Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL HER GÜN HALKIMIZLA BİRLİKTEYİZ”

Göreve seçildikten sonra düzenli

Göreve seçildikten sonra düzenli olarak yerel basınla biraraya gelip değerlendirme ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştiren Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Mart ayı yerel basın buluşmasında da gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yerel ve genel konulara ilişkin değerlendirmeler yapan Başkan Hızır, şu açıklamaları yaptı;

ak uskudar yer bas top 3“Geleneksel hale getirmeye çalıştığımız medya ile buluşma toplantılarımızın ikincisine hoşgeldiniz. Biliyorsunuz, sizlerle daha öce yaptığımız toplantıda üç ayda bir, bir araya gelip, yaptıklarımızı anlatacağımızı ve hasbihal edeceğimizi söylemiştik. Bildiğiniz üzere ülke gündemimiz sürekli değişiyor. Özellikle tırmandırılmak istenen terör olaylarıyla ülkemizin önü kesilmek isteniyor. Bu vesile ile son Ankara saldırısında terör şehidi olan vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Yine, vatanımızın güvenliği ve bekası için şehit olan güvenlik güçlerimize de rahmet diliyorum.

ak uskudar yer bas top 6Değerli arkadaşlar, bir kısım muhalefet ve Türkiyemizin kalkınmasını istemeyen şer odaklar, her olumsuzlukta ne hikmetse başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Başbakanımızın ve Hükümetimizin istifasını istiyor. AK Partimizin, iktidara geldiğinden bu yana önümüze çıkarılmak istenen engeller hepimizin hafızasındadır. Fazla uzağa gitmeden gelin 1 Kasım’dan sonra geçen süreci şöyle bir gözden geçirelim. AK Partimiz, yüce milletimizden aldığı 49.41 oy oranı ile 64. Hükümeti tek başına kurma imkânına kavuştu. Hükümetimiz, hiç zaman kaybetmeden vaatlerini yerine getirmek için kolları sıvadı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 25 Kasım’da hükümet programını açıkladı.

Piyasalar rahatlama eğilimine girmiş ve ülke yeni bir ivme kazanmışken, bir de baktık ki yine bir yerlerde bombalar patlamaya, terör tırmandırılmaya başladı. 2002 yılından bu yana önü kesilmek istenen AK Partimiz, yine engellenmeye, yine aşağı çekilmeye çalışılıyor. Bizler gibi, AK Partimize gönül vermiş olan vatandaşlarımız da bunun farkında. Her türlü karalama, her türlü iftira kampanyaları karşısında vatandaşlarımız, Kurucu Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yanında dimdik durma büyüklüğünü gösterdi, gösteriyor.

ak uskudar yer bas top 5Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bıkmadık, usanmadık. Daha önümüzdeki günlerde alacağımız sorumluluk var. Bu engeller, birer test ve sınavdır. Türkiye’nin geleceğini düşünerek, meselelere çözüm üretmeye çalışıyoruz. Halkımız her şeyin farkında. Tüm olaylar, halkın gözleri önünde cereyan ediyor. Gönül isterdi ki engeller olmasın, daha rahat koşalım. Ama şu unutulmamalı; engelli koşu, daha kuvvetli sporcu yetiştiriyor. Önümüz daha rahat olacak.

ak uskudar yer bas top 1Genel siyasetten, Üsküdar ölçeğine gelirsek, AK Parti Üsküdar İlçe teşkilatı olarak 1 Kasım seçimlerinden bu yana hiç durmadan faaliyetlerimize devam ediyor. Hatta bizim bu hummalı çalışmalarımızı görenler “Hayırdır, yarın seçim var da bizim mi haberimiz yok” diyorlar. Son üç ay itibariyle rutin olarak yaptığımız, aylık ilçe danışma meclisi toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiğimiz son danışma meclisine gelenleriniz salondaki kalabalığa ve heyecana şahit olmuştur. Ben burada teşkilat dinamizmini sürekli artıran tüm birimlerimize ve mahalle başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

ak uskudar yer bas top 2Gerek esnaf ziyaretlerimizde, gerekse mahalle toplantılarımızda Üsküdarlı hemşerilerimizle bir arada olmaya çalışıyoruz. Aldığımız tepkiler çok olumlu. Sadece seçimden seçime değil, seçimden sonra da hatırlanmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Yine faaliyetlerimizden bahsedecek olursak 28 Şubat süreciyle ilgili gençlik kollarımızın gerçekleştirdiği program ülke gündemine geldi. 28 Şubat günlerine dair fotoğrafların ve gazete manşetlerinin sergilendiği programda dönemin mağdurları da sembolik olarak ödüllendirilmişti.

