Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“GÜÇLÜ KADRO, GÜÇLÜ İTTİFAK, GÜÇLÜ TEMSİL..”

MODOKO’dan MASKO’ya, MODESA’dan MOYSAD’a,

MODOKO’dan MASKO’ya, MODESA’dan MOYSAD’a, sektörün en güçlü temsilcileri İTO 71. Grup Mobilya Komitesi seçimleri için güçbirliği ittifakı yaptı. MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “Sektörümüzün birilerinin tekelinde değil, adaletli ve hakkaniyetli temsili için adayız” dedi.

9 Kasım’da meclis üyesi seçimlerini yapacak olan İstanbul Ticaret Odası’nda heyecan her geçen gün daha da artıyor. İnşaattan otomotive, tekstilden, kuyumculuğa; farklı meslek gruplarından oluşan toplam 82 komiteye sahip İTO’da mobilyacılar bu dönem önemli bir güçbirliği yapmayı başardı. Mobilyanın başkenti MODOKO, Avrupa yakasından MASKO, MODESA, MOYSAD, Bahçeşehir Mobilyacılar Sitesi, Marangozlar Odası, Armis ve Altunbaş gibi sektörün önde gelen temsilcilerinin ‘Güçlü İttifak’ sloganıyla elele vererek aday olduğu 71. No’lu Mobilyacılar Komitesi’nde büyük bir değişim ve yenilik bekleniyor. “Güçlü Kadro, Güçlü Temsil” diyen Güçlü İttifak grubu, MODOKO’da düzenlenen yemekte İTO üyeleriyle biraraya gelerek yeni döneme ilişkin istişarelerde bulundular.

Mobilya sektörünü temsil eden İTO 71. Grup Komite Meclis Üyesi Adayları MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, MASKO Başkanı Mehmet Mutlu, MODESA Başkanı Ayhan Sekmen, MOYSAD Başkan Yardımcısı DOĞDAŞ Kelebek Grubu adına Davut Doğan, MASKO Denetim Kurulu Üyesi Orhan Gündüz, Bahçeşehir Mobilyacılar Sitesi Temsilcisi Zeynel Ataman, Marangozlar Odası’nı temsilen İrfan Çimen, ARMİS Yatakları Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, SUNTEK Oktay Oğuz Selvi, Prenses Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kürt ve Altunbaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Celal Altunbaş, MODOKO’daki esnaf buluşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

“Sektördeki sorunları çözmeye geliyoruz” diyen MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “Bizler kendi aramızda çok güzel bir işbirliği yaptık. Sektörün en yoğun şekilde temsil edildiği İstanbul Ticaret Odası’nda artık bizler de varız ve sektörümüzün her türlü sorun ve sıkıntısının çözümü için buradan sesimizi yükseltmeye adayız. Gerçeklerin doğru anlatılması ve mobilya sektörünün tekelli değil, adaletli ve hakkaniyetli temsili için bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

Başkan Çalışkan şunları kaydetti: “İTO 71. Grup Mobilya Komitesi seçim süreci boyunca; aradığımız görüştüğümüz sizlerden hep destek gördük, bir çoğunuz çalışmalarımızı takip ettiğinizi ve takdir ettiğinizi söylediniz, bu bizim motivasyonumuzu daha da arttırdı. Hiç kimsenin siyasi görüşüne, dini görüşüne bakmaksızın ana amacımız; ticaretimiz, mobilya sektörünün gelişmesi ve kalkınmasıdır. Yeni fikirler, yeni projeler ve büyük küçük her paydaş için ortak sorunlara çözüm olmak için geliyoruz. Mobilyacıların, atölyecilerin, imalatçıların, döşemecilerin, aksesuarcıların dediği gibi; ‘Bu bir ekip işi ve bu ekip bu işi yapar!’ Tabana yayılan güçlü bir ekip olsun sloganıyla çıktığımız bu yolda desteklerinizi esirgemediğiniz için şükranlarımızı sunarım.”

MASKO Başkanı Mehmet Mutlu da yaptığı konuşmada, “4 yıldır bu kurumun başkanıyım. MODOKO ile hep kardeş olduk. Herkes kendi rızkını yer inancıyla hiç kimseyi rakip görmedik. Bizim gibi yapılar sektörün sorunlarını ve çözüm yollarını derneklerden çok daha iyi bilirler. Bilirler çünkü bizler üreticiler ile tüketiciler arasında güçlü bir köprüyüz ve işleyişin tam ortasındayız. Bizim derdimiz koltuklarımızı korumak değil, sizlerin dertlerine çözüm bulmak. Bunun için önce kendi içimizde birlik ve beraberliği sağlayacağız sonra da olması gereken her yerde en güçlü şekilde temsilde adaleti gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İTO 71. Grup Mobilya Komitesi’nin diğer meclis üyesi adayları da yaptıkları konuşmalarda, önce kendi aralarında güç birliği yaptıklarını sonra da 9 Kasım’da kazanacakları seçimle İTO çatısı altında sektörü daha güçlü temsil edeceklerini ifade ettiler. İTO’da bugüne kadar kendilerini temsil eden yöneticiler tarafından 4 yılda bir seçimden seçime hatırlandıklarını ifade eden meclis üyesi adayları, “Oysa şimdi görüyoruz ki İTO, o kadar da işlevsiz bir kurum değil ve istenirse sektörümüzün her türlü talebi bu kurumlar aracılığı ile iletilmesi gereken en üst yetkili mercilere ulaştırılır ve sorunlara bu yollardan daha kolay şekilde çareler bulunur” dediler.

Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı da yaptığı değerlendirmede, sektörün mesleki eğitime büyük önem vermesinin şar olduğunu ve en büyük yatırımın da yine eğitime yapılması gerektiğini ifade ederek meclis üyesi adaylarına başarılar diledi. Programın son kısmında ise mobilyacı esnafının hammade zamları başta olmak üzere çeşitli sorun ve taleplerine yönelik istişareler vardı.

Reklamı Geç