Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İBB ESKİ BAŞKANVEKİLİ SARIYAR CHP İSTANBUL’A NİYETLİ..

CHP İstanbul İl Başkan

CHP İstanbul İl Başkan adaylığı için adı sıkça geçen Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanvekili Selçuk Sarıyar, “Elbette ki böyle bir niyetimiz var. CHP’de aday olunmaz, örgüt aday gösterir. İlçe kongrelerimiz tamamlandıktan sonra örgütümüz ‘Adayımız Selçuk Sarıyar’ derse onur duyarız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanvekili ve şu an mevcut İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Selçuk Sarıyar, CHP İstanbul İl Başkanlığı adaylığına ilişkin tartışmalar ile İBB başkanvekilliği görevinden alınma sürecine ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. CHP İstanbul İl Başkanlığı için adının sıkça geçtiği ve adaylık noktasında ne düşündüğü yönündeki soruya Sarıyar; “Elbette. Cumhuriyet Halk Partisi’nde bu görevler çok önemli. İsmimizin buralar için anılıyor olması dahi benim için çok önemli. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi’nde genellikle aday olunmaz, örgütler aday gösterir. Örgütün aday göstermesi için de ilçe kongrelerinin tamamlanması gerekiyor. Elbette böyle bir arzumuz, niyetimiz var. İlçe kongrelerinden sonra bunun yolu, yöntemi ve yönü belli olacaktır” dedi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından hem CHP’ye hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerin de sorulduğu Sarıyar, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin en büyük zararının sosyal demokratlara vurulan engel olduğunu düşünüyorum. Sosyal demokratların iktidara gelmemesi için bu ülkede bir sistem gelmesi gerekseydi, bunun en güzel örneği cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi olurdu. Çünkü sosyal demokratların oyunun yüzde 35’i geçemeyeceğine dair bir algı söz konusu. Sayın Kılıçdaroğlu, toplumda oluşan derin kutuplaşmayı tüm seçim süreci boyunca ve öncesinde yaptığı politikalarla, insanları birleştirmesiyle, insanları barıştırmakla bir ortadan kaldırmaya çalıştı ve sonuçta sistem yüzde 51’i gerektirdiği için böyle bir birlikteliği vurguladı. Doğru bir politikaydı. Bence bu politikanın bırakılmaması, aksine üzerine gidilmesi gerekiyor. Bu politikayı başardığımız durumda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ortaya koyanlar boşluğa düşmüş olacak. Bizim amacımızın bu politikaları büyütmek olduğunu düşünüyorum.

Sayın genel başkanımızın politikalarını büyüterek, topluma doğru anlatarak ve sahip çıkarak başarının geleceğine inanıyorum. Çok acımasız ve haksız eleştiriler olduğunu düşünüyorum. Uygulamada hatalar olabilir. 6 siyasi parti Türkiye’nin geleceği için bir masada buluşuyor. Bu bile bence kutuplaşmanın bu kadar arttığı bir dönemde çok değerli. Ancak, seçim sonuçlarına göre bütün politikalarımızı bir kenara koymak yerine, üzerine çalışıp bu politikaları büyütmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. 69 seçimleri sonrası oluşan tepkiyi ve eleştirileri dinleseydi, Ecevit 73’te ortanın solunu yerelde ve genelde iktidara taşıyamazdı.”

Kamuoyu gündemindeki parti içi değişim tartışmaları ve kendisinin bu tartışmalara bakış açısı da sorulan Sarıyar; “Değişim ‘şu gitsin bu gelsin’ ile olacak bir iş değil. Bu, örgütün talebi doğrultusunda zaten bir kongre süreci başlayan bir talep var. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü zaten en doğru kararı verecek örgüttür. İlçelerde başlayan değişim süreci ilde gerçekleşir ve buna en doğru kararı yine Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü verir. Bir de, değişim tartışmalarının benim ya da başkasının, kimsenin tekelinde olmadığını düşünüyorum. Partimiz içerisinde son süreçte yaşanan değişim tartışmalarında yöntemin çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Partide zaten değişim kongrelerle birlikte yaşanıyor. Tabandan tavana gerçekleşen bir değişim söz konusu” dedi.

Reklamı Geç