Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti, ‘Yeniden İstanbul’ sloganıyla 39 ilçe adayını ilan etti..

31 Mart seçimlerine doğru

31 Mart seçimlerine doğru İstanbul 39 ilçe adayını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Son 5 yılda İstanbul yeniden eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı.” dedi. 3 dönem kuralını ilk defa uygulamayan AK Parti, Çekmeköy’de Ahmet Poyraz’ı ve Tuzla’da Şadi Yazıcı’yı 4. dönem için aday gösterdi. Sadece Sultanbeyli’de değişim yaşanırken Ümraniye, Sancaktepe, Şile, Beykoz, Pendik ve Üsküdar gibi ilçelerde beklendiği üzere mevcut başkanlar ile yola devam dendi. 

AK Parti’nin İstanbul ilçe adayları, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla açıklandı. 39 ilçe adayını İBB Adayı Murat Kurum ve İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile birlikte sahneye davet eden Erdoğan’a AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın 31 Mart 2024 yerel seçimleri sürecinde kullanacağı “Yeniden İstanbul” başlıklı seçim şarkısına eşlik etti. Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan, AK Parti’yi 31 Mart’ta büyükşehirlerde, illerde ve ilçelerde temsil edecek adayların peyderpey millete takdim edildiğini söyledi.

Erdoğan, 7 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum’un da aralarında olduğu 26 büyükşehir ve il adayının tanıtımının yapıldığını anımsatarak, “Bu hafta da Ankara’da, 48 büyükşehir ve il adayımızın ismini açıkladık. Böylece, Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP’yi destekleyeceğimiz 7 büyükşehir ve ille birlikte, 81 ilimizin tamamındaki adaylarımızı ilan etmiş olduk. Dün Yalova ile ilçe adaylarımızın takdimine başladık. Bugün de 31 Mart seçimlerinde İstanbul’umuzun ilçelerinde AK Parti’mizi ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek adaylarımızı burada açıklıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimi yerlere bizzat giderek, kimi yerlere de genel başkan yardımcılarını görevlendirerek ilçe adaylarının tanıtımını en kısa sürede tamamlamayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Biliyorsunuz seçimlere 70 gün kaldı. Gerçi biz seçmeni, yani milleti sandıktan sandığa hatırlayan bir parti hiçbir zaman olmadık. Biz yılın 365 günü, günün 24 saati milletimizle yüz yüze, gönül gönüle irtibat halinde olan bir kadroyuz. Seçim dönemlerini, bu tempoyu daha da artırmanın, her zaman yaptığımız işleri kısa sürede tekrarlamanın, muhabbet saflarını sıklaştırmanın, gönül köprülerimizi daha da güçlendirmenin vesilesi olarak görüyoruz. Hele söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim için hem sizler için yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor. Şairlerin bile sevgilerini, hayranlıklarını, güzelliklerini anlatmaya kelimeler bulamadığı böyle bir şehri başka türlü kucaklamak mümkün değil.”

Toplantıda tanıtılan adaylar, şu şekilde: Adalar – Uğur Sina Şen, Arnavutköy – Mustafa Candaroğlu, Ataşehir – Mustafa Naim Yağcı, Avcılar – Abdullah Küçükoğlu, Bağcılar – Abdullah Özdemir, Bahçelievler – Hakan Bahadır, Bakırköy – Ali Talip Özdemir, Başakşehir – Yasin Kartoğlu, Bayrampaşa – İlknur Kovaç Bayraktar, Beşiktaş – Serkan Toper (MHP), Beykoz – Murat Aydın, Beylikdüzü – Mustafa Günaydın, Beyoğlu – Haydar Ali Yıldız, Büyükçekmece – Recep Erol, Çatalca – Mesut Üner, Çekmeköy – Ahmet Poyraz, Esenler – Tevfik Göksu, Esenyurt – Hamit Öncü, Eyüpsultan – Deniz Köken, Fatih – Mehmet Ergün Turan, Gaziosmanpaşa – Hasan Tahsin Usta, Güngören – Bünyamin Demir, Kadıköy – Veli Arslan, Kağıthane – Mevlüt Öztekin, Kartal – Hüseyin Karakaya, Küçükçekmece – Aziz Yeniyay, Maltepe – Kadem Ekşi, Pendik – Ahmet Cin
Sancaktepe – Seyma Döğücü, Sarıyer – Hüseyin Coşkun, Silivri – Volkan Yılmaz (MHP), Sultanbeyli – Ali Tombaş, Sultangazi – Abdurrahman Dursun, Şile – İlhan Ocaklı, Şişli – Gökhan Yüksel, Tuzla – Şadi Yazıcı, Ümraniye – İsmet Yıldırım, Üsküdar – Hilmi Türkmen ve Zeytinburnu – Ömer Arısoy.

Reklamı Geç