Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“BU PLATFORM, ÇEKMEKÖY’ÜN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ OLUYOR..”

Bir ‘çığlık’ hareketi olarak

Bir ‘çığlık’ hareketi olarak başlayan ve çoğunluğunu gönüllü bayanların oluşturduğu Çekmeköy’ü Sevenler Platformu, her siyasi görüş ve düşünceden herkesin birleştirici gücü olmaya devam ediyor. Okullarda öğrencilere simit-meyve suyu ikramlarından sokak hayvanlarına mama dağıtımına, ev hanımlarının bütçesine katkı maksadıyla mantı yapımı projesinden Cami avlularında yapılan çeşitli ikramlara platformun tüm çalışmaları, başka ilçe ve bölgelere de örnek oluyor.

Çekmeköy’ü Sevenler Platformu Kurucu yetkilileri, “Tamamına yakını bayanlardan olmak kaydıyla Çekmeköy’ün 21 mahallesinde gönüllü binlerce temsilcimiz her an göreve hazır vaziyette. Bu iş artık bizleri de aşıp toplumsal bir harekete dönüştü. Bundan sonra platformu kurumsal manada belirlemiş olduğumuz bir komite yönetecek ve tüm yetkiler komitede toplanacak. Yardımlar, destekler, halkla sıcak temas, ziyaret programları ve Çekmeköy’ün tüm kesimleriyle biraraya gelmeler artarak devam edecek. Çekmeköy’ü Sevenler Platformu, temposunu hiç düşürmeden halkın desteğiyle gücüne güç katmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Platformun tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğunu ifade eden yetkililer, “Burası Çekmeköy’e gönül veren vatandaşlarımızın sivil insiyatifidir. Hepimizin ortak hayali daha güzel, daha yaşanılır, daha kaliteli ve daha nezih bir Çekmeköy. Bunun için de Çekmeköy’ü Çekmeköylüler yönetsin diyoruz. Tepeden inme, dışarıdan dayatma adaylarla Çekmeköy daha fazla yol alamaz, ilerleme kaydedemez. Çekmeköy halkı adına adayımızın Hasan Öztürk olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Hasan Öztürk’ün yanına yakışır başka isimler ortaya çıkarsa elbette onları da teraziye koyup değerlendirir ve Çekmeköy’ün yararına olacak şekilde destekçisi oluruz” dedi.

CHP, MHP, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi gibi ilçenin siyasileri de, “Daha güzel bir Çekmeköy için” diyerek yola çıkan platforma yakın ilgi gösteriyor. Platform yöneticileri, Ak Parti ve İYİ Parti’den de randevu talebi oluşturduklarını ancak bekledikleri randevunun verilmediğini ifade ederek; “Ak Parti ve İYİ Part ilçe başkanlıklarına da ayrıca teşekkür ediyoruz” dediler. Platform üyelerinin ziyaret ederek Çekmeköy’e ilişkin görüş, düşünce ve önerilerini aldığı CHP’den MHP’ye, Saadet’ten Yeniden Refah’a tüm siyasi parti ilçe başkanları ve siyasetçiler, ortak payda Çekmeköy’ün âli menfaatlerinde buluştular. Platformun çalışmalarını da değerlendiren siyasiler, ilçedeki önemli bir eksik ve boşluğun giderildiğine dikkat çektiler. CHP İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan, MHP İlçe Başkanı Tahsin İnce, Saadet Partisi İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Zahit Kuvvet, CHP önceki dönem ilçe başkanı Hüseyin Kızıldaş, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Haydar Arslan, CHP Meclis Üyesi Sami Yayla ve CHP Meclis Üyesi Av. Özgür Kip, Çekmeköy’ü Sevenler Plotformu mikrofonlarına şunları söylediler:

Reklamı Geç