Kuruluşu henüz bir yılı yeni doldurmasına rağmen, gastronomi turizmi alanındaki sivil örgütlenme açığını kısa sürede kapatmasının yanı sıra, alanında hemen her gün yaptığı ulusal ve uluslararası çalışma ile bir dernekten çok daha fazlasını başaran Gastronomi Turizmi Derneği, ‘Gastronomiye Gönül Verenler Gecesi’nde, gastronomi ve mutfak turizmi duayenlerini bir araya getirdi…
Turizm Eski Bakanı Bülent Akarcalı’nın Sarıyer Reşitpaşa’daki köşkünde gerçekleştirilen geceye; bölgemizin seçkin mekanlarından Can Kebap adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel’in yanı sıra; Belediyeler Birliği Genel Başkanı Mehmet Duman, Tüm Lezzet Gönüllüleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Bayram ve Barbaros Zincir ile çok sayıda seçkin şef, gurme, gastronomi uzmanı ve turizmci katıldı…
Kayla Mutfak Sanatları şef ve öğrencilerinin hazırladığı ve her biri birbirinden lezzetli Gaziantep Mutfağı’na ait onlarca yiyeceğin katılımcıların beğenisine sunulduğu gecede, birçok gastronomi uzmanına ödül mahiyetinde plaketler takdim edildi… Gece, DEN DEN Yatçılık’a ait lüks bir yatta düzenlenen boğaz turu ile devam etti…
Gastronomi Turizmi; yerli ve yabancı turistlerin gastronomik ürünleri tatması, yeni deneyimler elde etmesi ve bu deneyimi yaşarken konaklama, transfer gibi turizm faaliyetlerini kullanıyor olması sonucu yapılan turizm anlamına geliyor ve Gastronomi Turizmi Derneği, bu alanda Türkiye’de ilk ve tek olarak yaşanan büyük bir boşluğu dolduruyor… Ülkemize özellikle “Anadolu Mutfağı” ve “Osmanlı Mutfağı”nı deneyimlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerin tanıtım misyonunda Gastronomi Turizmi Derneği’ne önemli bir görev üstlenerek büyük takdir toplamaktadır…