Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ESSİAD’DAN ESNAF TEŞKİLATLARINA ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETLERİ…

Geçtiğimiz ay kongrelerini yapan

Geçtiğimiz ay kongrelerini yapan Ümraniye’deki Oda ve Kooperatif gibi esnaf teşkilatlarını ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileten Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, ekonomiden ticarete esnafın nabzını tuttu.

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, geçtiğimiz ay kongresini yapan Ümraniye’deki Oda ve Kooperatif gibi esnaf teşkilatlarını ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve beraberindeki dernek yöneticilerinin ilk durağı Dudullu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi oldu. Kooperatif Başkanı Nilgün Kaplan ve yöneticiler ile ekonomi başta olmak üzere esnafın durumu, krediler ve işleri konuşan ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, “Ülke ve millet olarak gerçekten çok zor günlerden geçiyoruz. Esnafımız hiç olmadığı kadar darda ve sıkıntıda. Ekonominin can damarı küçük ve orta boy işletmelerin bu süreci atlatabilmeleri için ne gerekiyorsa yapılmalı. Bu noktada bizler de, yetkililere sesimizin duyurulması hususunda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Kooperatif Başkanı Nilgün Kaplan da yaptığı değerlendirmede, Dudullu Kooperatifi olarak görevde oldukları 2018 yılından bugüne 25 milyon lira esnaf kredisi verdiklerini ve gelinen noktada kredi limitini 275 bin liraya kadar yükselttiklerini kaydetti. Esnafın hayrına ve yararına olacak her türlü imkanın yaratılması gerektiğini dile getiren Kaplan, “Sonuçta bu krediler devlet hazinesinin vatandaşına sunduğu bir para ve böylesine zor günlerde kullanılmak için ayrılmış. Bizler de üzerimize düşen kefalet görevini yerine getiriyoruz. Malum pandemi süreci ve ardından yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri zorluyor. Bu zor süreçte kredi faiz oranları ve geri ödemeler dengesinde esnafa daha fazla ayrıcalık tanınmalı. Bize ulaşan tüm talepleri ve beklentileri ilgili kurumlarımıza aktarıyoruz ve çözümler noktasında takipçisi oluyoruz” şeklinde konuştu.

ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yöneticilerin ikinci durağı Ümraniye Motorlu Taşıt Sahipleri ve Şoförleri Esnaf Odası Başkanı Nezih Mert oldu. Geçtiğimiz ay kongresini yaparak güven tazeleyen Başkan Nezih Mert’e yeni dönemde başarılar dileyen Başkan Sarı, “Şoför esnafımızın ve sektörün temsilcisi Nezih başkanımıza ve yönetimine hayırlı olsun diyorum. ESSİAD olarak yeni dönemde de kendisinin başarılı çalışmalar yapacağını inanıyoruz. Şoför esnafımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

Başkan Nezih Mert de yaptığı konuşmasında ESSİAD yönetimine teşekkür etti. Şoför esnafının her türlü hakkını ve hukukunu her zaman koruduklarını ve korumaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Mert, “Bizler buralarda esnafımızın güven ve teveccühü ile oturuyoruz. Esnafımızın sesi olmak, talep ve sorunlarına çareler üretmek birinci önceliğimiz” şeklinde konuştu.

Ümraniye Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı’ya da ‘hayırlı olsun’ diyen ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve dernek yöneticileri, esnaf örgütleri ile her türlü işbirliği ve dayanışmaya hazır olduklarını vurguladılar. Bakkal esnafının büyük zincir marketlere ezdirilmemesi ve ekonomik kriz sürecinde gerekli desteklerden yararlanması hususlarında sesi olmaya hazır olduklarını kaydeden Başkan Sarı, “Bu noktada Bakkallar Esnaf Odamız ve Başkan Resul Taşçı ile geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yakın temasta olacağız” şeklinde konuştu.

Oda Başkanı Resul Taşçı da ESSİAD heyetine teşekkür ederek; “Her alanda olduğu gibi bakkal esnafımız da hiç olmadığı kadar sıkıntıda. Faturalar, vergiler, stopajlar ve alım gücü düşen vatandaşın yükü esnafın omuzlarında. Üretimin her gecen gün düştüğü ülkemizde devlet büyüklerimiz esnafın dertlerine çare olmalı” dedi.

Günün son ziyaretini Ümraniye Esnaf Odası’na yapan ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı ve yönetimi, Oda Başkanı Mehmet Özdil’e yeni dönemde başarılar diledi. Ümraniye Esnaf Odası ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yakın diyalog ve işbirliği içerisinde olmaya devam edeceklerini dile getiren ESSİAD Başkanı Sarı, “Esnaf odamızın başarılı çalışmaları hepimiz için gurur kaynağı” dedi.

Oda olarak esnafın her türlü derdi ve sorunu için gece gündüz demeden mücadele verdiklerini anlatan Başkan Mehmet Özdil, “Esnafımızın en kolay ulaştığı ilk merci biziz. Ve esnaf, her türlü sorun ve sıkıntısını öncelikli olarak bize iletiyor. Bir ayağımız sürekli Ankara’da. Devlet büyüklerimize bu talep ve beklentileri sürekli iletip çözümler hususunda öneriler sunuyoruz. Son olarak 11 madden oluşan acil destek ve istekler hususunda ilgili bakanlığımızdan sevindirici sözler aldık. Faizsiz ve ipoteksiz 50 bin lira krediden, kira stopajlarının kaldırılmasına, vergilerin düşürülmesinden elektrik faturalarının yarı yarıya indirilmesine ve araç alırken bir sefere mahsus ÖTV alınmamasına kadar pek çok konuda geçici de olsa esnafımızı rahatlatacak adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.

Reklamı Geç