Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamidiye Muhtarı Turgay Bozkurt, deneyimlerini değerlendirmek istiyor..

31 Mart yerel seçim

31 Mart yerel seçim sürecinde mahalle muhtarlıklarında da heyecan her geçen gün yükseliyor. Çekmeköy’ün en büyük mahallelerinden Hamidiye’nin genç ve dinamik muhtarı Turgay Bozkurt, “15 yıllık tecrübemle yeniden adayım” diyerek deneyimlerini önümüzdeki dönem de halkın hizmetine sunmak istediği açıkladı.

Çekmeköy’ün merkez mahallelerinden Hamidiye’nin çalışkan muhtarı Turgay Bozkurt, “Ek işimiz değil, tek işimiz” dediği muhtarlığa, 15 yıllık tecrübesiyle yeniden aday olduğunu açıkladı. www.yerelgazete.com.tr ye konuşan Muhtar Bozkurt, uzun yıllar muhtarlık kurumunun içeresinde olduğunu ve adeta bu müessesenin çıraklığından yetiştiğini ifade ediyor. Göreve seçildiği 2009’dan bugüne yılların deneyim ve tecrübesini edindiğini kaydeden Muhtar Bozkurt, seçimden seçime vatandaşın kapısına gidip oy isteyen değil, yılın 365 günü halkla içiçe olan bir muhtar olduğunu ifade ediyor.

En çok dikkat ettiği hususların başında; ‘vatandaşla yüz yüze, bire bir temas’ gibi konuların geldiğini söyleyen Bozkurt, “Mahalle sakinlerimiz muhtarlığa gelip herhangi bir şey sormak istediklerinde beni karşılarında görürler. Çünkü ben, bu kutsal görevi ek iş olarak değil, tek iş olarak yapıyorum ve her zaman da görevimin başındayım. Seçime birkaç ay kala vatandaşın kapısını çalıp oy istemek doğru değil. Bizler eğer mahalle sakinlerimizin taleplerini karşılayıp memnun edebilmiş isek zaten onların tercihi bizden yana olur. Her seçim dönemi olduğu gibi bu seçim de mahalle sakinlerimizin bize karşı yoğun ilgi, teveccüh ve destekleri olduğunu görüyorum. Tüm komşularımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın bu güvenine layık olmak için çalışacağım” şeklinde konuştu.

Hamidiye mahallesinin Çekmeköy’en en şanslı mahallesi olduğunu ifade eden Muhtar Turgay Bozkurt, eğitim alanındaki avantajlarından bahsederek şunları söylüyor; “Mahallemizde 3 lise ve 3 ilköğretim okulumuz var. Yine eski Ulus Pazarı yerine de yeni bir okulun daha yapılması planlanıyor. Özel okullarımızdan Özel Sezin Okulu’nun da mahallemizde yer alıyor olması eğitim alanında zenginliğimizi ortaya koyuyor. İETT otobüs sondurak alanı olarak bilinen muhtarlığımızın yanı başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılarak inşaası sürdürülen Yuvam İstanbul çocuk kreşinin yapımı da devam ediyor. Yine kültür merkezlerinden Hamidiye Kültür Merkezi ve Çekmeköy Spor Kompleksi de mahallemize hizmet sunan diğer kurumlardan. Spor kompleksinde havuzundan spor sahalarına adeta yok yok. Gençlerimiz, çocuklarımız ve tüm halkımız buralardan yararlanmaktadır. Altı 3 kat otopark olan Hamidiye Kültür Merkezi’mizin içerisinde de kütüphane, kadınlara yönelik kurslar, aile danışma merkezi, konferans salonları ve psikolojik danışma merkezi gibi bir çok branş yer almaktadır.”

Yeşil alan ve park konularında da şanslı olduklarını söyleyen Muhtar Bozkurt, “Çekmeköy’ün en büyük ve en güzel parkları yine mahallemizde ve komşularımız park konusunda oldukça rahatlar” dedi. Cadde ve ana arterlerde enerji hatlarının büyük oranda yer altına alındığını, sadece bazı sokaklarda bu sorunun kaldığını ifade eden Bozkurt, sokaklar için de girişimlerde bulunduklarını ve planlamanın sürdüğünü kaydetti.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi süreci ve deprem felaketinde sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın öneminin daha iyi anlaşıldığını söyleyen Muhtar Turgay Bozkurt, “Bizler de mahallemizde özellikle ihtiyaç sahibi komşularımızla her zaman dayanışma içerisindeyiz. Tamamen hayırsever, gönüllü dostlarımızın destekleriyle gerçekleştirmiş olduğumuz sosyal yardımlar yılın 365 günü artarak devam ediyor. Bu yardımların başında gıda ve giyim destekleri, kira ve fatura ödemeleri, bakkal borçlarının silinmesi gibi konular geliyor. Bizler sadece aracıyız. Hayırsever tüm gönül dostlarımızdan Allah razı olsun” diyor. Deprem bilinci ve afetlere hazırlık konularına da değinen Muhtar Bozkurt, mahallede gönüllü AFAD ekipleri belirlediklerini söyledi.

Tüm kurum ve kuruluşlarla her zaman yakın diyalog içerisinde olduklarını anlatan Bozkurt, “Mahalle halkımızın talep ve ihtiyaçlarına cevap vermek ve sorunlarına çözüm üretmek için bizler üzerimize düşen görev ve sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye ve halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. 15 yıldır yapmış olduğumuz çalışmalar bundan sonra yapmayı düşündüklerimizin göstergesidir. Mahallemizi el birliği ile geliştirip, güzelleştirmeye devam ederken halkımızın daha elverişli imkanlara erişmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Muhtar Bozkurt, son zamanlarda artan tebligatların kendilerine bırakılmasının ardından vatandaşların mağdur edilmemesi için mesaj sistemi kurarak halkı bilgilendirdiklerini ve hiç bir evrakın karşılıksız kalmaması için çalıştıklarını söyledi.

Reklamı Geç