Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HER ORTAM VE ŞARTTA MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ…”

Yeni adli yılın ve

Yeni adli yılın ve belediye meclis döneminin başlaması vesilesiyle görüşlerini aldığımız CHP’nin hukukçu meclis üyesi Av. Özgür Kip, www.yerelgazete.com.tr aracılığı ile önemli mesajlar verdi. Mesleğindeki başarıları ile bilinen, siyasetteki mücadeleci yapısı ve etkili çıkışları dikkat çeken Av. Kip, “Mücadeleye devam ediyoruz, kötü ekonomik ve siyasi tabloya rağmen umutluyuz” dedi.

Bölge kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Av. Özgür Kip, yeni adli yılın başlamasına ilişkin olarak; “Yeni Adli Yıl, Adalete erişim ve yeni çalışma dönemi olması nedeniyle heyecanla beklenen ve adalete erişim beklentilerin karşılanmasının yüksek olması gereken yeni bir dönemdir. Tıpkı yeni bir eğitim-öğretim döneminin bir öğretmen ya da öğrencide yarattığı heyecan ve beklenti gibi. Süregelen kötü hukuk uygulamaları ve bu kötü uygulamaların yarattığı ciddi hukuki güvenlik hissiyatı maalesef bizi bu heyecan ve beklenti noktasından çok uzaklaştırmaktadır” dedi.

“Ancak yine de hukuk yaşayan bir mekanizmadır” diyerek sözlerine devam eden Av. Özgür Kip; “Toplum ve sosyal hayattaki hızlı değişim ve adalete erişim talebi, bizim ve bizim gibi hukukçuların katkıları ile adalete olan güven ve inancın artacağına dair kişisel kanaatim tamdır. Bu dinamik ve çabaların sonucunda adaletin de hak ettiği toplumsal saygınlığı göreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Belediye Meclisi’ndeki sert muhalefeti ve etkili argümanları ile de bilinen, CHP’nin başarılı Meclis Üyesi Av. Özgür Kip, 4 Eylül Pazartesi günü başlayacak yeni dönem için şunları dile getirdi: “Temel sorumluluğumuz halka karşı olup, bu sorumluluğun sonucu olarak da parti farkı gözetmeksizin halkın haklarını mecliste savunmaktayız. Geçen 3 yıllık süreçte gerek parti gerekse kişisel olarak; bu ilkeler doğrultusunda gerekli mücadeleyi ve muhalefeti yaptık. Bu nedenle kamuoyundan ciddi, olumlu tepki ve destekler aldık.

Yeni meclis döneminde de yukarıda belirttiğim ilkeler doğrultusunda sorumluluğumuzun ve kamuoyunun bizden olan beklentilerinin farkındayız. Evet bizler yerel siyasetçileriz. Temel mücadelemiz Çekmeköy halkının belediye meclisi kararlarıyla etkilenecek haklarını sonuna kadar savunmak ve dile getirmektir. Kişiye özel, grup menfaati ve amacı taşıyan, rant sağlayacak özel pozisyonlar üretecek tüm çaba ve önergelerin karşısında halktan aldığımız destekle durmaya devam edeceğiz.

Muhalefette olmamız ve sayısal olarak az olmamız iktidarın kötü politika ve çabaların afişe edilmesini ve kamuoyuna mal edilmesine engel değildir. Sayısal olarak az olmamız nedeniyle bazı kararların geçmesine engel olamazsak da bugüne kadar olduğu gibi bunları ilçe kamuoyuna duyurmak ve yargıya taşıyarak takipçisi olmak temel görevimiz olacaktır. Ülkenin siyasi koşulları dikkate alındığında; siyasi kimliğimiz ve politika yapma amacımız doğrultusunda genel siyasetin yerel siyaseti etkilediği boyutta genel siyasetin içerisinde de olacağız. Yerel mecliste gerektiğinde genel siyaset ile ilgili olarak görüş belirterek, çözüm yolları için önerilerimizi dile getirerek eleştirilerimizi dile getireceğiz.”

Reklamı Geç