Yeni başladığımız bir faaliyetimizi de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Pazar günleri sabah namazında Üsküdar’ımızın bir camisinde buluşup, sabah namazımızı eda ediyoruz. İlk olarak Üsküdar Mihrimah Sultan Camimizde başlattığımız sabah namazı buluşmasından camii imamımız, “Bu kalabalığı Cuma namazında ancak topluyoruz” demişti. Biz Üsküdar’ı önemsediğimiz gibi Üsküdar’ı yöneten, Üsküdar için çalışan, temizlik görevlisinden; Sayın Kaymakamına kadar tüm kademelerimizi önemsiyoruz. Üsküdar’ımızdaki esnafımızdan Basın mensuplarına kadar Üsküdarlı komşularımızı, yurttaşlarımızı, hanımlarını, gençlerini çocuklarını tüm kesimlerini, her bir çalışan veya yönetici konumunda bulunan arkadaşlarımız Üsküdar için bir katma değer sağlamaktadır. Siyasi görüşü ne olursa olsun amaç insana ve Üsküdar’a hizmetse bizim için değerlidir, kıymetlidir başımızın tacıdır.

Bu kapsamda demokrasinin doğrudan temsilcisi olan halkımızla her daim iç içe olan muhtarlarımızla geçtiğimiz ay bir araya geldik, iktidar partisinin sorumluluğunda Sayın Muhtarlarımızın dile getirdiği problemleri dinledik çözüm yolları için istişarelerde bulunduk, yerelde çözebildiklerimize müdahale ettik. Önümüzde ki günlerde, Üsküdar teşkilatımız yaptığımız çalışmalarla ilkleri ortaya koyduğu gibi; yine Türkiye de bir ilki ortaya koyarak İlçe Divanı oluşturacak, yani Üsküdar’ımızın en özel problemlerini Üsküdarlı yöneticilerle masaya yatıracağız. Bu divanımıza, Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanımız, ENERJİSA, İSKİ Müdürlerimiz, Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, Emniyet Mensuplarımızdan oluşan bir divan oluşturulacak ve Üsküdar’ımızı masaya yatıracağız.

ak uskudar yer bas top 4Yine şunu ifade etmeliyim ki, biz Üsküdar’ımızı iyi tanıyor, sorunlarını biliyor ve çok seviyoruz. Bunun için yine bir ilk çalışma olarak İlçe Başkanlığımızın girişimleri ile geçtiğimiz hafta Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanımız Sn. Dr. Selim Temurci, Üsküdar Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Türkmen’in ve bizim katılımımızla 4’lü bir Üsküdar toplantısı gerçekleştirdik.

Biz geçtiğimiz “1 KASIM” Seçimlerinde Üsküdarlı yurttaşlarımıza sahada Üsküdar’la ilgili bir takım taahhütlerde bulunduk. Bunların hayata geçmesi için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda az önce ifade ettiğimiz 4’ lü Üsküdar zirvesini gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız ile el ele, gönül gönüle vererek Üsküdar’ımıza daha fazla nasıl hizmet ederinizin heyecanı içerisindeyiz.

Biz Üsküdar’la ilgili dertleniyoruz evet Üsküdar’ı çok seviyoruz. Şahsım ve arkadaşlarım adeta Üsküdar aşığıyız. Çünkü burası medeniyetin beşiğidir. Kadim huzurun beldesidir. Üsküdar’a hizmet etmek onurdur. Şereftir. Bu manada yine Üsküdar’ımıza hükümetimiz nezdinde yapılacak olan hizmetlerle ilgili Sn. Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u ziyaret ettik. Sağ olsunlar bizleri kabul ettiler. Yine kendilerine Üsküdar’ımızla ilgili detaylı bir rapor arz ettik. Biz Ak Parti Üsküdar Ailesi olarak az önce de ifade ettiğim gibi Üsküdar için heyecanlıyız ve nasıl daha fazla faydalı oluruz, vatandaşlarımızın huzuruna konforuna nasıl katkı sağlayabiliriz bunun telaşı içerisindeyiz.”

Reklamı Geç