Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekimbaşı’nda bir adanmışlığın başarı hikayesi yazılıyor…

Tarihi geçmişi ile Ümraniye’nin

Tarihi geçmişi ile Ümraniye’nin en köklü mahallelerinden Hekimbaşı, muhtar Abdurrahman Toprak’ın emek, gayret, özveri ve çabalarıyla başlatılan değişim ve yenileşme hamlesini mutlu sona erdirmek için durmadan yoluna devam etmek istiyor. Pandemi süreci ve tüm zorluklara rağmen mahallesine kazandırdığı hizmet ve yatırımlarla ikinci dönemini de oldukça verimli geçiren Muhtar Toprak, Ümraniye Belediyesi öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle sürdürülen ‘Kentsel Dönüşüm’ün yaygınlaşması ve nihayete erdirilmesi için yeni dönemde de göreve talip olduğunu açıkladı.

Ümraniye’nin en eski mahallelerinden Hekimbaşı’nda halkın sevdiği muhtar Abdurrahman Toprak ile büyük bir değişim ve dönüşüm hamlesi sessiz sedasız ilerliyor. Dev inşaat sahalarıyla adeta şantiyeye dönüşen mahallenin büyük bölümünde tahliyeler yapılmış, inşaatlar büyük oranda tamamlanmış durumda. Hekimbaşı’nın cefakar muhtarı Abdurrahman Toprak’ın emek, gayret, özveri ve çabalarıyla Ümraniye Belediyesi öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle yürütülen dönüşüm çalışmalarında sıranın kendisine gelmesini bekleyen bir çok mahalle sakini heyecanla beklerken, bir kısım mahalleli de yeni evlerine taşınacakları günü iple çekiyor.

Pandemi süreci, deprem felaketi ve ekonomik zorluklara rağmen mahallesine kazandırdığı sayısız hizmet ve yatırımlarla ikinci dönemini de oldukça verimli geçiren Muhtar Abdurrahman Toprak, daha fazlası için yeni dönemde de göreve talip olduğunu açıkladı. www.yerelgazete.com.tr ye konuşan başarılı muhtar Toprak, deneyim ve tecrübelerini 31 Mart’tan sonra da mahalle halkı için değerlendirmek istiyor.

Her türlü çilesini seve seve üstlendiği Hekimbaşı’nın hizmetkarı olmaktan onur duyduğunu anlatan Toprak, son dönemde mahallesine kazandırdığı; İETT otobüs son durağından içerisinde her türlü spor aleti ve oyun gruplarının yer aldığı yeni parklara, MOBESE kameralarından yol kenarı korkuluklarına, enerji hatlarının yenilenmesinden, sağlık ocağı, okul yolu ve sosyal yardımlara kadar pek çok çalışmayı büyük mutluluk ve heyecanla anlatıyor.

Özellikle otobüs duraklarının bölgeye yapılması esnasında bazı kesimlerin her türlü hukuki engellemelerine rağmen büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden Toprak, gerek kentsel dönüşüm, gerek mülkiyet ve tapu sorunlarının çözümü için Ankara’yı yol ettiğini, halkı için gecesini gündüzüne katarak belediyesinden adliyesine koşuşturduğunu kaydediyor. “Hekimbaşı benim yuvam. Gelmişim, geçmişim, geleceğim her şeyim bu mahalle” diyen Toprak, adeta kendini mahallesine adayan bir muhtar.

Tüm mahalle sakinleri ile her zaman istişare ve diyalog halinde olduklarını söyleyen Toprak, hayırseverler ve çeşitli kurumların da destekleriyle ihtiyaç sahiplerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını kaydediyor. Toprak; öğrencilere, yaşlılara, kimsesizlere ve yardıma muhtaç mahalle sakinlerine düzenli yardımların yapılmasına özen gösterdiğini sözlerine ekliyor. Toprak; “Hayırsever gönül dostlarımız sayesinde her daim kimsesizlerin kimi oluyoruz ve yardım elinin herkese uzanmasına dikkat ediyoruz. Yapandan, edenden, getirenden, verenden Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Bu dönem gerek belediye gerek diğer kurum ve kuruluşlarla sıkı temas ve etkili diyaloglar sonucu mahallesine kazandırdığı bazı hizmetleri yerinde anlatan Abdurrahman Toprak, yeni yeşil alanlar ve parkların Hekimbaşı’na çok yakıştığını ve bölgeye bambaşka bir hava kattığını heyecanla dile getiriyor. Toprak, içerisinde her türlü spor aleti ve oyun gruplarının yer aldığı parklara basket sahası yaptırdığını çocuklar gibi sevinerek anlatıyor.

Muhtar Toprak, parklara yaptırdığı MOBESE güvenlik kameraları sayesinde ailelerin daha huzurlu olduğunu da sözlerine ekliyor. Bazı noktalarda enerji hatlarının yenilenmesi, dik sokakların önüne istinat duvarlarının yapılması, tehlikeli sokak kıyılarına yüzlerce metrelik korkuluk demirinin takılması gibi pek çok çalışma da bu dönem yapılanlar arasında.

Mahallenin alt taraflarında yürüyen kentsel dönüşüm alanında çalışmaların sona doğru hızla ilerlediğini anlatan Muhtar Toprak, “Hekimbaşı’nda yapamazsınız, edemezsiniz, başaramazsınız dedikleri yer tam da burası. Burada mahalle halkımızla birlikte sarf ettiğimiz büyük bir emek var, gayret var, çaba var, özveri var. Belediyemizin hassasiyetle üzerinde durduğu bu bölgede çağdaş ve modern bir kent inşa ediliyor. İnanmışlık ve adanmışlığın bir sonucudur bu çalışmalar. Tapu ve mülkiyet sorunlarının çözümünden başlayıp bugünlere kadar gelen bir başarı hikayesi var burada ve bu hikayenin baş kahramanı bu davaya inanın Hekimbaşı mahallemizin sakinleridir. Bizler ne yaptıysak halkımızdan almış olduğumuz destek ve güçle yaptık. Yetkililerimizin kapısında yattık, iyi ilişkiler, sıkı diyaloglar ve işbirliği ile tüm bu çalışmaların başlamasına öncülük etmeye çalıştık. Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım başta olmak üzere bakanlık yetkililerimize ile tüm kurum ve kuruluşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz” diyor.

Başlamış olan kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması ve mahallenin diğer bölgelerinde yaygınlaşması için yeni dönemde de durmadan, yılmadan hizmet etmek istediğini ifade eden Muhtar Toprak, “31 Mart sürecinde halkımızın da istek ve talepleri doğrultusunda yeniden göreve talip olduk. Hekimbaşı mahallemizin tamamında kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak ve yeni hizmetler için yine kolları sıvayacağız. Hekimbaşı sakinlerimizin çıkarlarını savunmaya ve onların haklarını koruyup kollamaya devam edeceğiz. Mahallemizi elbirliğiyle geliştirip daha da güzelleştireceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımız bundan sonra yapmak istediklerimizin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Muhtar Abdurrahman Toprak Kimdir?..

Aslen 1970 Sivas Hafik doğumlu olan Muhtar Abdurrahman Toprak, 1983 yılından bugüne Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde yaşamaktadır. Uzun yıllar esnaflık yapan Toprak, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Reklamı Geç