Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MADENLER’DE YILDIRIM, İMAMOĞLU VE MERAL AKŞENER COŞKUSU..

31 Mart seçimlerine giderken

31 Mart seçimlerine giderken büyük bir mitinge ev sahipliği yapan Çekmeköy Madenler Meydanı, CHP Çekmeköy Adayı Seyfettin Yıldırım, Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ağırladı. Binlerce Çekmeköylü’nün katıldığı coşkulu mitingte konuşan Seyfettin Yıldırım; “11 gün sonra hak ve hukuk yerini bulacak” derken Ekrem İmamoğlu da “16 milyon İstanbul hazırlan büyük mitingi 1 Nisan’da yapacağız” dedi.

Çekmeköy Madenler Meydanı, bugün coşkulu bir mitinge ev sahipliği yaptı. CHP Çekmeköy Adayı Seyfettin Yıldırım, Büyükşehir Adayı Ekrem İmamoğlu ve Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, binlerce Çekmeköylü’ye hitap etti. Soğuk havaya rağmen partililerin yoğun ilgi gösterdiği mitingte ilk okunaşmayı CHP Çekmeköy Adayı Seyfettin Yıldırım yaptı. “Kapına geldim, ben sen olmaktan vazgeçtim. Sen kim olmamı istiyorsan, o olmaya geldim” diyerek sözlerine başlayan Yıldırım, şunları söyledi;

“Allah nasip ederse 11 gün sonra Çekmeköy’de, İstanbul’da ve bütün Türkiye’de barışın, kardeşliğin, hakkın ve hukukun hakim olduğu bir yönetime merhaba diyeceğiz. Çekmeköy’ü 250 bin yurttaşı ile birlikte yöneteceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan Allah rızası için herkese adilce ve kardeşçe hizmet edeceğiz. 25 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını sabırla bekledik ve inşallah 31 Mart beklenen o gün olacak. Demokrasi, barış ve kardeşlikten yana olan seçmenlerin desteği ile Çekmeköy’e barış, huzur ve kardeşlik gelecek. Gelin bu değişim alevine bir kıvılcım da siz olun” dedi.

Yıldırım’ın ardından mikrofonu alan CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu, vatandaşlara, “31 Mart’ta kim başkan olacak?” sorusunu yöneltti. “Ekrem İmamoğlu” yanıtını alan İmamoğlu,  “Bence, siz başkan olacaksınız” dedi ve ekledi: “Siz, seçimi kazandınız. Bu seçimin kahramanı kadınlar, müthişsiniz. Gözlerinize baktığım zaman, içinizden dua okuduğunuzu hissediyorum. Zaten benim annem de evde dua okuyup, televizyona üflüyormuş” dedi.

İstanbul’un birçok alanda ihmal edildiğini belirten İmamoğlu, “Üzülüyoruz. İstanbul’un genelindeki ihmaller ya da şehre dönük yapılan ihanetler, Çekmeköy’ü de etkiliyor. En son aldığım üzücü haber de askeri alanı imara açıyorlar. Şimdi biz askeri alanları da imara açarsak, boşlukları konutlarla doldurursak, bu kente ihanet etmeye devam ederiz. İstanbul’un birçok yeşil alanı yok edildi. Biz, İstanbul’a tam 30 milyon metrekare yeşil alan vaat ettik. Kuzeydeki yeşil kuşak dediğimiz hattın geçtiği Çekmeköy’ü çok önemsiyorum” diye konuştu.

Kentsel dönüşümle ilgili sorunlara ve çözüm yollarına da değinen İmamoğlu, “Kentsel dönüşüm İstanbul’un en sıkıntılı konusu. Hangi mahalleye gitsem, tapu ve kentsel dönüşüm insanların kâbusu olmuş. Bu kabusun sebebi, ‘Ben bilirim, sen yaparsın’ anlayışıdır. Biz de tam tersini yapacağız. Ben, vatandaşla karar vereceğim. Vatandaşı düşünüp, onların yuvasını yapacağım. Bu kavramlarla İstanbul’un dönüşümünü en sağlıklı biçimde en sosyal şekilde biz yaparız. Bunlar, sadece bir takım insanların mali dönüşümünü yaparlar” şeklinde konuştu.

“Ben, bu kentin çocuklarını Kadıköy’de, Çekmeköy’de, Bağcılar’da eşitlediğim gün, başarılı bir belediye başkanı olacağım” diyen İmamoğlu, “Öncelik gençler, çocuklar, kadınlarındır. Bu şehrin insanları ilgiye aç. Ben, sizin huzurunuzda tek bir gün kötü cümleler kurmayacağım. Siz, sizi yönetenlerin bağırmasından, azarlamasından şikayetçi misiniz? Ben de rahatsızım. Bu işi hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

İmamoğlu, “Beni, bugün ablam, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener onurlandırdı” diyerek Akşener’i mikrofona davet etti. Konuşmasında Erdoğan’ı eleştiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart seçimlerinin bir yerel seçim olduğunu hatırlatarak; “Sadece bir şey istiyorum. Allah aşkına birbirinize düşmeyin tepedekinin sözüne uyup. 41 Yasinlerine kadınlar yine aynı arkadaşlarıyla gidecek. Cuma dualarına yine birlikte gideceksiniz. Önümüz ramazan, mukabeleye birlikte gideceksiniz. Aynı apartmanda birlikte oturacaksınız. Sakın ola inanıp da dostlarınızın akrabalarınızın kalbini kırmayın” ifadelerini kullandı.

Reklamı Geç