Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GELECEK VAADEDEN ARMUTLU BASIN MENSUPLARINI AĞIRLADI..

Girişimci genç iş insanı

Girişimci genç iş insanı Sedat Erdem’in daveti üzerine Marmara’nın gözde tatil beldesi Armutlu’ya verimli bir tanıtım turu gerçekleştiren İstanbul basını, iki gün boyunca önemli temaslarda bulundu. Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Kaymakam Yusuf Melikşah Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Özaslan ve Armutlu Müteahhitler Derneği ARMÜDER Başkanı Köksal Fettahoğlu’nun yakın ilgi ve alakası eşliğinde gerçekleşen gezi programı bölge kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Yatırımlarıyla bölgeye değer katan Erdem İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Erdem’in daveti üzerine Marmara’nın incisi Armutlu’ya adeta çıkarma yapan İstanbul basını iki günlük tanıtım turunu son derece verimli sonuçlarla tamamladı. Bölgede geniş yankı uyandıran gezi programı Belediye Başkanı Mustafa Tokat, Kaymakam Yusuf Melikşah Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Özaslan ve Armutlu Müteahhitler Derneği ARMÜDER Başkanı Köksal Fettahoğlu’nun yakın ilgi ve alakası eşliğinde gerçekleşti. Gezide gerek Erdem İnşaat gerekse diğer özel sektör yatırımları yerinde incelendi ve ayrıntılı bilgiler alındı. Binbir derde deva kaplıcaların sıcak su çıkış noktasını ilgiyle gezen gazeteciler zeytinliklerde ve şehrin çeşitli noktalarında incelemelerde bulundular.

İstanbul’un yanı başında sıcak su termal kaplıcaları, denizi, doğası ve zeytinlikleri ile meşhur Armutlu’nun potansiyeli, son yıllara ilişkin gelişimi, eksikleri ve beklentilerinin de istişare edildiği programda ulaşım yatırımları başta olmak üzere çeşitli sorunları da gündeme getirildi.

ARMÜDER’de gazeteciler onuruna verilen akşam yemeğinde yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat, “Armutlu sessiz, sakin ve huzurlu bir şehir. Resmi nüfusu 7-8 bin olmasına rağmen Armutlu’nun gerçek nüfusu 30 binlere dayanmış ve bu sayı yazın kat be kat artmaktadır. Malum pandemi süreciyle yaşanan 2.5 yıllık kapanma dönemi herkesi olduğu gibi bizi de olumsuz etkiledi. İmkanlar nispetinde herkesi memnun ve mutlu edecek hizmetler üreterek ihtiyaca yetişmeye çalışıyoruz. Gece-gündüz demeden sürekli sahadayız ve halkımızın içerisindeyiz. Vatandaşımız günün 24 saati bize çok rahat ulaşabiliyor ve her türlü derdini anlatıp çözüm arayabiliyor. Elbette dört dörtlük değiliz bizim de başta ulaşım olmak üzere uzun zamandır çözüm bekleyen köklü sorunlarımız var. Yalova’dan karayolu ile gelişte yapılmayı bekleyen yolumuz ve tünellerin biran önce yapılması artık elzem teşkil ediyor. Oysa Armutlu mevcut potansiyeli ile turizm başta olmak üzere bir çok alanda gelişime açık ve müsait bir bölge. Turizm alanında her türlü desteğe hazırız ve 5 yıldızlı büyük otel yatırımları gibi gelebilecek tüm projelere açığız” şeklinde konuştu.

Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Özaslan ve Armutlu Müteahhitler Derneği ARMÜDER Başkanı Köksal Fettahoğlu da yaptıkları konuşmalarda bölgeye ilişkin bilgilendirmelerde bulundular ve gazetecilerin çeşitli konulara yönelik sorularına yanıtlar verdiler. Göreve atanmasının üzerinden sadece bir ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen Armutlu’yu çok sevdiğini söyleyen Kaymakam Melikşah Aydın, “Şimdiden bir Armutlulu oldum diyebilirim” dedi.

