi.

Ümraniye Esnaf Odası başkanı seçilmesi durumunda hayata geçirmeyi düşündüğü; “Akil İnsanlar Heyeti, Çocuk Kreşi, Anaokulu, Burslar, Yardım ve Destekler” gibi projelerini de anlatan Kalyoncu; “Her şeyden önce şeffaf olacağız, doğru olacağız, dürüst olacağız, samimi olacağız. Tüm hesaplarımızı, attığımız her karar ve imzayı kurumumuzun resmi internet sitesinden siz üyelerimiz göreceksiniz. Sizlerden gelen her kuruşun hesabını vereceğiz ve her kuruşunuza sahip çıkacağız. Alan el değil veren el olacağız. Geçmişte odanın yaptığı onca mal ve mülkün üzerine son dört yılda tek bir çivi dahi çakılmamıştır. Göreve gelmemiz halinde siz esnafımızın malı ve mülkü olan yaklaşık 25 trilyon lira değerindeki tüm varlıklarını esnafın hizmetine amade edeceğiz. Yine Sapanca’da geçmiş yönetim döneminde alınan 10 dönümlük araziyi de sosyal tesis yapacağız ve sizlerin kullanımına açacağız” dedi.

“Biz projelerimiz ve yapacaklarımızla gündeme geldikçe ve sizlerin desteği her geçen gün arttıkça üzerimize olmadık karalamalarla geliyorlar” diyen Kalyoncu; “Bizim belgelerle ortaya koyduğumuz iddialarla ilgili olarak savcılık, ‘iftira ve hakaret yoktur’ diyerek takipsizlik kararı verdi. Durum böyle iken halen ‘yok 10 ay ceza aldılar, şudur budur’ diyerek üzerimize gelmeye çalışıyorlar. Ortada ceza meza yok, mahkeme devam ediyor” dedi.

Esnaf Vakfı ile Esnaf Odası’nı birleştirme sözünü yineleyen Kalyoncu; “Artık yeter. Odamızın; esnaf kooperatifleriyle, yerel idarecilerle, yerel medyayla, ilçede faaliyet gösteren neredeyse tüm esnaf teşkilatları ve birçok STK’yla olan kavga, gürültü, çekişme, tartışma ve kısır döngüleri bitsin. Ümraniye esnafımız daha fazla zarar görmesin” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç