Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ İLK KUTLAYAN DEVA PARTİSİ OLDU..

DEVA Partisi İstanbul İl

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı, 39 ilçe yerel basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği büyük buluşmayla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Daha fazla basın özgürlüğü vurgusu yapan İl Başkanı Dr. Erhan Erol, basına yönelik mevcut kanunların tümden değişmesi gerektiğini ifade etti.  

Bu sene 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilk kutlayanlardan olan DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığı, 39 ilçenin yerel basın mensuplarıyla İBB Miniatürk Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği kahvaltı programında biraraya geldi. Yerel basın sektörüne ilişkin sorun ve taleplerin konuşulduğu programa; İl Başkanı Dr. Erhan Erol’un yanı sıra; il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, ilçe kurumsal iletişim tanıtım birim başkanları ve İstanbul’un 39 ilçesinde görev yapan gazeteciler katıldı. Anadolu yakasında bölgenin yerel basın mensuplarını en iyi şekilde organize eden Mimar Hasan Keleş yönetimindeki Ümraniye İlçe Başkanlığı, programa önemli katkı sundu.

İl Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Tanıtım Başkanı Nur Altınok’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen İl Başkanı Erol, “Basının tam anlamıyla özgür olduğu bir Türkiye’de bu anlamlı günü çok daha güzel kutlayacağımıza inanıyorum” dedi. Konuşmasında siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan İl Başkanı Dr. Erhan Erol, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın özgürlüğünün önemine vurgu yapan Erol, “Kamuoyu vicdanını temsil eden, ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, tüm zorluklara rağmen her koşulda toplumu aydınlatmak için büyük özveriyle emek sarf eden tüm basın mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyor ve bu özel günlerini kutluyorum” dedi.

DEVA Partisi olarak İstanbul’da Silivri hariç 38 ilçede tüm siyasi örgütlemelerini tamamladıklarını ve her an yapılabilecek bir seçime hazır olduklarını kaydeden Başkan Erol, “Yarının aydınlık Türkiye’si için sizler gibi mücadele veriyoruz. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ile Türk siyaset tarihine yepyeni bir soluk getirdik ve umut yarattık. Bu mücadelenin kazananı toplumun tüm kesimleri olacaktır. Toplumu yöneten, toplumda aktif olan, kanaat önderi olan herkesin mutlu olacağı çözümler için birlikte mücadele edeceğiz. Lütfen bizlere karşı bugün de yarın da eleştirinizi samimiyetle ve nezaket kuralları çerçevesinde yapınız. Basın mensuplarımız gördüğü yanlışları açıkça ve rahatlıkla yönetenlere söyleyebilmeli” şeklinde konuştu.

İstanbul genelinde yaptırdıkları anketlerde son derece iyi sonuçlar aldıklarını kaydeden Erol, “Hayatın bir çok alanında bastırılmış ve sindirilmiş toplum bireylerinden bu sonuçlar çıkıyor. İnsanlarımız gerçek fikirlerini yansıtmaktan korkuyor, çekiniyor. Asıl anket sandıklardan çıkacak sonuç olacak” dedi. Siyaseti kendi imkanları ile son derece kısıtlı ve zor şartlarda yaptıklarını ifade eden Erol, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına yönelik sorulara da; “Elbette altılı masanın bu yöndeki temas ve çalışmaları devam ediyor. Şu andaki kanı seçime tek adayla gidilmesi ve bu noktada altı siyasi parti liderinin alacağı ortak karar bunu belirleyecektir. Yok eğer tek aday yerine her parti kendi adayını çıkaracak olursa elbette bizim de doğal olarak adayımız genel başkanımız sayın Ali Babacan olacaktır” dedi.

Reklamı Geç