Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESSİAD YILIN AHİ BABASI SUAT YAZICI İLE AHİLİĞİ ANLATACAK..

Yaz döneminin ardından yönetim

Yaz döneminin ardından yönetim kurulu toplantısını Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştiren Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri ele aldı. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, yılın ‘Ahi Babası’ seçilen Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı’nın önderliğinde Ahilik kültürünün topluma anlatılması için etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.

Bünyesinde esnafından sanatkarına, işadamından sanayicisine ve esnaf odalarına kadar iş dünyasını tek çatı altında buluşturan Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, Ümraniye Belediyesi Tantavi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında önemli kararlar aldı. Aynı zamanda ESSİAD Ailesi’nin bir üyesi olan Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı ve Yılın Ahi Babası Suat Yazıcı’nın da katıldığı toplantıda, Ahilik kültürünün topluma daha iyi anlatılması için bazı etkinliklerin düzenleneceği açıklandı.

ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, Yılın Ahi Babası seçilen Suat Yazıcı’nın bu başarısının kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu söyledi ve bölgede esnaf ve iş dünyası başta olmak üzere toplumun her kesimine Ahilik kültürünün çok daha iyi anlatılması için seminer ve sempozyum gibi etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. ESSİAD olarak önümüzdeki dönemde daha yoğun faaliyetler gerçekleştireceklerini kaydeden Sarı, “Esnaf, sanatkar, işadamı ve sanayicimizin ortak sorunlarını yetkililere taşımak ve çözüm önerileri geliştirerek çareler üretmek bizim asli görevimiz olmaya devam edecek. Bu noktada herkesin düşünce ve önerilerine her zaman açığız” dedi.

Yılın Ahi Babası seçilen Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı da yaptığı konuşmada, “Bu sene güzel ülkemin en mutlu insanlarından biriyim” dedi. 42 yıllık atölyesi olduğunu ifade eden Yazıcı; “Bu ekmek teknesinde benimle birlikte 13 kişi çalışıyor. Bunca yıllık meslek hayatımda hiçbir zaman papucum dama atılmadı. Bu sene bana İSTESOB tarafından uygun görülen yılın ‘Ahi babası’ ünvanı mesleğim adına gurur vesilesi olmuştur” şeklinde konuştu.

Ahilik kültürü hakkında bilgilendirmelerde bulunan Suat Yazıcı, 1071 Malazgirt savaşından sonra Anadolu’da yerleşen Türkler arasındaki Kırşehirli Ahi Evran Veli’nin esnaf disiplini ile Ahilik kültürünün oluşmasını sağladığını kaydetti. Ahiliğin günümüzde çok daha iyi anlatılması ve toplumda bu kültürün yaşatılması gerektiğini kaydeden Yazıcı, “Ümraniye’miz MODOKO’su, İMES’i ve sanayi siteleri ile İstanbul’un en çok üreten ilçesi. Bölgemizde ESSİAD gibi bünyesinde önemli kuruluşları barındıran saygın bir esnaf örgütü var ve ahlaklı ilkeler ışığında topluma Ahilik kültürünün anlatılması noktasında çok güzel çalışmalar yapılabilir” dedi.

Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız da yaptığı konuşmada, müjdeli haberler verdi. Esnafın işyeri ve araç almak kaydıyla 500 bin liraya kadar kredi kullanabileceğini açıklayan Yıldız, “İşlerini geliştirmek isteyen her esnafımız bu kredi fırsatını kaçırmasın” çağrısında bulundu. Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşcı da yaptığı konuşmasında, küçük esnaf ve yatırımcının daha çok desteklenmesi ve Ahilik kültürü ışığında toplumda esnaf bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti.

Reklamı Geç