Gezi programının mimarı Sedat Erdem de yaptığı konuşmada; “İstanbul’da uzun yıllar birlikte görev yaptığım birbirinden değerli yerel ve ulusal basın mensubu arkadaşımızı Armutlu ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Armutlu’nun tanıtımına katkı sunabilme adına planlamış olduğumuz bu davetimizi onurlandıran tüm gazeteci dostlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Armutlu her yönüyle güzel ve misafirperverdir. Sağ olsun ilçemizin yöneticileri ve idarecileri de ilgileri ve yakınlıkları ile bizleri yalnız bırakmadı. Hepimizin ortak amacı Armutlu’nun değerini yükseltmeye katkıda bulunmak. Bizler Erdem İnşaat ve Gayrimenkul olarak bölgenin değişimine ve gelişimine katkıda bulunabiliyor isek bundan gurur duyarız. Kaliteli ve güzel işler yapmaya gayret ediyoruz. Armutlu tüm hizmet ve yatırımların en güzelini hak ediyor ve bunlara fazlasıyla layık bir şehir. Önümüzdeki süreçlerde de yine Armutlu’yu tanıtacak ve gelişimine katkıda bulunacak bu tür programları yapmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.

İhlas Armutlu Tatil Köyü’nde kalan gazeteciler şifa kaynağı termal kaplıca sularının keyfini çıkardı ve  gezinin son gününde Armutlu Belediyesi ve kaymakamlığı ziyaret ederek kentten unutulmaz anılar ile ayrıldı.

Armutlu Hakkında

Marmara Denizi’nin doğusunda kurulan Armutlu, Yalova’nın kaplıcalarıyla meşhur turistik bir ilçesi. Armutlu adının tarihsel olarak ‘Donanma’ anlamında kullanılan ‘Armodies’ veya ‘Armodo’ gibi kelimelerden geldiği tahmin ediliyor. Seyahatname adlı eserinde buradan bahseden Evliya Çelebi’ye göre ise ilçenin ismi, etrafını saran armut bahçelerine dayanıyor. Milattan önce bölgeye hakim olan Bitinyalılar, burada oldukça gelişmiş bir medeniyet kurmuşlardı. Sonrasında gelen Bizanslılar ve Osmanlılar döneminde ise Armutlu yine pek çok anlamda ilerlemeye devam etmiş.

Armutlu ile bağlı olduğu Yalova’nın şehir merkezi arasındaki uzaklık neredeyse 55 kilometre. Şehirden kaplıca cenneti ilçeye otobüs ve minibüsleri kullanarak gelebilirsiniz. İstanbul’dan ise özelikle yaz aylarında seferleri sıklaşan deniz otobüsleriyle yolculuğu tercih edebilirsiniz. Armutlu’nun 8 bini aşan nüfusu hava ısındığında yazlıklara gelenlerle beraber artıyor. Uzun süreli veya sadece günübirlik tatil için Armutlu’da bulunan Yalova otelleri arasından tercih yaptığınızda ayrıca yazın tertemiz plajlarından denize girerek stres atabilirsiniz.

Osmanlı döneminin mirası eski hamam, köprü ve cami ise bölgedeki muazzam tarihi birikime dair ipuçları veren yerlerden yalnızca bazıları. Geniş fundalıklar ve çam ağaçlarıyla çevrelenen ilçede tatil yaparken ciğerlerinizi doyasıya temiz havayla doldurabilirsiniz. Armutlu’nun iklim özellikleriyse büyük ölçüde Marmara’nın diğer yerleşimleriyle benzerlik taşıyor. Yaz mevsimi ilçede hayli sıcak ve genellikle yağışsız geçiyor. Kış aylarında sıcaklıklarda dikkate değer oranda azalma yaşanıyor. Ancak yine de özellikle Anadolu’nun doğu ve iç kesimlerine göre çok daha sıcak bir iklimden söz etmek olası.

Reklamı Geç