Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GAZETECİ GALİP AKENGİN, GÜNLERDİR ÇANTASINI ARIYOR..

Bingöl Haberci Gazetesi İmtiyaz

Bingöl Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi, gazeteci meslektaşımız Galip Akengin, Sultanbeyli’de başına gelen ilginç ve tuhaf hırsızlık olayından dolayı günlerdir büyük bir mağduriyet yaşıyor. Namaz kılmak için girdiği Abdurrahmangazi Cami avlusunda unuttuğu çantasını çalan hırsızlar, sırra kadem bastı. 520 Euro, basın kartı, kredi ve kimlik kartları, ev tapusu ve daha nice önemli eşyasını çaldıran Akengin, polisten gelebilecek güzel bir haberi beklerken; kameraları doğru dürüst çalışmadığı söylenen caminin etrafındaki çöp konteynırlarına atılmış olabileceği umuduyla çantasını arıyor.

Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii’nde gazeteci meslektaşımız Galip Akengin’in başına gelen hırsızlık olayı büyük bir mağduriyete neden oldu. Bingöl Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi Galip Akengin, namaz kılmak için abdest almaya girdiği Camii avlusunda unuttuğu çantasını bir anda hırsızlara kaptırdı. İçerisinde 520 euro para, basın ve kimlik kartı, kredi kartları, ev tapusu ve daha nice değerli eşyası bulunan çanta için günlerdir polisten gelebilecek güzel bir haber bekleyen Akengin, hırsızlar parasını aldıktan sonra çantasını atarlar ümidiyle etraftaki çöp konteynırlarını arıyor.

Hırsızlık olayından sonra Sultanbeyli emniyetinde ifade everen Akengin, gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Cami dışında var olan kameralar, cami merdivenine bakıyor. WC sorumlusu, ‘iki çocuk siyah çantayı bana getirdiler, iki dk. sonra gelip aldılar. Üç kişi idiler’ şeklindeki sözleri ile her konuşmasında çelişkili konuştu. Nalburun kamerasına baktık, o dakikalar içinde WC sorumlusunun tarif ettiğine benzer çocuklar yok. Aynı şekilde caminin yan tarafında çay ocağında var olan kamera da yine eşgale benzer kimse göremedik. Gasilhane kamerasında mezarlığa giden yolda o saat içinde benzer kimseler göremedik.”

Belediyenin basın birimine müracaat edip bir basın mensubu olarak karşılaştığı durumla ilgili kamera eksikliğini bildirdiğini kaydeden Akengin, “Gelen cevapta, “Camilerin meydanları ilçe müftülüğü ve cami derneği sorumluluğundadır’ diyor. Ben de diyorum ki: ‘Fırat’ın kenarında kaybolan koyundan sorumluyum diyen Hz. Ömer’i temsil eden belediye, kaymakamlık, emniyet, Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camisi’nde her gün çok sayıda cenaze kalkıyor, koca meydanı gören bir kamera olsa; bu hırsızlar görünebilirdi. O camiye gitmek için aldığım abdest suç değildir, unuttum sadece. Beş dakika sonra fark ettiğimde ise çanta yerinde yoktu. 3 gündür caminin etrafında ne kadar çöp konteynırı, ne kadar mezarlık varsa, bakıyorum. İçindeki parayı alıp gitseler de, içinde olan kimlik, ehliyet, pasaport, basın kartım ve özel evraklarımı çanta ile beraber bir kuytu köşeye atmış olabilirler diye umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç