Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNDE SEN DE YERİNİ AL..”

İYİ Parti Çekmeköy İlçe

İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Toplumsal Adalet Ekseninde Yeni Dünya Düzeni’ başlıklı panel Av. Abdulvahap Deveci ve Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu’nun sunumuyla Hamidiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği panele; Evsahibi İlçe Başkanı Dilaver Koç, İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Ahmet Çelebi, 1. Bölge Teşkilat Başkanı Ethem Kurnaz, Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, 31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı Çekmeköy Adayı İşadamı Seyfettin Yıldırım, Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, İYİ Parti önceki dönem Kartal ilçe başkanı Dilruba Oğulcuklu, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Bayram Erzurumluoğlu, son yıllarda özellikle teknolojik gelişmelere de bağlı olarak sürekli gelişen ve değişen şartların yaşam koşullarını da zorlaştırdığını kaydetti. Geçmişte bazı mesleklerin ömür boyu yaşam imkanı sağlayacak kazançlar sunarken günümüzde bu durumun sürekli güncellendiğini ifade eden Erzurumluoğlu, ekonomik şartların da mevcut iktidarın yanlış politikaları sonucu her geçen gün daha da kötüleştiğini ifade etti. 25 bin dolar olan kişi başı milli gelir hedeflerinin 7.500 dolarlara kadar düştüğünü, bunun da okul notu olarak 100 üzerinden 30 olabileceğini anlatan Erzurumluoğlu, İYİ Parti ile Millet İttifakı iktidarında tüm bu ekonomik zorlukların üstesinden gelinecek programların hazır olduğunu ifade etti.

Av. Abdulvahap Deveci de konuşmasında kendi yaşam şartları ve eğitim döneminden örnekler vererek kararlılıkla her zorluğun üstesinden gelinebileceğini kaydetti. “Türk halkı olarak sürekli vazgeçtiniz” diyen Deveci, “Hak ve hukuktan vazgeçtiniz, bu yüzden adalet ayaklar altında, kadınlarınızı korumaktan vazgeçtiniz, bu yüzden öldürüyorlar. Çocuklarınızı korumaktan vazgeçtiniz, bu yüzden sokaktan kuran kurslarına kadar tecavüz ve istismara uğruyorlar. Sınırlarınızı korumaktan vazgeçtiniz, bu yüzden milyonlarca düzensiz göçmen tarafından şehirleriniz istila altında Eğitimden vazgeçtiniz, bu yüzden dünyanın en pahalı sahte diplomaları milyonlarca gencimizin elinde. Bu ülkeyi yurt edinmekten vazgeçtiniz, bu yüzden hayalleriniz ve umutlarınız bu ülke sınırlarının dışında. Ama biz kararlıyız, vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Av. Deveci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede, akıllı olmanın, zeki olmanın, çalışkan olmanın, başarılı olmanın hiçbir karşılığı yok, size bir getirisi de yok. İktidara ya da belediyelere yamanıp orada yalakalık ve dalkavukluk yaptığınızda önünüz açık. Kimse sizin ne diplomanıza bakıyor, ne yeteneğinize ne de zekanıza. Bunların önünü kapatacağız. Demokrasiyi yeniden şekillendireceğiz. Birilerinin daha önceden seçtiğini oylamayacağız. Biz seçip biz oylayacağız. İyi Parti olarak, milletvekili, belediye başkanı ya da meclis üyesi seçerken, neden birisini birinci sıraya, neden bir diğerinin beşinci sıraya, neden birisini aday adayı olarak listeye aldığımızı neden bir diğerini almadığımızı, halka açıklayacağız açıklamak zorundayız.

Sektörel bazda üniversiteler kurma aşamasına geçeceğiz. Tarım üniversitesi gibi, maden ve elementler üniversitesi gibi. Ülkede, eğitimi, piramit modeline göre inşa edeceğiz. Kavrayabilme ve uygulama yeteneği üzerinden, Saatte 100 km hızla giden bir çocukla, saatte 20 km hızla giden bir çocuğu, aynı ortamda tutmayacağız. Endüstriyel şehirler kuracağız. Aynı endüstri koluna ait sektörü aynı bölgede inşa ederek toplayacağız. Sektörle ilgili, eğitimle üretimi entegre edeceğiz. Konut üzerindeki, arsa rantlarını ortadan kaldıracağız. Yeni şehirler kurarak, arsa rantlarını konut maliyetinin üzerinden alacağız. Toprak, milletin ortak malıdır. Millete ait olanı, aracı kullanmadan doğrudan millete teslim ederek, borçlanmayı ortadan kaldıracağız. Bu vesile ile bankalara ve tefecilere faiz ödemeyi bu milletin gündeminden kaldıracağız.”

Reklamı Geç