Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HEMŞERİLERİYLE BULUŞAN ÖZGEN NAMA, IĞDIRLILAR DERNEĞİ’NDE KONUŞTU..

Merkezi Çekmeköy Taşdelen’de faaliyet

Merkezi Çekmeköy Taşdelen’de faaliyet gösteren Iğdırlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde hemşerileri ile biraraya gelerek seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, “28 Mayıs’ta genel başkanımız ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vererek faşist oligarşik bir yapıya da son vermiş olacaksınız” dedi.

Iğdırlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Özgür Kip, yaptığı selamlama konuşmasında toplumsal örgütlenmenin ülkemiz şartlarında kolay bir iş olmadığını kaydederek; “Biz serhat bölgesi insanları belki diğer bazı bölgelerin dernekleri kadar örgütlülük noktasında ilerlememiş olabiliriz. Onların zamanları, süreçleri ve organizasyon destekleri daha elverişli olmuş olabilir. Ama bizler de tüm Kars, Ardahan ve Iğdır Dernek başkanlarımızla birlikte önemli mesafeler kaydettik ve bu akşamda tüm hemşeriler olarak gönül birliği içerisinde buradayız. Sevgili hemşerimiz Özgen Nama’yı derneğimizde ağırlayarak kendisinin 28 Mayıs seçim sürecine ilişkin görüşlerini dinlemekten mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması öncesi Iğdırlılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde Karslı hemşerileri ile biraraya gelerek uyarılarda bulunan İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı ve 31 Mart seçimlerinde CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, “Dernekler hayatımızın her alanında çok değerli ve anlamlıdır. Kars Ardahan Iğdır illerimiz de zengin bir kültür ve dayanışmanın sembolüdür. Biz memleketimizi en az Türkiye kadar seviyoruz. Rüyalarımızda hala memleketimizi görüyoruz. Ülkemizin her köşesi ayrı bir cennet. Siyaseten düşüncelerimiz farklı olabilir, tercihlerimiz aynı olmayabilir ama bizler kardeşiz. Ben de Kürt bir anne ve babanın bir çocuğu olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet’in sayesinde bu mertebelere kadar gelebilmiş ve bugün koskoca megakentte CHP’nin belediye başkan adayı olup kıl payı farkla seçim kaybetmiş ve İBB’de Halk Ekmeğin başına geçmiş bir kardeşinizim” dedi.

“Demokrasi bizim için, birileri gibi araç değil amaçtır” diyen Özgen Nama, şunları kaydetti: “Bu seçim elbette hayatımızın en önemli seçimi ama mücadelemiz her zaman devam edecek. Gerektiğinde bedel ödeyeceğiz ve hiçbir zaman da yılmayacağız. Bakınız Cumhurbaşkanının danışmanı, 2018 yılı seçim sonuçlarını paylaşarak Ardahan’da yüzde 56 HDP’ye çıkan oyun 14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na çıkmasını ‘işte PKK desteği’ diye sunabiliyor ve insanları bu şekilde bülüp yönetmeye çalışıyorlar. Ayrıştırma ve ötekileştirme tüm kültürel zenginliklerimizi ve kardeşliğimizi tehdit eder hale gelmiş durumda. Son 20 yılda her alanda olduğu gibi kardeşlik hukuku da tahrip edildi, yok edildi. En mahrem alanlar en stratejik noktalar Ergenekon Balyoz operasyonlar ile tarumar edildi. Sağlık, eğitim, tarım, medya kısacası hayatımızın her alanını ve hatta büyük şehirleri ranta kurban ettiler.

Bakınız bunlar 1994’te göreve geldiklerinde İstanbul’da sadece 4 adet yüksek gökdelen bina vardı ama şimdi her taraf ucube yapılarla işgal altında. Ülke ekonomisi batmış, bitmiş, gitmiş. Gidin bankalara dolarınızı çekemiyorsunuz. Size en fazla 100 dolar veriyorlar. Fiyatı sürekli baskılanan doları bıraksalar ne 18’i, 28’i, 38 bile olur. Genel başkanımızın sürekli bahsettiği 5’li çeteler sadece yol ve köprü projelerinde değil, hayatınızın her alanındalar. Siyaset biliminde buna oligarşik yapılar diyoruz ve bunlar her yeri kapatmışlar. Bu yapı aynı zamanda seçmenin tercihine ‘terör’ diyen bir düzen. Onun için bu Pazar günü sandıklara gidip oyunuzu vererek sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmiş olmayacaksınız aynı zamanda bu faşist oligarşik düzene de son vermiş olacaksınız.”

Ziyaret programı daha sonra sohbet havasında hemşeriler arası karşılıklı fikir ve düşünce paylaşımı ve sorularla devam etti.

Reklamı Geç