Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“HER ŞEYİ BAŞARABİLİRİZ, YETER Kİ İSTEYELİM, İSTEMESİNİ BİLELİM..”

Çekmeköy’ün 21 mahallesinde adaylığını

Çekmeköy’ün 21 mahallesinde adaylığını ilk açıklayan isim, Soğukpınar Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin Cansız, gençliği, dinamik kişiliği, bilgi, birikim ve donanımıyla iddialı bir duruş sergiliyor. “Devletin en önemli iki mühründen biri Cumhurbaşkanı, diğeri muhtarın elinde” diyen Cansız, “Her şeyi başarabiliriz. Yeter ki isteyelim, istemesini bilelim” dedi.

Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde muhtarlıklar için de heyecan başladı. 21 mahalleye sahip Çekmeköy’ün ilk muhtar adayı Soğukpınar Mahallesi’nden çıktı. Bölgemizin tanınmış, girişimci genç iş insanlarından Hüseyin Cansız; mahalle sakinleri, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin yoğun talep ve ısrarları sonucunda, doğduğu günden bugüne çocukluğunu yaşadığı Soğukpınar Mahallesi’nin hizmet ve yatırımlardan daha fazla mahrum kalmaması için muhtar adayı olduğunu açıkladı.

www.yerelgazete.com.tr olarak Hüseyin Cansız ile muhtar adayı olduğu Soğukpınar Mahallesi’ni ve adaylığını konuştuk. Soğukpınar Mahallesi’nin birçok alanda, komşu mahallelere kıyasla Çekmeköy’deki tüm mahalleler arasında geri kaldığını gazetemize anlatan Cansız, özellikle son 10 yılda mahallesinde gözle görülür, kayda değer hiç bir ilerleme görmediğini ifade etti.

10.200 nüfus, 7.186 seçmen, 8 cadde ve 61 sokakla Soğukpınar’ın oldukça büyük ve önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen hak ettiği hizmetleri alamamasını ‘istemeyi bilmeme’ye bağlayan Cansız, “Artık laf değil, icraat dönemi olacak. Hizmet anlayışını kökten değiştireceğiz” diyerek şunları kaydetti: “Apartman alt katında aile sağlığı merkezi, dükkan içerisinde sağlık ocağı, konteyner gibi muhtarlık, kirli-paslı çöp konteynerleri ve mahallemize yakışmayan daha nice görüntüler. Gerek ilçe gerek büyükşehir belediyesinin yapması gereken rutin çalışmaların dışında bu mahalleye kazandırılmış tek bir hizmet yok.

Çekmeköy’ün 21 mahallesi arasında bir tane bile okulu olmayan tek mahalle Soğukpınar. Her mahallenin en az bir tane okulu varken sadece bizim hiç okulumuz yok. Mahallemizin çocukları neden komşu mahallelerdeki ilkokul, ortaokul ve liseye gitmek zorunda kalsın. Mahalle halkımızın acı günlerini komşularıyla daha elverişli bir ortamda paylaşması için neden bir taziye evi olmasın. Mahallemizin ihtiyaç sahibi yurttaşları, komşu mahallelerde yapılan sosyal yardımlara neden gıpta ile baksın. Hepsi olur, hepsi yapılır. Yeter ki isteyelim, istemeyi bilelim. Muhtar dediğin kişi aşk ile çalışıp çok yorulacak. Halkın istekleri için koşturacak, bastıracak, mücadele edecek. Sonuçta devletin en değerli iki mühründen biri Cumhurbaşkanı, diğeri muhtarın elinde.

Hiç aklımda yokken, esnafından ev hanımına, konu komşu, eş, dost, herkesin ısrarlı talepleri sonucu; ‘Hizmet yolunda Allah yolunu açık eylesin’ diyerek üzerimizden dualarını eksik etmeyen aile büyüklerimin de desteğiyle bu kutsal yola çıktık. Kaymakamlığımız, ilçe belediyemiz ve büyükşehir belediyemiz ile koordineli şekilde çalışarak; mahalle halkımızın yıllardır eksikliğini hissettiği ihtiyaçları bir bir giderebileceğimize inanıyorum.

Düzenli kentleşme ve şehirleşme kültürünün temizlikten geçtiği inancıyla; işe çöp konteynerlerimizin yenilenmesinden başlayabiliriz. Karşılıklı güven duygusunu silbaştan tesis edeceğiz. Hayırsever yurttaşlarımızla ihtiyaç sahibi komşularımız arasında güçlü bir köprü kuracağız. Komşuluk hukuku çerçevesinde; dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve kaynaşma duygularıyla mahallemizi daha güzel bir yer haline getireceğiz.

Yanı başımızdan geçen Şile otoyolunun yer altına alınarak üstünün meydan yapılması ve bu sayede Soğukpınar ile karşı mahallelerin birleştirilmesi yönünde yıllardır konuşulan bir proje var. Soğukpınar ile Sultan Murat Caddesi’ni birbirine bağlanması içi Şile yolunun yer altına alınması şart. Bu projenin hayata geçirilmesi için komşuluk ilişkileri çerçevesinde komşu mahalle muhtarları ile yek vücut olup bölgesel sorunları çözmek için mücadele vereceğiz.

Şile yolu Kirazlıdere mevkiindeki üstgeçidin asansörleri var da Soğukpınar Mahallesi mevkiindeki üst geçidin asansörleri niye yok? Şile yolu üzerinde mahalle halkımızın yoğun şekilde kullandığı üst geçidin engelli rampaları ve asansörlerinin yapımı için de vakit kaybetmeden girişimlerde bulunacağız. Mahallemizi halkımızla birlikte şeffaf bir anlayışla yöneteceğiz. Ekip ruhu ile emek sarfedeceğiz. Temel ilkemiz dürüstlük olacak. İki tatlı söz, güler yüz, samimi ve içten bir tebessüm her şeyi çözmeye yeter de artar bile…”

HÜSEYİN CANSIZ KİMDİR?

Aslen Karslı olan Çekmeköy Soğukpınar Mahallesi Muhtar Adayı Hüseyin Cansız, 1983 Üsküdar doğumludur. 1977 yılında Çekmeköy’e gelip yerleşen ailesi ile birlikte çocukluğunu yaşadığı Soğukpınar Mahallesi’ne genç yaşında muhtar adayı olan Cansız, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Makine bölümü mezunudur. İnşaat sektöründe gayrimenkul yatırım danışmanlığı ve emlak işleriyle uğraşan Cansız, evli ve biri kız, biri erkek iki çocuk babasıdır. Mutlu, mesut yuvasında son derece mütevazi bir yaşam sürdüren Cansız, tam bir halk adamı. Ticari faaliyetlerinde genç yaşta başarılı girişimlerde bulunan Cansız, sosyal kişiliği ile de çevresinde sevilen ve saygı gören bir isim.

Reklamı Geç